Мораторій на лося призупинено. 160 голів під постріл.

Mechanik

Снайпер
Українська влада пішла на поступки мисливцям та дозволила полювання на лося.
Цього мисливського сезону дозволили добути 160 особин лосів, написав у Facebook міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.
З лютого 2017 року в Україні діяв мораторій на відстрілювання лося терміном на 25 років.


Остап Семерак.
Щойно підписав ліміти використання мисливських тварин у цьому полювальному сезоні. Хоча вважаю абсурдною ситуацію, що Мінприроди має візувати подібного роду документи.
Будь-які вбивства поза моєю філософією сприйняття життя.
Але сезон полювання розпочнеться, нехай із запізненням. Ті, хто стежить за цією історією, добре знають, що ліміти не затверджувалися нами протягом кількох місяців через інформацію про критичне зменшення популяції лося в Україні.
Були довгі дискусії (дес...ятки дискусій і непогоджених лімітів) і пошуки компромісів з Мінагрополітики. За результатами все ж таки досить конструктивного діалогу на рівні двох міністерств (агрополітики та екології і природних ресурсів) погоджені ліміти на відстріл 160 особин лося.
Це вдвічі менше, ніж пропонували мисливці. Я розумію і розділяю шквал емоцій, повірте, але як урядовець також не міг не зважати на позицію представників мисливської галузі щодо загроз її розвалу у разі, якщо сезон полювання не буде проведено взагалі.
При цьому я не відмовляюся від ідеї проведення наукових досліджень, які б дозволили проаналізувати поточну ситуацією із популяцією лося в Україні. Маховик цього процесу запущено.
Якщо кількість цих тварин критично мала, і це підтвердиться, то ми знову повернемося до введення заборони полювати. Науковці вважають, що найкращим часом для здійснення таких досліджень є зима. Весною матимемо науково обґрунтовані результати.
2 жовтня м. Київ.
 
Останнє редагування:

Mechanik

Снайпер
Моя особиста думка, щодо прийняття такого рішення - КАТЕГОРИЧНО ПРОТИ.

Чому? Популяція лося в Україні - критична. Перебування виду - на межі ареалу.
Якщо брати за відлік 1991-й рік, то чисельність лося за 26 років скоротилася більш ніж удвічі.
На 1991 -й рік кількість лося - 15 тисяч!
В 2001 році, Польща ввела безстроковий мораторій на відстрілювання лося, заборонивши полювання на нього наказом міністра охорони природи. Цю ініціативу насамперед підтримали самі польські мисливці.
Через вісім років, 2009-го, польські зоологи провели дослідження і виявили, що результати перевершили всі очікування.
Якщо в 2001-му в Польщі налічувалося близько 2000 лосів, то в 2009 році — 7,5 тисячі.
Тобто вісім років його чисельність завдяки забороні полювання збільшилася більш ніж утричі. Збільшилася також і кількість самців, що мають красиві розлогі роги.
На сьогодні в Польщі близько 20 тисяч сохатих.

Щодо ареалу лося.
Лось зник у Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Вінницькій, Кіровоградській, Дніпропетровській, Донецькій, Черкаській, Херсонській, фактично повністю у Львівській та Івано-Франківській областях.
Наші терени можуть прихистити близько 25 тисяч голів лося.
Така динаміка скорочення території заселення лося майже втричі, підпадає під ст. 14 Закону «Про Червону книгу України». Наша країна — межа його ареалу.

Тобто є всі юридичні підстави вписати цього звіра в Червону книгу України, що означає повну і безумовну заборону полювання на нього.

losi-01.jpg
 
Останнє редагування:

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Я з вашою думкою повністю згоден, в Ів.Фр. обл. ще в 90тих були лосі і бобри, а зараз молоді мисливці навіть і не бачили їх ніколи в дикій природі і я в тому числі.
 

Leodr

Снайпер
Временная отмена маратория, напоминает как всегда корумпированную схему. Просто кому-то хочется в этом сезоне поохотится на лося. Полностью поддерживаю, чтобы мараторий был.
 

Mechanik

Снайпер
Временная отмена маратория, напоминает как всегда корумпированную схему. Просто кому-то хочется в этом сезоне поохотится на лося. Полностью поддерживаю, чтобы мараторий был.
В Україні налічують 620 тисяч мисливців. Невелика частина їх полює не абиде, а у приватних мисливських господарствах.
На сьогодняшній день в Україні приблизно 600 приватних мисливських господарств.
Ліцензії на лося вимагає для себе лише сотня цих закладів (ще є мисливські господарства самого Держлісагентства, але чи хочуть вони й собі рогів — не відомо).
Мотивують тим, що в їхніх угіддях є достатньо цих звірів і лави сохатих пора прорідити.
Уточню, що насправді не в «їхніх» угіддях, а в державних, бо ці господарства — лише орендарі нашого з Вами спільного майна, зокрема звірів і птахів, які казенно іменують «державним мисливським фондом».
Беручи в користування мисливські угіддя, громадяни отримують і зобов’язання охороняти всю мисливську фауну в цих угіддях — незалежно від того, дозволено на неї полювати чи ні.
Тому, щоб відтворити дану популяцію лосів, потрібно не один десяток років мораторію, щоб дійсно популяція лосів зросла в рази.
Швеція, щоб досягти такої кількості популяції лося, запровадила мораторій в країні в свій час, вдумайтесь, на - 100 років.
Моя ж позиція незмінна - ПОЛЮВАННЯ НА ЛОСЯ ЗАБОРОНИТИ.
 

Leodr

Снайпер
vesti-ukr.com/strana/259510-hora-trupov-razmerom-s-dvukhetazhnyj-dom-minekolohii-razreshilo-ubit-160-redkikh-losej .Вот эта статья.
 

vadukmuk

Мисливець
Я також за мораторій. Ніколи небачив лося в нашому регіоні, тільки в зоопарку. хоч старші мисливці казали що бачили років 15назад. з такою популяцією цих тварин як в нас його вже буде значно важко побачити ще + ті голодні ,,мисливці,, які знімуть мораторій.Чесно яб незміг вистрілити в цю тварину
 
Останнє редагування:

INTER

ветеран форуму
надійна команда
крайній з права. тримається за роги
 

Syava70

Мисливець
А это Сергей Стрельченко, личный друг министра экологии Остапа Семерака. Семерак наверно фоткал.
22228251_687636591439962_5047372585606787569_n.jpg
 

skiff

Мисливець
Такое ощущение что кто то что то новое узнал. Все как всегда. Одним все другим ничего. И пусть как тут пан Яковлев и ежесним не распинаются, ГЛАВНЫМИ браконьерами на Украине есть ЕГЕРЯ, ИХ РУКОВОДИТЕЛИ и приближенные!!!! Стреляют все, абсолютно все, в любом количестве под одну лицензию, и плевать им.... А виноватым как всегда будет простой охотник, который истребляет все на своем пути.
 

tyrist 1945

Тигр
А ці сємєраки це з нової демократичної влади? Це ті що прогнали х....вого януковича і обіцяють нове покращення? Ті чесні і незаплямовані соратники кулявлобітаккулявлоб?
 

skiff

Мисливець
А ці сємєраки це з нової демократичної влади? Це ті що прогнали х....вого януковича і обіцяють нове покращення? Ті чесні і незаплямовані соратники кулявлобітаккулявлоб?
Ага, покращення вже сьогодні. Ви ж бачте, нема що вдома їсти, зголоду всі пухнуть... от і приходить мясо шукати нелегкою працею по лісам полям
 

tyrist 1945

Тигр
Маю підозру що той лось і олень були членами партії регіонів. Я пишу все з малої букви не через безграмотність...а через велику повагу:)
 
Зверху