Напівавтоматична рушниця 16 калібру

стріла

Мисливець
Доброго здоров"ячка бажаю Вам, шановні форумчани. Ось уже тривалий час використовую рушниці 16 калібру на полюванні. А питання наступне: чи знаєте Ви моделі напівавтоматичної зброї (інерційки чи газовідвід) в 16 калібрі (крім Авто 5 та Бекас 16)? Знайомий каже, що турки мають декілька одиниць даної зброї, але на наш ринок вона не поступає на продаж і відповідно вказати моделі чи виробника не може. Попрошу наперед не мудрувати розумникам про "умираючий калібер", універсальний 12 калібер і типу "навіщо 16, коли є 20 магнум". З повагою!
 

Varjag229

Слідопит
Зараз у продажу на цьому форумі на Хмельниччині є CZ-241 у калібрі 16 х 65 х 610 мм., звуження 0,6 мм фіксоване.
Випускалась у період з 1948 по 1950 роки. Вага 2,8 кг., ложа дерев'яна, колодка сталева, баланс між рук. Один патрон в патроннику, один на лотку та один у коробці. Працює за рахунок довгого ходу ствола, як Авто-5. Віддача м'яка і ніби розтягнута. Ствол майже не залишає лінію прицілювання.
Поворотна пружина затвору - у прикладі.
На перо вистачало. На зайця на початку сезону та лисицю з нори також.
Гарна для кульової стрільби у лісі.
 

стріла

Мисливець

Yarik1993

Мисливець
Скажу чесно, була б довжина патронника 70см розглядав би дану модель. Більшість котят, в тому числі і кульові, купляю. Продавець котят не хоче морочити собі голову з 60-м патронником.
Повністю вас підтримую,бо також шукаю напівавтомат в 16кал. 70 патроник,а для цієї рушниці потрібно гратися з набоями і на полювання часу не вистачить.
 

Varjag229

Слідопит
Останній варіант (Ремінгтон мод. 11) вагою 3,5 кг., як на мене, не варіант для 16 калібру.
А на рахунок 65 мм патронника і небажання самостійного спорядження скажу так. Я встигав спорядити собі і напарнику на матрицях та втулках від Слєсаря, а порох та шрот - через ваги.
Коли призвичаївся, то гільзи вкорочував на глаз ножиком, але виходило рівно "мінус" 4 міліметри. Подобались гільзи "Нобельспорт" Т3 (нові).
На качку та зайця - нам дробових вистачало.
Собі він крутив лише кульові (Полєва-1 та Діаболо).
 

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
Браунинг никогда не держал в руках, а Бекас (правда 12-го) тяжеленный, по ощущениям примерно как и МЦ.
 

Fonex

Снайпер
А5 Браунинг в 16 проскакивал привезенный откуда-то с Европы здесь на форуме...А так по 16-му выбор печален в полуавтоматах у нас
 

стріла

Мисливець

Fonex

Снайпер
Є ось така модель з новішого, але не можу знайти ціни
Так вот такая же где-то на форуме и не так давно и проскакивала, поищите....
П.С. А вообще, читал не так давно статью о 16 калибре.., так вот там писалось, что европейские оружейные фирмы, дома...хотят возродить 16 калибр, начать снова выпускать ружья в нем...
 

Серг-Кл

Слідопит
Останнє редагування:

Серг-Кл

Слідопит
Из всех современных ружей, без всякой переделки, легло именно А5, но пообщавшись с его владельцами, после восторженных отзывов, жаловались на недостаточную резкость, в основном малыми навесками. Читал, что производитель не рекомендует стрельбу пулей (что то типа того). Речь идёт о 12к и сверловке 18,8мм. Интересно какая сверловка в 16м?
 

Varjag229

Слідопит
Не плутайте Авто-5 та сучасні А5.
 

rfyjt13

Слідопит
Боятися 65 - патронника не має чого. Тахо випускає 16/65 набої. Хоча я в основному заряджаю сам.У мене всі рушниці 16/65. Авто5 ,бельгійка ,дарне.
 

crp

Мисливець
Армсан виготовляє н/а а612 в калібрах 12 16 20 28 36. Думаю через Ствол можна замовити.
 
Зверху