Про проведення полювання на пернату дичину та хутрових тварин

Статус
Закрита.


УКРАЇНСКЕ ТОВАРИСТВО МИСЛИВЦІВ І РИБАЛОК
ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ


НАКАЗ №06 - О

15червня 2020 року м. Харків

Про проведення полювання на пернату дичину та хутрових тваринв мисливських угіддях Харківської обласної організації УТМР
в сезоні 2020/2021 року


ЗгідноРішень сесій Харківської обласної ради, у відповідності з Законом України «Про мисливське господарство та полювання», на підставі «Положення про правила проведення полювань, поводження із зброєю та порядку видачі ліцензій на добування мисливських тварин», затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 17.10.2011 №549 і зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19 жовтня 2011 року за №1211/19949,положення «Про прикордонний режим», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України
від 27 липня 1998 р. N 1147 (із змінами),у межах встановленої та погодженої пропускної спроможності мисливських угідь, інших діючих законодавчих та нормативних документів, -

НАКАЗУЮ:
1.
Полювання в угіддях, наданих у користування Харківській обласній організації УТМР на територіях Барвінківського, Близнюківського, Богодухівського, Валківського, Великобурлуцького, Вовчанського, Дворічанського, Дергачівського, Золочівського, Кегичівського, Коломацького, Краснокутського, Лозівського, Нововодолазького, Сахновщинського, Чугуївського і Шевченківського районів, проводити при наявності мисливсько-рибальського квитка члена УТМР і щорічної картки до нього з відміткою про сплату членських внесків, посвідчення мисливця, «Контрольної картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання» з відміткою про сплату державного мита, дозволу на добування мисливських тварин (відстрільна картка), відповідного дозволу на право користування мисливською зброєю, паспорту насобак мисливських порід, тощо.
2. Відкриття мисливського сезону на певній території здійснюється відповідно до статті 19 Закону України «Про ветеринарну медицину» після підтвердження територіальними органами Держпродспоживслужби (ветеринарної медицини), на підставі висновків проведення епізоотичного обстеження мисливських угідь в районах.
3. Згідно п.21 Положення «Про прикордонний режим», полювання у прикордонній смузі Дворічанського, Дергачівського, Золочівського, Вовчанського та Великобурлуцького районів, здійснювати з обов’язковим інформуванням розпорядником полювання або особисто мисливцем органів або підрозділів Державної прикордонної служби, в межах відповідальності яких буде проводитися полювання, із зазначенням початку і строку її провадження, прізвища, імені та по батькові осіб, що провадитимуть полювання. Інформування здійснюється письмово не пізніше ніж за 24 години до початку проведення полювання.
4. Полювання напернату дичину та хутрових тварин проводити у наступні строки:
На гусок: сіру, білолобу велику, гуменника, крім гуски малої (білолобої малої), качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої), лиску, куликів (крім кулика-сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем'яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, баранця великого), голубів (крім голуба-синяка):
з 18-00 01 серпня по 27 грудня 2020 року.
4.2. На перепела: з 18-00 01 серпня по 29 листопада 2020 року.
4.3. На зайця-русака: з 07 листопада 2020 року по 17 січня 2021 року.
4.4. На інших хутрових тварин (лисицю, єнотоподібного собаку, норку американську, шакала та вовка): з 07 листопада 2020 рокупо 28 лютого 2021 року, у тому числі в період з 23 січня по 28 лютого 2021 року полювання проводити тільки під контролем штатних єгерів.
5. Порядок проведення полювання:
5.1. На пернату дичину - субота, неділя та середа.
5.2.На зайця-русака та інших хутрових тварин – суббота і неділя.
5.3. Полювання на пернату дичину та зайця-русака проводити за відстрільними картками, у межах встановленої та погодженої пропускної спроможності мисливських угідь, згідно наказу Міністерства енергетики та захисту довкілля України від 25 травня 2020 рокуN 339 «Про затвердження Лімітів використання (відстрілу, відлову) диких парнокопитних та хутрових звірів і встановлення Норм відстрілу інших мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, у сезон полювання 2020 - 2021 років», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 01 червня 2020 року за N 487/34770
5.4.Денну норму відстрілу пернатої дичини та хутрових тварин у сезоні полювання 2020/2021 років встановити в кількості: гусей -1, качок -3, лисок -3, куликів -3, голубів -3, перепілок -3, зайців-русаків -1, норок американських – 3.
5.5.Відстріл інших видів шкідливих хутровихтварин: лисиці, єнотоподібного собаки, шакала та вовка – не лімітовано.
5.6. Відстріл мисливських тварин для ветеринарно-санітарної експертизи проводити відповідно до «Інструкції про вибірковий діагностичний відстріл мисливських тварин для проведення державної ветеринарно-санітарної експертизи», затвердженої
наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08.02.2014 №60,
color:black;border:none windowtext 1.0pt;mso-border-alt:none windowtext 0cm;
зареєстрованої в Міністерстві юстиції України15 квітня 2014 року за №423/25200.
5.7. Згідно статей 17 і 33 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», добування вовків, лисиць, єнотоподібних собак, шакалів,бродячих собак і котів, сірих ворон, дозволяється здійснювати за наявності у мисливця відстрільної картки на добування інших мисливських тварин.
6.Право на пільгове (безкоштовне) полювання на пернату дичину та хутрових звірів надати:
- почесним членам УТМР;
- членам УТМР, які перебувають на дійсній строковій службі;
- головам первинних колективів районних організацій;
- штатним працівникам обласної і районних організацій УТМР.
7. Встановити пільгу в розмірі 50%:
- членам Товариства - пенсіонерам (у віці: для чоловіків - 60 років, для жінок - 55 років), які мають стаж в УТМР не менше 20 років;
- учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС 1-ї категорії.
8. Дозволити заохочення ветеранів та активістів УТМР пільговими (безкоштовними) відстрільними картками (до 3 % від загальної кількості мисливців).
9. Відстрільні картки видавати мисливцям із зазначенням у них дати та місця проведення полювання.
10. Реєстрацію мисливців та інструктаж по техніці безпеки проводити перед початком полювання при видачі відстрільних карток.
11. Відмітка мисливця про вид і кількість добутої дичини в відстрільній і «Контрольній...» картках обов'язкова.
12. В мисливських угіддях, наданих у користування ХОО УТМР, розпорядниками полювання призначити керівників районних організацій УТМР та зобов'язати їх:
12.1. Забезпечити дотримання профілактичних заходів щодо небезпечних хвороб диких тварин і людей.
12.2. Постійно проводити роз’яснювальну роботу з населенням та інструктажі з техніки безпеки серед мисливських колективів щодо попередження і оперативного реагування у випадку виникнення підозри на захворювання або виявлення загиблих тварин.
12.3. Посилити спостереження за дикими тваринами. При виявленні хворих або загиблих тварин негайно інформувати органи Держпродспоживслужби в районах, головного мисливствознавця ХОО УТМР.
12.4. Забезпечити дотримання порядку організації та здійснення полювання.
12.5. З метою достовірного обліку добутих зайців-русаків та інших звірів і птахів, зобов'язати єгерів і голів первинних колективів в дні полювання проводити облік добутої мисливцями дичини і надавати інформацію керівнику районної організації.
12.6. При використанні пропускної спроможності мисливських угідь, закривати полювання на конкретний вид дичини.
12.7. При видачі відстрільних карток, організації та проведенні полювань, враховувати вимоги «Правил протипожежної безпеки в Лісах України» затверджених наказом Держкомлісгоспу України № 278 від 27.12.2004 року, зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 24.03.2005 року за № 328/10608.
12.8. З метою належної охорони державного мисливського фонду та мисливських угідь, недопущення погіршення їх екологічного стану, керуючись ч.2 ст.30 і ст.42
Закону України «Про мисливське господарство та полювання», мисливцям забороняється відвідування хвойних лісових насаджень і в’їзд на їх території (крім транзитних шляхів), розведення вогнищ у лісі та на прилеглих польових чи водно-болотних угіддях в період високої пожежної небезпеки.
12.9. Заборонити полювання:
- на територіях об'єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ), згідно з положенням про них;
- на відстані ближче ніж 200м від місць розміщення житлових будинків, пансіонатів, наметових та туристичних таборів, дачних та інших ділянок, де можливе перебування людей;
- на території мисливських угідь державного мисливського резерву;
- у смузі місцевості між лінією державного кордону та лінією прикордонних інженерних споруд;
- на території відтворювальних дільниць.
12.10. Активізувати роботу оперативних груп по боротьбі з браконьєрством, координуючи їх діяльність з органами внутрішніх справ та іншими уповноваженими контролюючими організаціями.
13. Відповідно до статті 17 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», головному мисливствознавцю Стольнікову М.І., до відкриття полювання, розрахувати та узгодити пропускну спроможність мисливських угідь на пернату дичину та зайця-русака і довести її до керівників районних організацій УТМР.
14. Для штатних працівників районних організацій УТМР (голів та єгерської служби), а також для штатних працівників Харківської обласної організаціі УТМР (головного мисливствознавця Стольнікова М.І., водіїв Шаповалова М.А. і Гамарець Г.Ю.), встановити з 01 серпня 2020 року, на період полювання, наступний режим роботи:
14.1
. Робочі дні: середа - неділя;
14.2. Вихідні дні - понеділок і вівторок.
15. Про результати проведення полювань щотижнево інформувати головного мисливствознавця Стольнікова М.І.
16. До відкриття полювання довести даний наказ до громадськості області, контролюючих організацій та органів влади.
Контроль за виконанням цього наказу покласти на головного мисливствознавця Стольнікова М.І.

Голова президії ХОО УТМР А.Зарецький
 
Останнє редагування:

old hunter

Снайпер
Щось норми відстрілу пернатих малі: перепел - 3, голуб - 3, куликів - 3 :(:eek:.
Та хай живуть ті кулічки.

За то 3 норки американские в день.
6-7 выходов и шуба у жены.
А шакал вообще не лимитирован, глядишь и у тещи шубейка появится. :D
 
Останнє редагування:

igor21

Слідопит
За то 3 норки американские в день.
6-7 выходов и шуба у жены.
Притом шуба то вся "не в дырках, а в НОРКАХ"...;):):D
А шакалья шуба для тещи вообще без комментариев...:D:D:D

....Зато у Вас, харьковчан, гуся проТАКСИРОВАЛИ... Хоть и один в норме - но ГУСЬ !!!.. Из Харькова в рашенской тундре то его видно...А вот из Киева, Чернигова и Сум не видЮт его в тундрАХ в последнее время...:(:(:(
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму

Altay1972

Снайпер
Вопрос к ТС: а как на сегодня обстоят дела с приведенным вами приказом? на сколько он легитимный, в свете последних поправок?
Когда все же открытие?
 

old hunter

Снайпер
Вопрос к ТС: а как на сегодня обстоят дела с приведенным вами приказом? на сколько он легитимный, в свете последних поправок?
Когда все же открытие?
Николай Стольников:
Остання активність 9 липня 2020.

Отакої.

Ясность коллега будет в лучшем случае за 2 дня до открытия.
А в свете последних "правок", Приказ нужно переписать с новой датой открытия и бегом опять по все службам согласовывать.
А зная с какой скоростью бегают сотрудники УТМР и как им "быстро" все подписывают................................................................
 

old hunter

Снайпер
Ииии................................................................. ???
 

Altay1972

Снайпер
Это письмо носит согласовательный характер, но никоим образом не запрещает или отменяет приказ приведенный вами в первом посте, где открытие охоты прописано на 01.08.2020...
Т.е. нужно сделать опровержение, отмену и издать новый приказ, который отменит старый и пропишет новые сроки охоты... а это на сколько я понимаю никто (в лице Зарецкого) делать не будет, чтобы не выглядеть дураком из-за ваших внутренних распрей...
 

Altay1972

Снайпер
Разговариваю с егерями, они говорят что выписывают отстрелки на 01.08. (согласно приказа), потому как другого документа (измененного или переделанного и нового) у них на руках нет...
Ситуация ПАТ, на языке МАТ...
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Так коли відкриваємся!?
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму

old hunter

Снайпер

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
А где это написано?
Приказ покажите с датой открытия 8 августа 2020.
ВОТ ТОГДА БУДЕТ ВСЕ ЯСНО!!!
В том то и дело, что все в телефонном режиме. Думали психануть, но потом егеря стало жалко, у него команда в телефонном режиме.
 

old hunter

Снайпер

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
 
Статус
Закрита.
Зверху