Карповая ловля

NASA

Слідопит
Уроки по монтажу карповых оснасток. Наиподробнейшая анимированные инструкции для начинающих и бывалых карпятников.
Первая часть
Вторая часть
Как капр ест бойлы. Уникальное видео.
 

Студент

Мисливець
третий монтаж (в первом видео) в моей практике себя не оправдал плохая засекаемость А вот четвертый интересный надо будет попробовать
 

semen_hanter

Новачок
ловлю на Ю.Буг только на такую оснастку на старую кукурузу еслиже вы ловите надругое подскажыте.
 

Студент

Мисливець
semen_hanter писал:
еслиже вы ловите надругое подскажыте.

Уже 2 года ловлю карпа на бойлы
 

NASA

Слідопит
Карп 120 кг. (самый большой карп пойманный на удочку)
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Питання до досвідчених рибалок: колір бойла грає роль чині? Якщо грає, то якого кольору краще купувати?
Завчасно дякую.
 

Геньо

Мисливець
Все залежить від дна водойми та повадок коропа!!!Якщо короп "шуганий" тобто боязкий то краще вибирати такий колір бойла (темніші кольори) щоб він співпадав з коліром дна водойми!Якщо короп не боязкий,активно клює,то вибирай ярких кольорів бойли,швидше знаходитиме,швидше клюватиме,всмоктуватиме і швидше уху їстимеш!!!ИМХО,хоча буває і навпаки,риба то таке створіння ...Завжди експерементую на водоймі,поки "ключ" знайду до риби,а тоді насолоджуюсь красенями в золотій броні !!!
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Хочу ще потурбувати досвідчених рибалок на бойли. Чи може на бойл клюнути білий амур? Їду на те озеро, де багато б. амура, а коропа мало.
Завчасно дякую.
 

Геньо

Мисливець
КЛЮЄ!!!Випадків клювання білого амура на бойл багато!!!Треба вибирати бойли з запахом продуктів рослинного походження!Але для мене всеж таки краще кукурудза,рослинність з тої самої водойми де ловиш,молоді огірочки,ловив навіть на просту траву, що під ногами!!!УДАЧІ!!!Напишеш про результат!!!http://blesna.net/na_chto_lovit_belogo_amura.html
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
For Геньо: відчитуюсь по рибалці на бойли.
Взяв два коропи по 4 кг на дві закидних. Робив поводки по три гачки з бойлами на одну закидну. Завозив кожну окремо лодкою і сипав до чорта макухи з горохом та кукурудзою.
На третій, мабуть, взяв б. амур, але вломав гачка. Амура тягнути набагато важче, ніж коропа.
Але на фоні всієї рибалки почуття позитивні, бо ще зловив багатенько карася та окуня.
З пов.
 

bmwersia

Мисливець
лет этак 15 назад,тоже извращался по поводу рыбалки и в том числе извращался в карповой ловле,это и карповые палки и катушки с бейтранерами,и сигнализаторы поклевок с пейджерами без пейджеров,кормушки вязал сам(покупным не доверял)и вот лет наверно 7,как ловлю карпа на самый обычный макушатник-мотовило,поводок+пенопластовый шарик...и все слава богу в полном порядке,весь дружный коллектив всегда и отдохнувший и всегда с уловом..

одна из моих рыбалок...)))
 

kef

Зброяр
Для риболовлі "серйозного" коропа або сазана використовую слідуючу снасть:
-Ліщинове вудлище,довжиною 2,5 метри,котушка "Невська",волосінь 0,5-0.6 мм.,три-чотири пропускні кільця під волосінь.,гачок "карповий",кевларовий шнур довжиною 20 см.,пружина скручена з шпиці старої парасольки (зонта).,з вільним ходом потяжки.,до якої з однієї сторони прив"язується волосінь з іншої "поводок"з гачком.Таким чином виходить амортизуюча пружина,яка теж відіграє значну роль при виважуванні коропа.
-Перед риболовлею зачищаю дно від рослинності з допомогою "граблів" прив"язаних до міцного шнуру.По сторонах розчищаю-викошую косою очерет для зручності.Два три дні роблю підгодівлю риби параною макухою,пшеницею з товчею і розім"ятою картоплею з добавленням піску.Ловити доводиться на віддалі від берега 10-15 метрів.глибина 3-5 метрів.Основна наживка-варена картопля,якщо горох чи кукурудза ,то є всі шанси спіймати велику плотву або "краснопірку".На пружину замішую вище викладений склад принади,тільки без піску ,в замін добавляю трошки манки ,щоб краще трималося і дрібнота рибна не так розпорошувала принаду.Чому використовую таку "жорстку" снасть-відповідь проста.Після того як короп зачепится гачком і котушка з тріском змотає десяток метрів волосіні-глибина буде до 10 метрів і підняти рибу на поверхню буде дуже важко ,в додаток ще стіна старого очерету в який часом залітає короп.
-Часом бачу на відео, як рибалки пірнають у воду на глибину ,щоб спробувати звільнити волосінь від "зацепу",але краще цього робити самому не варто.Бо коли на гачку "сидить" рибина вагою від 10-15 і більше кг.,та ще і на такій глибині -можуть бути зерйозні наслідки,коли волосінь обмотає руку чи ногу рибалки. Сам колись це відчув на собі ,коли намотав на руку волосінь ,звільняючи заплутаного коропа від очерету.,-БІЛЬШЕ такого не роблю.
-Самий більший сазан, якого біло впіймано разом із моїм братом ,був вагою 13 кг.,менші в середньому від 7 до 11 кг.В липні планую серйозно зайнятися "водяними поросятами",Можливо результати будуть як і раніше.
 

Milsdar

Мисливець
Розповім і за своє, можливо комусь щось допоможе))
Ціленапоавлено ловити коропа я почав роки два-три тому з переходом від "вбивці карася" до "флет-фідеру". Бюджет невеликий, тому не можу собі дозволити викидати великі гроші на таку приємну і варту того справу. Тому вудилища в мене ленінградські (гадаю всі знають, такі алюмінієві, мейд ін СРСР десь довжиною 1,75м), їх мені вистачає, оскільки ловлю на невеличких стоячих озерах, дальніх закидів не роблю, а гасити ривки риби допомагає фрикціон на катушці, та й закидати такими вудилищами можна хоч кирпичину, не боячись зламати, та й брав я їх як тільки починав освоювати донну ловлю, чисто для навчання, але якось звик...))) Катушки теж не вразять, є одна сучасна Brain Battle 7000, і то тому, що подарували, а інші це раритети з Ryobi RSX2, Mitchell 324, одна з ГДР та СРСР (Дельфіни 8 та 10) - примітивно але дешево та надійно, як радянська мясорубка))) Ліску використовую 0.4 - так, дуже товста, але специфіка моїх закидів не дозволяє використовувати 0.25-0.3, оскільки в мене виходять різкі кидки й часто обривалися годівниці при закиді. Можна використовувати шок-лідер, але при такій товщині ліски він зайвий, а в моєму випадку використання самої ліски навіть краще, оскільки дистанції ловлі короткі, не треба компенсувати дальність закидів діаметром ліски, та й під берегом ліска краще амортизує "останній бій" риби, ніж шок-лідер. Годівниці використовую 30г, оскільки багато мулу на дні, щоб не провалювалися. Гачки 8 номеру Wide Gape, до них поп-ап 8мм, або жолудь з половинки поп-апу 8мм та пелетсу 8мм, або вафтерс. Годівниці роблю сам, бо куповані часто підводили. Прикормку використовую зазвичай змішуючи смаки Слива/Робін ред та Халібут.
20211216_194343.jpg 20211216_194336.jpg 20211216_194316.jpg 20210522_060429.jpg
Раніше ловив на таких підставках, зараз вже придбав собі простенький род-под.
Радий, якщо комусь чимось допоміг, якщо щось цікавить - запитуйте)))
 
Зверху