Порох ТАХО, какая необходимая навеска на 24, 26, 28 гр заряда для 12 калибра

Garik.sh

Новачок
Не пойму, хіба на банці не написано?

Для 12 калібру не написано.

Буду очень признателен за полезные советы)
З власного досвіду скажу, пробував заряджати по рецепту 1,7 пороху на 28 гр дробу для 12 калібру - в стволі і в усм повно незгорілого пороху. Зробив висновки що не створюється необхідний тиск для якісного горіння пороха і якісного пострілу. Далі експеременти залишив купив нобель для 28 гр.
 

Androsh

Слідопит
З власного досвіду скажу, пробував заряджати по рецепту 1,7 пороху на 28 гр дробу для 12 калібру - в стволі і в усм повно незгорілого пороху. Зробив висновки що не створюється необхідний тиск для якісного горіння пороха і якісного пострілу.
З цього ще можна зробити висновок про якість цього пороху.
Ось тут же займаються тлумаченням
https://www.uahunter.com.ua/forum/poroh-taho-t16560-765.html
Що до мене, то мені цей ТАХО не дуже цікавий, бо ціна така сама, як на безпроблемний NS.
 

huntumy

Зброяр
я бы взял 206v или AS. помню когда была у меня инерционка снарядил точно уже не помню сколько пороха но 28гр дроби. зарядка плотнее чем в обычном патроне. порох горел за стволом. тахо розового цвета.
 

Androsh

Слідопит
Щось дивно, ні в мене ні в моїх знайомих з Тахо не було проблем, а от з Нобелем навпаки. Як на мене то NS більш капризний. ІМХО.
Пробачте, і які з Нобелем проблеми? "NS більш капризний" - це дурня, порох відповідає якості, всі наважки перевірені, якість стабільна. Параметри відповідають заявленим. Можливо, ви та ваші знайомі не там купуєте. Після стрільб стволи навпрочуд чисті. Для полювання і відповідальних моментів тільки Нобелем і споряджаю. Для розваги та пострілух у мене Крук. А Тахо та Сільвер - попробував і відкинув для себе як лайно. Пробачте, але це моє особисте, на істину не претендую. З повагою поставлюся до іншої точки зору.
 

ATIS

Снайпер
Так точно стволи чисті, та мені взагалі всеодно чи чисті чи грязні аби постріл був такий як тра. А від того Лайно - Крука впало стільки звірини що мені шкода його ображати, просто він мені надоїв і хочеться щось нового. А нобель капризний скажу чого - то пиж йому не такий то занадто мороз сильний то капсуль за слабенький. І замітьте не заякий порох стільки мови не має як за нобель. А з Тахо проблем в мене ніколи не було, поки що,будуть також буду хаять. А за Крук ви зря 12 років експлуатації, в мене,політ суперовий. Попав впало. ІМХО
 

kef

Зброяр
Поганого пороху чи доброго не має -всі вони мисливськи і розраховані на певну енергію та комплектацію.Кожен сам собі вирішує яким користуватися.Я користувався всіма марками.Зараз докручую ТАХО,КРУК.,є ще в наявності старий СОКОЛ ,та димний №-1-2-3.Трофеї маю.....
-Тахо для 16 к.(максимальна 1.7на 28 шроту).,беру 1.6,1.5,на 27-26 грам шроту №-7 ,качки добуваються чисто без підранків.Різкість чудова (кості ламаються -крила,лапи,шия..)
 

КДН

Слідопит
Буду очень признателен за полезные советы)
Для таких наважок є інші порошки. Вже писано-переписано,читайте теми нобеля,там все є. На Тахо патрон 24 гр зібрати НЕ МОЖНА!!! Крапка. Стріляти НЕ БУДЕ! він розрахований як пишуть на 32 гр,але краще 33-34 гр шроту. А заряд 24 гр для нього є легким і щоб його розігнати до потрібної швидкості треба більшу дозу порошка,що тягне відповідно за собою більшу,досить потужну віддачу і ЗБіЛЬШЕННЯ ТИСКУ.
Купіть собі НС 206 SV під 24 гр(швидкий спортивний порох) або 206 V на 28 і нічого не видумуйте.
З пов.
 

andremon

Мисливець
Буду очень признателен за полезные советы)
Пользуюсь программкой для андроида https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.fiery_wolf.bandolier&hl=ru есть в ней калькулятор расчетов заряда для разных порохов в том числе и Тахо , меня пока устраивает с прошлой зимы около сотни патронов зарядил, отстрелял правда пока меньше, в этом сезоне с коллективом пока не складывается :( Вот только что прикинул, для проверки: 12к, вес ружья 3600гр., вес заряда 32 гр., порох Тахо, соотношение дроби/пороха 17.86... для лета 1,79гр., для зимы 1,94гр. - на банке 1,9 гр. пороха на 32гр. дроби. Вроде работает ;)
 

Копатыч

Зброяр
Пользуюсь программкой для андроида https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.fiery_wolf.bandolier&hl=ru есть в ней калькулятор расчетов заряда для разных порохов в том числе и Тахо
Да не работает этот порох с навесками, меньше 32 гр ( в 12 калибре ), хоть какой калькулятор или программка .......
Медленно горящий, он, не рассчитан на "спортивные" навески ......
 

kef

Зброяр
Ця суперечка по порохах ,як і про марки рушниць, що краще:ТОЗ -34,чи ІЖ-27.І те стріляє і трофеї добуває і інше має такіж самі результати.........:D:D:D:D:D.І так до безконечності, поки будуть існувати марки порохів та рушниць.:D.
 

Копатыч

Зброяр
Ця суперечка по порохах ,як і про марки рушниць, що краще:ТОЗ -34,чи ІЖ-27.І те стріляє і трофеї добуває і інше має такіж самі результати.........:D:D:D:D:D
Да какой там "спор", все отстреляно давным давно, НЕ РАБОТАЕТ порох Тахо ( Махам ), с навесками меньше 32 грамм. Почему ?, да потому, что в линейке порохов Махам, есть порох под любые навески, включая 24, 28, 30 грамм и выше ( в принципе, как и Нобель спорт )......., но для того что бы это знать или владеть информацией, надо заглянуть на официальный сайт Махам или хотя бы сюда http://uoor.com.ua/forum/index.php?threads/О-порохах-для-гладкоствола-все-что-знаем.44429/ или попросить НПФ Тахо завозить в Украину всю линейку порохов Махам, будет альтернатива Нобелю ......
 

zond

Мисливець
заряжал 28 гр. капсюль средней мощности тахо 1,8 дробь №5,6 28 гр. пыж-контейнер скорость 395-398 звезда . Патрон очень удачный. Использовал на утку, фазана. Напарник обрезал гильзу и закатывал. Все работает на ура. Не понимаю почему в других не получается.
 
Останнє редагування:

Androsh

Слідопит
Да какой там "спор", все отстреляно давным давно, НЕ РАБОТАЕТ порох Тахо ( Махам ), с навесками меньше 32 грамм.
Чого це, браття? )) Споряджав кулю lee 28 гр на Taxo 1.9 гр капс 686 середній. Летять дуже добре.
Доречі, а хтось перевіряв - в патронах Тахо порох Тахо? Чи інший. Стріляв кульовими набоями Тахо, здалося що це - дуже різкий порох, невідповідно. Отдача і тиск щопіпець... А тут камради пишуть, що це - "медленный порох", повільний...
 

Копатыч

Зброяр
Споряджав кулю lee 28 гр на Taxo 1.9 гр капс 686 середній. Летять дуже добре.
Ключевое слово "пуля", пулевой и дробовой снаряд - это не много, разные вещи.
заряжал 28 гр. капсюль средней мощности тахо 1,8 дробь №5,6 28 гр. пыж-контейнер скорость 395-398 звезда . Патрон очень удачный.
фото мишеней ( бумажных листов, с отстрела ), в студию....., на слово, не поверю.
Нет, в природе, пороха ТАХО, есть компания MAXAM Outdoors, которая производит целую линейку порохов
CSB

PSB+

Вот этот порох НПФ Тахо, продает под своим "именем", так понятно ....
Maxam CSB2


Одноосновный.Форма дисковая,-диаметр 1,7мм,высота 0,3мм.Пороховые зерна серые. Гравиметрическая плотность 540гр/ дм3.

Рекомендуемое производителем снаряжение:
 

сергей1975

Слідопит
Ключевое слово "пуля", пулевой и дробовой снаряд - это не много, разные вещи.

фото мишеней ( бумажных листов, с отстрела ), в студию....., на слово, не поверю.

Нет, в природе, пороха ТАХО, есть компания MAXAM Outdoors, которая производит целую линейку порохов
CSB

PSB+

Вот этот порох НПФ Тахо, продает под своим "именем", так понятно ....
Maxam CSB2


Одноосновный.Форма дисковая,-диаметр 1,7мм,высота 0,3мм.Пороховые зерна серые. Гравиметрическая плотность 540гр/ дм3.

Рекомендуемое производителем снаряжение:
Серый, все взрослые парни " козе-баян, попу-гармонь, икону- попуасу....":);)
 
Зверху