Куплю Іж18мн 30,06 калібр

Ohotnik47

Слідопит
Причин кілька:
1.Система закривання Іж-18мн не розрахована на такі потужні патрони, нема жорскості у з'єднанні ствола і колодки.
2.Крок нарізів в МНках, що 30-06 що 308 однаковий - 12.Що є оптимальним для куль вагою до 12 грам, якщо стріляти важчими кулями - кучність гірша, а віддача така, що після 10 пострілів відчуття як після добрячого бокс.спарингу.
3.Оптику на 308 підібрати простіше.
Кажу з вл.досвіду - маю у користуванні кілька нарізних - з них МНок 2, 30-06 купив в роки юності, коли копитні ходили по городах а ми толком стріляти не вміли - треба була зброя з потужною зупиняючою дією.
За кілька років тюнінговав по повній - підгонка УСМ, вирівнювання ласти і притирка до крона, виг.нового дерева конкретно під мене з урахуванням оптики.(В процесі накрилось 2 приціли - китаєць, який до цього кілька років стояв у товариша на СВД і радян.Білорус . Прийшлось купити оригінальний Nikon - 1100 зелених, скажені кошти на той час, зато дало можливість бити вовків за 250м.)
В рез. вийшла класна штука - використовую на кол.полюваннях, патрони кручу сам - аналог 308.
Вклав у неї купу часу, продати шкода - та й є ще така ж 223, яку купив через кілька років після 30-06 (коли вже стріляти навчивсь)і ласти на обох притерті в один розмір, приціли взаємозамінні - без зміни точки попадань.
Якби на той час було більше досвіду - однозначно купив би 308.
З пов.
 
Зверху