Обьявления о вязках .

киевлянин

Мисливець
При подаче обьявления о желании произвести вязку считаю необходимым указывать наличие документов на право племенной работы(диплмы ,родословные,регистрацияФОСУ,УООР,КЛУБЫ) ,УООР имеет сейчас непосредственное отношение к этой работе,поэтому администрация форума (форум то официальный) должна обратить на это внимание.Если я не прав поправте ,не претендую на истину в последней инстанции.
 

555555b

Новачок
Вот, вот уже и новые правила для форума придумал! И вообще это дело владельца, как вязать свою собаку и какое обьявление писать, а может еще лично возить и предьявлять док-ты?
 

киевлянин

Мисливець
ІІ. Відбір племінного поголів’я та допуск до в’язок
1. Усе поголів’я мисливських собак поділяється на племінне і користувальницьке.
2. До племінних собак відносяться:
а) ті, що отримали на виставці племінну оцінку не нижче ІІ класу;
б) ті, що на момент оформлення в’язки ще не отримали племінної оцінки, але мають на виставках оцінку екстер’єру не нижче «добре», диплом по основних видах – на випробуваннях, а також повний чотирьохколінний родовід ФМСУ, допущені для запису до УПКМС з неповним родоводом, мають міжнародний родовід або родовід, виданий іноземною кінологічною організацією, з якою ФМСУ співпрацює на підставі договору.
3. На кожну племінну собаку за місцем її реєстрації видається «Сертифікат на право племінної діяльності» (додаток № 1), де щорічно, при наявності у собаки оцінки за екстер’єр, отриманої на виставці або виводці, чи проходження племінного огляду, проставляється відмітка про допуск до племінного використання. На племінного пса, окрім «Сертифіката на право племінної діяльності», видається «Відривний талон власника пса» (додаток № 2).
4. Для допуску до в’язок псів, які перебувають на обліку за межами України, останні повинні мати повний родовід загальноприйнятого в країні їх перебування зразка. При документальному оформленні в’язки з таким псом до акту в’язки обов’язково необхідно додавати копію даного родоводу та письмове підтвердження за підписом власника пса, що зобов’язання по оплаті за в’язку власником суки були виконані у повному обсязі.
5. Все інше поголів’я мисливських собак, що мають родовідні документи, але не пройшли експертизу на виставці чи виводці з оцінкою за екстер’єр не нижче ніж «Добре» та не отримали диплому на іспитах, відноситься до користувальницького поголів’я.
6. До в’язок допускаються племінні собаки у віці від двох (пси тер’єрів і такс у віці від 18 місяців) до восьми років. В окремих випадках в якості плідників можуть використовуватися особливо цінні собаки у віці, старше восьми років (з 8 до 10 років – за рішенням обласного осередку, з 10 до 12 років – відповідно до рішення Ради ФМСУ).
7. Як виняток, у регіонах, де кількість племінного поголів’я обмежена, дозволяється допускати до в’язок собак користувальницького поголів’я, походження яких відоме (число поколінь предків встановлюється в залежності від місцевих умов), з оцінкою екстер’єру не нижче «дуже добре». Відповідальна за племінну роботу особа повинна надати письмове погодження на в’язку, а кількість таких в’язок не повинна перевищувати однієї на собаку.
8. «Сертифікат на право племінної діяльності» не видається та не продовжується в наступних випадках:
невідповідність
Примерно так.Вообщем плодитесь
 

sandriyc

Мисливець
Если хазяин думает о судьбе щенят то скорее всего сделает все в установленном порядке.При условии что охотничьи собаки попадут в руки охотников или как минимум сочуствующим этим помешаным к коим и себя отношу.(это мое личное мнение)
 

Nikita

Мисливець
Да не нравятся мне собаки с дипломами,а нравятся те,что работают в угодьях,а не в вольере.Понахватают дипломов,а в лесу она от ног не отходит или на болоте в воду не лезет.Я считаю,что собака должна иметь ветеринарные документы и работать.Кто хочет заниматься племенной работой-на здоровье.А все эти ФСУ и тд.только для того, чтобы крутить охотнику руки в угодьях.Посмотрите сколько бродячих собак в охотугодьях безо всяких документов.А в "егерей" основная работа-проверка.
 

fox

Мисливець
Nikita;5592 сказав(ла):
Да не нравятся мне собаки с дипломами,а нравятся те,что работают в угодьях,а не в вольере.
Дипломы - это подтверждение охотничьих качеств собаки, ксли хочешь выбрать нормального щенка, надо ездить на испытания, соревнования и там смотреть, из-под кого брать щенка. Это почти 100% гарантия, хотя в семье не без урода, и попадать на большие бабки из-за него кому охота?
 

Styepin

Новачок
Кобель для вязки,родословная,документы(есть все)дипломы КСУ.
 

Вкладення

fox

Мисливець
киевлянин;5549 сказав(ла):
Примерно так.Вообщем плодитесь
В нашей бюрократической стране пока доведёшь собаку до племенной деятельности, покатаешь по выставках, соревнованиях, испытаниях, оформишь вязку, ещё нет щенков, а они уже офигенно стоят, а пока получишь щенячку, и получаются они по 300 баксов!
А не дай Бог ягда покалечит лиса или борсук - ставь крест на плем. работе. Я своего битого выставил, весь в шрамах, несколько зубов выбито, отодвинули на последнее место, дали "удов" и досвидос, а холённые, без единого шрамика - первые, "отлично". Кто скажет, что он "удов"? Дипломы по всём, что может получить эта собака. Обычно он лису давит в норе, и по мере возможности вытягивает.
 

Вкладення

Nikita

Мисливець
Вот такие собаки и делают рекламу породе,а те,что по выставкам и рингам первые бегают-пожинают ее плоды.
 

А.Б.Г.

Новачок
fox;5604 сказав(ла):
Я своего битого выставил, весь в шрамах, несколько зубов выбито, отодвинули на последнее место, дали "удов" и досвидос, а холённые, без единого шрамика - первые, "отлично"
По оценке Экстерьера не стоит ни на кого обижаться.Нам всего не постич.Мне часом тоже кажется ,что мои собаки самые-самые,а вот по рабочим качествам подтвержденными дипломами здравомыслящий человек сможет определить нужен ли ему щенок из под данной собаки или нет.
 

киевлянин

Мисливець
fox;5604 сказав(ла):
Дипломы по всём, что может получить эта собака. Обычно он лису давит в норе, и по мере возможности вытягивает.
fox;5604 сказав(ла):
Так охотник и выберет твоего щена по рабочим качествам ,подтвержденых дипломоми, экстерьер тут дело второе,
 

роман

Мисливець
Хочу виразити і свою думку, як замітив шановний Киевлянин, є племіне і користувальницьке поголів’я, моя думка така, кожне поголі’в має своїх прихильників. Простому рядовому мисливцеві не по кишені придбати цуцика за 200-300$, і він задовільняється собакою без родословної, хоча ця собака працює не гірше ніж дипломовані, і він цим і довольний. А дехто хоче вкласти свою долю в розвиток породи, не жалкуючи коштів і свого часу - і це похвально. КОЖНОМУ СВОЄ.
А на рахунок дипломів, це також дві сторони однієї медалі, є дипломи дійсно добуті працею, а є і куплені. І останім часом покупка дипломів є поширеним явищем, в собаки диплом ІІІ ступені по водоплаваючій дичині, а її у воду не затягнеш. А за виставки і виводки взагалі можна і не говорити. І ще один цікавий факт, у нашій області полювання на куропатку закрите, а змагання лягавих проводяться як раз і по цьому виду дичини, і як це називається - дебелізм. Хто з мисливців, у нашій області, буде натаскувати свою собаку по закритому виду дичі, кому це потрібно?
Я рахую що головним документом, на собаку повиний бути родовід і на основі його і видавати документи на цуценнята, а дипломи це діло господара собаки. Просто повернути стару систему, яка була до останього часу в УТМР, диплом не є обовязковим, а родовід. Тоді і вирішаться всі питання.
 

drat

Мисливець
Підтримую Роман повністю,одного разу в цьому сезоні почав дискусію з господарями собак,які так і не дали відповіді звідки їхні"елітні пси"взяли ті дипломи,ми полювали півдня і не бачили в їхній роботі ніякого коструктиву.Половина колективу матюкалася,інша вмирала зі сміху,робіть висновки
 

киевлянин

Мисливець
Вы может и правильно рассуждаете НО!!! На сегодняшний день действуют такие правила ТОЧКА!Не нравится ,добивайтесь их отмены или изменений.По аналогии с такой точкой зрения можно закрыть глаза и на другие законы.1.Если не считать охотника с собакой без документов браконьером,то почему браконьером должен быть охотник без документов.2.Если нет на собаку денег,а хочется ,то почему по вашей логике нельзя кабанчика втихаря ,денег нет,а хочется.Можно и без дипломов ,можно и по родословным ,но это должно быть от отражено в законах и правилах охоты и учет должен быть обязательно и контроль ,иначе мы в такую яму сползем,что никакие дипломы и выставки нас оттуда не вытянут.
 

А.Б.Г.

Новачок
Если рассматривать ситуацию с такой точки зрения то не прошло бы и пяти лет как остались бы одни пользовательные собаки.Ибо зная многих владельцев которые подходят к вязкам собак без царя в голове и высшим достижением рабочих качеств считают когда легавая не обращая внимания на разлетающихся перепелов гоняет зайца,а окружающие его охотники похвально кивают головами(в нем же мяса больше).Я бы свою собаку за такую работу прикладом треснул,да не один раз.Вот вам и весь конструктив,а то что создавалось веками наши люди при правельном подходе могут загадить за два-три года.
 

киевлянин

Мисливець
Ув.А.Б.Г. так и я о том же,но к сожалению не многие это понимают и поддерживают.На охоте с собакой на первом месте красота работы собаки,а добыча вторична ,но не наоборот.Так вот эта красота изначально закладываеться племенной работой,а потом дрессура.Есть по моему даже критерий оценки работы собаки по врожденным качествам (при плохо поставленной натаске-ошибки натасчика).
 

drat

Мисливець
Я підтримую вашу позицію нарахунок порядку в мисливському собаківництві,в самого собаки з усіма потрібними документами.Мова про інше,про сам підхід до цього питання,про елементарне незнання пересічного мисливця про мисливську кінологію і т.д.Вважаю потрібним на рівні низових колективів приділяти набагато більше уваги даному питанню,проводити змагання на рівні районних УТМР,семінари і буде в нас порядок,з повагою
 

роман

Мисливець
киевлянин;8638 сказав(ла):
Вы может и правильно рассуждаете НО!!! На сегодняшний день действуют такие правила ТОЧКА!Не нравится ,добивайтесь их отмены или изменений.По аналогии с такой точкой зрения можно закрыть глаза и на другие законы.1.Если не считать охотника с собакой без документов браконьером,то почему браконьером должен быть охотник без документов.2.Если нет на собаку денег,а хочется ,то почему по вашей логике нельзя кабанчика втихаря ,денег нет,а хочется.Можно и без дипломов ,можно и по родословным ,но это должно быть от отражено в законах и правилах охоты и учет должен быть обязательно и контроль ,иначе мы в такую яму сползем,что никакие дипломы и выставки нас оттуда не вытянут.
Шановний Киевлянин, підкажіть мені будь-ласка, чому похер...ли стару УТМРовську систему? Які її мінуси? Раньше також були собаки як і елітні, так і користувальницькі. І всі були довольні. Але ж треба зрубати побільше бабла з мисливців, ось і повипливали КСУ і ФМСУ, і давай свої закони встановлювати. Дійшло до того, що УТМР відсторонили від ведення мисливського собаківництва, і всіх собак з УТМРовськими документами зробили безпородними дворнягами - це вже повний абсурд.Я це веду до того, що у нас "хотіли як краще, а вийшло як завжди", зробили більше собак без документів і ця кількість буде стабільною, по одній простій причині - ЦІНА НА ДОКУМЕНТИ.
А Вам шановний А.Б.Г. хочу сказати таке: можливо у ФМСУ(КСУ) забули, від чиїх собак їхня диванна "еліта", це особливо стосуеться КСУ. Чим кращі експерти з ФМСУ(КСУ) від експертів "тих часів" УТМРа? І ще одне, кожний виховує свою собаку під себе, один полює на перепела, а другий на зайця - це стосується круцхаарів і дратхаарів. З повагою.
 

киевлянин

Мисливець
Роман ,на свой вопрос даете сами ответ -там впереди всего дележ бабла,а потом мы со своими собаками и проблемами.Я за то ,что б было больше секций, проще и выставляться и документы получать .НО все должно быть по закону законы нужно менять, но не нарушать
 
Зверху