Порох ТАХО

Ярослав Чечен

Слідопит
це по банці. Можливо хтось відстрілював, в когось свої результати...
А чим Вас рекомендації МАХАМа не влаштували?
Чи Ви думаете хтось буде розумніший від технологів заводу виробника і знає на яких наважках порох буде краще працювати?
Звичайно кожний підбирає під себе наважки, але ж базова наважка вказується виробником і вона є оптимальною, а далі вже самі підбирайте що Вам краще.

Р. S. Що б там хто не розказував, а для 12кал. наважках 1.85х36 виявилась найкращим варіантом!
 

Alex92

Новачок
Взагалі це діло цілком індивідуальне, оскільки багато чого залежить від рушниці, свердовка ствола, його довжина, звуження...
 
Мабуть ще й сама збірка патрона і які коплектуючі використовуються також невід'ємно впливають на якість пострілу
 

Інтер

Мисливець
Залежись даже від розміру дробу під крупніші номера наважку пороха потрібно зменшувати щоб отримати хорошу кучність
 
Так само і що використовується пиж-контейнер чи роздільні комплектучі. Наприклад: на корку я завжди збільшую заряд як і на войлоку.
 

Інтер

Мисливець
На банці вказана максимальна наважка пороху за яку краще не переходити. Можна зменшувати наважку на 0,03-0,05 г. Можна пропорційно зменшувати наважку пороха на 0,05 г. і дробу на 2 г. Все потрібно відстрілювати по 16 долній мішені. Дивитись що виходить. Для своєї рушниці тоз 34-20 я спробував 1,45 на 25 як написано на банці стрельнути по мішені. Я отримав дебелу віддачу і кучність 34 відсотка. Потім я довго грався з навісками пороху і дробу, комплектуючими, різними номерами дробу і отримав для себе результат який мене задовольнив. CSB 2 1,3-1,35 на 24 г., 1,35-1,4 на 26 г. Віддача комфортна, кучність 50-60 відсотків. Якщо попав то б’ється все від тарілок на стенді до птахів і звірів.
 
Зверху