Мангал " Гурман ". Приємні спогади.

Ярослав144

Новачок
Не знаю хто як, а особисто я люблю страви власного приготування «на димку». Та хто ж їх не любить. Такі страви завжди додають особливий святковий настрій. Це напевно пов’язано з тим, що пікніки та барбекю традиційно проводяться на якісь великі свята або пам’ятні дні. Але, в цілому, таке невеличке «свято» можна влаштувати буть коли, було б тільки бажання та весела компанія.

Уявіть собі смак ухи, угорського бограчу, або плову «по узбекськи», приготованому в польових умовах на відкритому вогні. Цей смак неможливо зрівняти з традиційним «кухонним» варіантом на газовій плиті.

Я люблю куховарити, це моє хобі. А так як моє друге хобі – це зварювання, яким я займаюся уже не один рік, я вирішив виготовити універсальний мангал, якого ніде нема, і котрий зміг би максимально втілити будь які кулінарні задумки та капризи. І ось що вийшло…

За основу взяв цільнозварну раму з профілю, яка оснащена колесами та складним столиком. Також в конструкцію входять 3 газові балони, 1 великий і 2 малі. Тут хочеться додати, що старі газові балони служать дуже довго так як там хороша сталь товщиною 3 мм.

Горизонтальний, той що посередині – це мангал, який по сумісництву об’єднує функції барбекю, гриль та гарячого копчення. Він також оснащений термометром для точного регулювання температури.

Вертикальний, той що зліва – це холодна коптильня, продовженням якої є димар з регулюванням тяги на виході.

Інший вертикальний балон, той що справа, облаштований як димогенератор, а також місце під казан чи сковороду так як в його конструкції передбачені чавунні кільця.

Також окремо виготовив решітку з нержавійки для грилю. На мангал та холодну коптильню поставив обємні деревяні ручки, щоб не оппекти руки. Розташував під мангалом нішу для дров, та інших дрібниць. Обшив столик деревяними дошками, та покрив мангал жаростійкою фарбою +450С.

Однією з переваг та відмінностей цього мангалу є те, що він розбирається на 4 частини: 1. Основа та горизонтальний балон, 2. Димогенератор, 3. Холодна коптильня, 4. Димар. Це дуже зручно при транспортуванні та використанні, так як при необхідності його габарити можна зменшити.

Під час першого тестування друзі, у зв’язку з цим прозвали його « Трансформером». А потім вирішили що доцільніше буде «Гурман», тому що мангал виправдав всі наші сподівання. В цілому він обєднав у собі 5 функцій: мангал, гриль, барбекю, гаряче копчення, холодне копчення а також місце під казан чи сковороду.

Ми засмажили шашлик, зварили уху, зпекли картоплю та трошки підкоптили сир. І на все це пішло близько 2 години часу (!)

На цьому мангалі можна робити декілька кулінарних операцій одночасно ! І при цьому одне іншому не заважає. Погодьтеся що це суттєво економить час, якого у наші дні завжди обмаль.

Друзі були приємно здивовані, я також.

Процес готування пройшов весело та невимушено, а їжа вийшла напрочуд смачною.

Упевнений, що цей мангал допоможе реалізувати ще дуже багато кулінарних експериментів.

Відеоогляд на ютуб:
.
Багатофункціональний мангал.
 

Вкладення

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
эти темы одинаковы по своему смыслу
нє, тут чиста реклама, чувак зондує грунт. маркетинг. тема - гниляк і розводняк на бабло у майбутньому. вся ця балалайка - це ціна 2х балонів від газу і 2 метри труби 100-120 мм
 

Ярослав144

Новачок
Всё хорошо, вот только об холодном копчении сомневаюсь: не успеет дым от печки остыть до температуры , пригодной для холодного копчения...[/QUO
Згоден з Вами, в тому випадку, якщо в пічці горить вогонь, і активно підтримується горіння. Для холодного копчення жар у пічці ледь підтримується, рівно настільки щоб не погас. Плюс заерху кладеться вогка тирса, яка ще більше поглинає температуру. Кажу зі свого досвіду. Коптили сало, сир, нормально вийшло, дуже смачно. Хочу спробувати закоптити рибу.
 

Leodr

Снайпер
Человек таким образом хочет продать то, что уже давно на продаже, в разделе Барахолка -різне.! Просто хочется сказать, делаю себе почти подобное, но холодное копчение на нем не годится, только горячее! Да и ценник вроде бы увеличился!
 
Зверху