День памяті Героїв Крут

Статус
Закрита.

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
29 січня 1918 року увійшло у скарбницю народної пам'яті як день національної гордості та великої трагедії. Ось уже майже століття свідомі українці вшановують пам'ять юних крутян, які віддали свої молоді життя в ім'я незалежності України. Переконаний, що назва невеликої станції, що розташована на Чернігівщині уздовж лінії Бахмач-Київ, назавше увійшла в історію держави як символ високого подвигу, самовідданості гордого українського духу. Бо саме тут 300 українських юнаків-добровольців виступили на захист Української Народної Республіки і прийняли на засніженому чернігівському полі нерівний бій із майже п'ятитисячною більшовицькою навалою, що рвалася до Києва. Вони обстоювали власне право бути вільними, не випрошували для себе свободи, а здобували її в безкомпромісній боротьбі ціною власних життів.

Вічна Слава Героям України!!!
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Додам ще пару слів до цієї героїчної теми:
"За свідченнями очевидців, над 27-ма студентами спочатку знущалися, а потім розстріляли.Учень 7-го класу Григорій Пипський зі Старосамбірщини перед розстрілом перший почав співати «Ще не вмерла Україна», і решта студентів підтримали спів.
Після розстрілу місцевим жителям деякий час забороняли ховати тіла померлих."

Ростріл юнаків показав всю нелюдсько-ординськуску личину маскальських загарбників. Ця подія викликала невдоволення та осудження у всій Європі.

Тож пам"ятаймо, Браття, хто такі маскалі і якими методами вони діють! Тож шануймо наших героїв, що поклали своє життя, спиняючи цю ординську навалу!
Слава Україні! Героям Слава!
 

markiv-bogdan

Мисливець
Підтоимую. Низько схиляю голову перед тими юнаками,які в нерівному бою віддали своє молоде життя за ідею ,за націю,за Україну,СЛАВА УРАЇНІ!
 

Крук

Мисливець
Вічна Пам"ять та Слава героям Крут!!
Слава Україні!!!
Слава Нації!!
 

bosiak

Мисливець
Пізно побачив цю тему ! Але все одно віскажу свою думку .Я схиляю голову перед ПАМЯТТЮ цих хлопчаків ,віддавших свої життя за СВОБОДУ , за ІДЕЮ ,за ЧЕСТЬ та ГІДНІСТЬ.!!!Земля їм буде пухом !!!! Хоча який там пух ) ? І в той-же час гидко дивитись на цих півнів ,які співають своє КУ-КА-РЕ-КУ на кістках вояків ,які дійсно любили УКРАЇНУ тільки за те ,що це - УКРАЇНА !!! Вибачте ....наболіло ...набрид цей потік помий ,який ллється з усих вуст - правих-лівих-бютоголових-синьозадих-жовтогарячих-зелених - один бруд !!! А ті хлопчаки загинули за ідею ,а не за шматок сала від депутатьського пирога .....
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
На Аскольдовій могилі
український цвіт -
По кривавій дорозі
Нам іти у світ…
П.Тичина
Чи потрібні нашій країні герої? Як відомо: “Хто не знає свого минулого, не вартий майбутнього”. Саме тому ми повинні знати історію. А наша історія вмита кров’ю і сльозами. Однією з найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами, якому в цьому році виповнюється 96 років!

Нехай ця дата буде символічною для сьогоднішньої України і для нас усіх, вільних людей які люблють свою Батьківщину!
 

Вкладення

Статус
Закрита.
Зверху