Любимые блюда которые готовим сами!!!

фандоринъ

ветеран форуму
надійна команда

Вкладення

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Берем седло али крестец жеребенка ( у нас - только у татар с Чонгара), выдерживаем 5 дней в холодильной камере на крюке для вызревания и на угли с крупной солью.
С этим мясом нужно быть очень аккуратным,а особенно гипертоникам.Конина очень поднимает давление...Татары в Крыму меня предупреждали.
 

фандоринъ

ветеран форуму
надійна команда

фандоринъ

ветеран форуму
надійна команда

Vov-1

Зброяр
Вибачаюсь що без фото...:oops:
І так,,малосолка".…
Риба,річкова.Жерех,плотва,синец....Будь яка,бажано мясиста;).
Берем енну кількість риби.Чистим,миєм,ріжем порціонними шматками...
Засипаєм рибу ,сіллю,не жаліючи.Риба має лежати в солі...Чекаєм 2 години.:cool:Потім заливаєм в рибу,не відціджуючи ропу,оцет 9℅ ,розведений 50/50 водою...Під гніт,і чекаєм ще 2 години...Дістаєм рибу,промиваєм,додаєм олії,багато цибулі...І...Смачного!!!!:)
IMG_20190502_140707.jpg
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
А ще додати, як у нас казали, "селямурчику"? Це така суміш із часником. І ми заливали оцтом сиру рибу (попереднє порізану) відразу, додаючи сіль. А, ще брали для готування лише філе крупної риби, без зайвих кісток.
Скільки людей, стільки варіантів рецептів...
 

Vov-1

Зброяр
А ще додати, як у нас казали, "селямурчику"? Це така суміш із часником. І ми заливали оцтом сиру рибу (попереднє порізану) відразу, додаючи сіль. А, ще брали для готування лише філе крупної риби, без зайвих кісток.
Скільки людей, стільки варіантів рецептів...
Саламур,відмінна річ до відварної риби;):).А так,скільки людей- стільки думок:)
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Де які називають - "селедка".
А взагалі, це - Цугундай.
Правильно говорити "сугудай", а ще правильніше - "сагудай". "Сугудай" - "кушать сиру рибу" мовою деяких народів півночі РФ, а "сагудай" - назва блюда із сирої свіжої риби, яке готується за якихось 10 хвилин.
А "цугундай" - то ближче до "цугундера... ;)
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Нордик у нас, вижу, гурман!.. ;)
є таке по рибі. я знімаю філе з білої риби - головень, плітка, жерех, ріжу шматочками, солю добре і під гніт на ніч. потім обільно промиваю щоб змити слиз, залишки солі та де-не-де кров. потім стакан води і оцту - щоб добре кисло було (риба має злегка побіліти і вбивається рибний запах) це все на годину, потім віджимаю руками і в тарілку з коріандром меленим, зеленою цибулею і смаженою олією. добре було б щоб так постояло хвилин 10. залишки риби в банку, пересипаю коріандром, заливаю олією і в холодильник під кришку капронову - без цибулі!!!!!!!. через пару днів вона ще смачніша!!!
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
є таке по рибі. я знімаю філе з білої риби - головень, плітка, жерех, ріжу шматочками, солю добре і під гніт на ніч. потім обільно промиваю щоб змити слиз, залишки солі та де-не-де кров. потім стакан води і оцту - щоб добре кисло було (риба має злегка побіліти і вбивається рибний запах) це все на годину, потім віджимаю руками і в тарілку з коріандром меленим, зеленою цибулею і смаженою олією. добре було б щоб так постояло хвилин 10. залишки риби в банку, пересипаю коріандром, заливаю олією і в холодильник під кришку капронову - без цибулі!!!!!!!. через пару днів вона ще смачніша!!!
Дядьку, мабуть Ви садист, або, навіть, мазохіст: навіщо так довго?.. Ми філіровали жереха, робили із філе пласти у 5-6 мм, потім робили із них кубики 5х5 (6х6) мм, додавали дрібно нарізану цибулю, додавали спеції, сіль, оцет не менше 9 % (іноді - ще й більш концентрований), і вже через 20 хвилин поїдали ложками, запиваючи... чим Бог послав, але обов'язково із хлібом та рибним часночним соусом "саламура". Жереха у 3,5 кг з'їдали швидше, ніж готували!
 

Vov-1

Зброяр
Дядьку, мабуть Ви садист, або, навіть, мазохіст: навіщо так довго?.. Ми філіровали жереха, робили із філе пласти у 5-6 мм, потім робили із них кубики 5х5 (6х6) мм, додавали дрібно нарізану цибулю, додавали спеції, сіль, оцет не менше 9 % (іноді - ще й більш концентрований), і вже через 20 хвилин поїдали ложками, запиваючи... чим Бог послав, але обов'язково із хлібом та рибним часночним соусом "саламура". Жереха у 3,5 кг з'їдали швидше, ніж готували!
Це типу риби ,,Хе"?
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
і вже через 20 хвилин поїдали ложками, запиваючи... чим Бог послав, але обов'язково із хлібом та рибним часночним соусом "саламура"
а горілки скільки при Вас тоді було?:D:D;)
я то роблю для дому, а якщо десь беру з собою на застілля - то роблю наперед!!!:)
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
а горілки скільки при Вас тоді було?:D:D;)
я то роблю для дому, а якщо десь беру з собою на застілля - то роблю наперед!!!:)
На риболовлю не беру - я за кермом! А то ще був молодий, керма не було, а було довге відрядження - експедиція. Чого там тільки не ... їли!.. Зазвичай - рибу. Робота така була
 
Зверху