Ответственность за передачу патронов.

Отстали понимаешь от современной действительности.
Современная действительность, обьясняется давним стремлением безобразников всяких пошибов уйти от ответственности, что собственно и очевидно. Депутаты абсолютно неответственны за свою законотворческую деятельность а гражданское общество в свою очередь привыкает к безответственности.
 

old hunter

Снайпер
Фабула судового акту: Диспозиція ч. 1 ст. 263 КК України передбачає кримінальну відповідальність за носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Згідно ч. 2 ст. 178 ЦК України види об'єктів цивільних прав, перебування яких у цивільному обороті не допускається (об'єкти, вилучені з цивільного обороту), мають бути прямо встановлені у законі.

Проте, на даний час жодного закону, який би визначав такі об'єкти в Укріїні відсутні.

Так, відповідно до постанови Верховної Ради України від 17.06.1992 "Про право власності на окремі види майна" у власності громадян не може перебувати зброя та боєприписаси до неї, окрім мисливської, пневматичної та спортивної.

Згідно преамбули вказаної постанови останню прийнято на підставі Закону України "Про власність", який втратив чинність 27.04.2007.

Водночас наказом МВС від від 21 серпня 1998 року N 622 "Про затвердження Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, тапатронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів" врегулювано порядок надання дозволів на придбання та зберігання зброї.

Проте знову ж вказаний наказ прийнято на підставі Закону України "Про міліцію", який втратив чинність 02.07.2015.

Тобто у діючому законодавстві очевидна прогалина в сфері регулювання обігу вогнепальної зброї, оскільки такий взагалі нічим не регулюються окрім наказау МВС № 622, який фактично "підвис у повітрі".
 
Зверху