День Сімферополя,День Черкас

Статус
Закрита.

Tavelik.58-20

Мисливець
Вибачте що з запізненням трішки але хочеться привітати з днем міста рідних Черкащан і побратимів з Сімферополя.Зі святом друзі!
Сімферополь – великий курортний, промисловий та культурний центр на півдні Україні. Це адміністративний центр Автономної Республіки Крим.Відносно молодий Сімферополь був заснований у 1784 році, хоча ця дата не є прийнятною для всіх істориків.Перші людські поселення на цій території з’явилися в 3 столітті до н.е. Місто Неаполь-Скіфський, що розташовувалося на березі річки Салгір, проіснувало до 3 століття н.е., коли було зруйноване готами.У часи Кримського ханства, невелике містечко Акмесджит (Акмечет) виникло як резиденція для правлячих осіб.Коли ж Крим увійшов до складу Російської імперії, була заснована Таврійська губернія, центром якої і став нинішній Сімферополь. Почалося будівництво вулиць, будинків, храмів. З тих пір місто є адміністративним центром Кримського півострова.Свою назву місто отримало з грецької мови. Сімферополь перекладається як «місто користі». Громадянська війна позначилася на історії міста безперервною зміною білих та червоних урядів. З перемогою більшовиків, Сімферополь став столицею Кримської АРСР.Роки Великої Вітчизняної війни принесли тривалу окупацію, винищення єврейського та циганського населення, коли, нарешті, в 1944 році до міста ввійшли Червоні війська.Цього ж року всі кримські татари, болгари, вірмени, греки були вислані з рідних земель і розселені по всій території СРСР.У 1945 році Автономна республіка була ліквідована, а в 1954 році – Кримська область РРФСР увійшла до складу УРСР.День міста населення Сімферополя святкує в першу неділю червня. На всій території щорічно відбуваються різноманітні програми. Місцева влада намагається робити цей день неповторним та цікавим не тільки для мешканців, а й для гостей міста, оскільки потрібно не втрачати славу найгарнішого курортного центру.Проводяться фестивалі, зокрема, щорічний «Антична столиця», виставки квітів, дитячих робіт, фотографій, творчих надбань. Спортивні заходи включають в себе вело- та мотогонки. Безліч програм для дітей та батьків виховують любов до рідного міста з дитинства. Концерти та шоу програми на будь-який смак відбуваються біля фонтану Савопуло, у ландшафтному куточку ЦПКіВ, у парку ім. Гагаріна, на площі ім. Леніна. Для гостей міста організовуються тролейбусні екскурсії з розважальною програмою. А на завершення глядачів очікує традиційний феєрверк та шоу-ілюзії, які щороку стають все більш популярними.
Місто Черкаси розкинулося на березі Дніпра, там, де в IV ст. до н. е. знаходилося поселення Черняхівської культури. Історія краю пов`язана з багатьма народами, серед яких були скіфи, поляни, алани, слов`яни.Документи, в яких вперше згадуються Черкаси, датуються 1394 роком. Місто часів Київської Русі часто піддавалося набігам войовничих племен, які не щадили ні культуру, ні жителів. Литовські і польські феодали, що вкоренилися на цих землях, так само не змогли дати опір Орді і кримським татарам, тому місто, не встигнувши відродитись, знову було зруйновано.Черкаси є відправною точкою визвольних повстань проти польського панування під проводом Косинського, Сулими, Трясило, Гонти, Залізняка. Саме в Черкасах Богдан Хмельницький написав листа царю Московської держави, що поклав початок возз`єднанню двох слов`янських держав.З 1793 року Черкаси входять до складу Російської імперії. З появою генерального плану забудови, залізничного транспорту і пароплавства промисловість починає розвиватися швидкими темпами.Черкаси - красивий край, який тішить око не тільки місцевого населення, але й приїжджих. За всю історію свого існування місто пережило чимало сумних моментів, але зберігло свою історію і духовність.Свій день народження Черкаси відзначають в першу неділю червня. На Соборній площі розпочнуться масові вистави, дивлячись на які може здатися, що в місто приїхали артисти. Насправді місцеві жителі люблять імпровізації, а тому активно беруть участь в розважальних заходах.У дитячому парку можна буде взяти участь у цікавих конкурсах, а також подивитися на творчість художніх колективів юних черкащан. На вулиці Хрещатик буде працювати ярмарок художніх виробів, де можна придбати вподобану дрібничку на пам`ять, а також послухати фольклорні ансамблі. На Набережній будуть проходити спортивні змагання за участю дітей та дорослих. У парку «50 років Жовтня» відбудеться гала-концерт переможців міського конкурсу «Грайлива веселка».Традиційним на День міста є міський фестиваль «Полуниця - насолода смаку». Полуничне шоу, що проходить у сквері ім. Б. Хмельницького, приносить задоволення всім, хто не проти посмакувати чудову ягоду, представлену різноманітними стравами.Під завісу в Долині троянд відбудеться грандіозний вечірній концерт і яскравий салют, що стартує з Дніпра. А до настання темряви тут же можна буде сфотографуватися у сонячного годинника, який став символом Черкас і місцем, де призначають романтичні зустрічі.
 

Вкладення

Статус
Закрита.
Зверху