День Героїв

Статус
Закрита.

dima-63

Новачок
Герої не вчиняють геноцид?
Опубликовано xleb_i_volya_ в Сб, 10/15/2011 - 13:00
Важко переконати світ, чому одна із фракцій однієї з партій має право вершити суд над цілим народом. І чому націоналісти в ім’я світлої мети можуть убивати українців, а комуністи в ім’я світлої мети – вбивати їх не можуть.
Отже, почну з непопулярного в націоналістичному (національно-демократичному, патріотичному і т.д.) середовищі тезису: ОУН та УПА здійснювала злочини проти мирного населення.
Це стосується як вбивств за етнічною ознакою, так і за ідеологічною: жертвами ОУН та УПА стали тисячі етнічних поляків та етнічні українці, погляди котрих видавались відповідним бандерівським “органам” ворожими. Ці факти ніхто з наших істориків не заперечує, лише намагається тим чи інакшим способом ці злочини виправдати.
Виправдання будується переважно на праві українського народу на визвольну боротьбу. Виглядає так, ніби колись давно на землях Галичини та Волині жили виключно етнічні українці, котрі мали свою державу, потім туди прийшли польські загарбники, котрі знищили українську державність і тривалий час визискували українців. Потім українці повстали і прогнали окупантів назад у Польщу.

Насправді ж все було набагато більш складно і менш однозначно. За часів Русі місцеві племена навряд чи відчували себе “поляками” чи “українцями” – якісь поділи з’явились щойно після приходу християнства, численних конфліктів між Польщею та Руссю, католицького та православного освоєння колишніх язичницьких територій.
І поляки (католики) з’явились на території сучасної України не набагато пізніше, ніж українці (православні).
Тому розглядати поляків як виключно таких собі колоністів-чужинців є, м’яко кажучи, неправильно. Звісно, польський колоніалізм був – але не надто сильніший, ніж колоніалізм українців, котрі освоювали колишні татарські степи.
Мало хто з українських патріотів погодиться, що національно-визвольна боротьба татар може цілком логічно включати винищення українських сіл в Таврії з гаслом “забирайтесь в свою Україну”, чи не так?
Будь-яка війна – як “національно-визвольна” так й “імперіалістична” – має певну межу, за котрою – незалежно від рівня благородності мети – військові дії стають злочинними.
Радянський партизан Василь Кононов зі своїм загоном знищив 9 мешканців села Малі Бати у Латвії, за що був визнаний латвійським судом воєнним злочинцем. Європейський суд з прав людини визнав вирок справедливим – не зважаючи на те, що дехто з селян співпрацював з окупаційною поліцією.
Як у світлі такого рішення можна сприймати знищення бандерівцями польських сіл за звинуваченням у “прагненні відродити передвоєнну Польщу”? Логіка проста: раз поляки – значить, хочуть тут Польщі, раз хочуть Польщі – їх треба знищити.
Що й казати: Кононов просто аматор у порівнянні з деякими командирами УПА, котрі в рапортах писали доволі відверто: “Після проведеної чистки поляків на території рідко можна зустріти якогось ляшка” або “Вбито понад 180 ляхів, поранено коло 200, решта згоріла у вогні. Село спалено у 80%. Уціліли лише муровані будинки і костел”.
Існує навіть інструкція Центрального проводу про знищення усіх дорослих поляків чоловічої статі:
“З огляду на офіційне становище польського уряду у справі співробітництва із совєтами, з наших земель поляків слід усувати. Прошу це розуміти так: наказати польському населенню переселитися на чисто польські землі. Якщо воно цього не зробить, тоді вислати боївки, які будуть ліквідувати мужчин, а хати і майно палити (розбирати).”
Тобто, фактично етнічних поляків було визнано заручниками політики уряду держави, котра проіснувала якихось 20 років – не зважаючи на те, що більшість із них жили в Галичині та на Волині багато поколінь, задовго до утворення цієї держави.
Нагадаю, що вбивство чоловіків за етнічною належністю у боснійській Сребрениці було визнано актом геноциду на міжнародному рівні.
Перейдемо до репресій проти етнічних українців. Як відомо, під час сумнозвісної пацифікації 1930 року було вбито кільканадцять українців, при чому декотрі з них були членами ОУН і зустрічали пацифікаторів зі зброєю в руках.
Порівняймо цю кількість зі спогадами Данила Шумука, а саме з його розмовою із районовим референтом СБ ОУН “Чумаком”.
– (…)Мене цікавить от що. Вчора я був за річкою, он на тамтих хуторах, — показавши головою в бік хуторів, — там я довідався про жахливі речі. У тому селі щезло 16 сімей повністю зі старими й дітьми. Я хотів би знати, чому і в ім’я чого чиняться такі нечувані страхіття ?
– Мене дивує, що ви з такими питаннями прийшли до мене. Ви ж зустрічаєтесь іноді навіть з найбільшими нашими зверхниками, оце їх і питайте, — відповів Чумак.
– Це “найбільше” начальство не приказувало вам винищувати тих 16 сімей, це вже безпосередньо ваша робота.
– Я ж виконую накази і все! Зрозуміло ?
– Ви вершите судьби людей, — жити їм чи не жити і кому саме. Ви вбиваєте дітей. Розумієте, що це значить, вбивати дітей? — з обуренням сказав я і, не прощаючись, вийшов.
Отже, лише в одному селі було знищено 16 сімей – щонайменше втричі більше українців, ніж загинуло від рук польських пацифікаторів у 1930 році по всій Галичині та Волині. Яка ж причина знищення цілих родин? Про це йдеться далі.
Я розповів їм обом все з самого початку. Про те, що зліквідовано 16 сімей без суду й слідства разом з малесенькими дітьми і за свою розмову з районовим референтом Безпеки — Чумаком. Митла весь час хмурився і ламав пальці на руках, що аж лускали. Крилач також вислуховував мене з явною неприхильністю.
– Совіти незадовго захоплять всю Волинь, отож, — якби ви хотіли, щоб ми залишили їм готову аґентурну сітку ?
– Поки є змога, ми повинні з корінням виривати все те, на чому може закріпитися совітська влада, — сказав Митла.
Звісно, можна при пустити, що Шумук бреше і нічого такого не було.
Однак репресії проти інакомислячих (інакомислення визначалось на ходу, навіть не сумнозвісними “трійками”, а місцевими референтами СБ) приховати важко: їх можна побачити і в звітах СБ, і в спогадах селян.
Не даремно в багатьох селах на Волині (в Галичині не бачив, тому не стверджуватиму) досі стоять доглянуті пам’ятники жертвам націоналістів.
Знову ж таки: порівняймо 16 родин із “подвигом” червоного партизана Кононова, котрий вибив “лише” дев’ятьох селян.
Таким чином, списати все виключно на “деякі перегини” визвольної боротьби та “провокації переодягнених НКВДстів” – явно не вдасться. Злочинні накази керівництва ОУН та УПА – факт, злочинні дії бойових підрозділів – теж факт. Питання в тому, як до цього ставитись.
Можна намагатись переконати Європу і схід України, що бандерівська фракція ОУН була настільки чудовою, що мала право винищувати мешканців України на власний розгляд в ім’я свободи українського народу.
От тільки важко пояснити логічно, хто дав таке право одній з фракцій однієї з організацій. І чому націоналісти в ім’я світлої мети можуть вбивати українців, а комуністи в ім’я світлої мети – вбивати їх не можуть.
Сучасна Європа не має єдиного трактування історії: на ті самі події французи і британці можуть мати різні погляди.
Однак поняття злочину – надто в ХХ столітті – окреслено доволі чітко. Тому навряд чи комусь вдасться переконати європейців у тому, що українські націоналісти мають якусь особливу систему координат, яка дивним чином розчиняє їхні злочини в благородній меті самостійної соборної державності.
Важко переконати в чомусь подібному і українців на Сході – надто з огляду інформаційного впливу Москви.
Я є рішучим противником самоприниження в ім’я “євроінтеграції” чи “єдності України” – проте в даній ситуації самоприниженням є якраз не визнання очевидного, а маніакальне тримання за “світлий і непорочний” образ “національно-визвольної боротьби ОУН-УПА” – всупереч загальновідомим і загальнодоступним фактам.
Пора перейти межу, що відокремлює красиву пропагандистську казку від суворої, але справжньої історичної правди. І перехід цієї межі – перший крок до виходу з безпросвітної “націоналістичної” марґінальності.
Павло Зуб’юк
http://antifa-action.org.ua/node/979
 

Вкладення

PETROPAVEL

Слідопит
Травники - украинцы в охране фашистских концлагерей .....

Из этих тарвников и был Иван - Грозный Демьянюк - которого Львовский облслвет провозгласил Героем и требовал освободить из под суда в Германии и которого немецкий суд осудил за уничтожение более 28000 тысяч узников концлагеря ...



«Травники» - украинцы в охране фашистских концлагерей
Глава СС Генрих Гиммлер в августе 1941 года посетил с инспекционной поездкой оккупированный Минск для проверки претворения в жизнь «нового европейского порядка». Пообщавшись с бригаденфюрером (генерал-майор) Артуром Небе, командиром айнзатцгруппы «В», о насущном, гостю предложили развлечься. Гиммлер никогда ранее не видел массовых казней - для дорогого гостя решили специально утром следующего дня устроить такое зрелище. [11], [12]

Утром парочка в присутствии генерала полиции фон-дем Бах-Залевского выехали за город, где происходил массовый расстрел (в одном источнике говорится о сотне евреях, в другом о советских военнопленных, впрочем, это не важно). По мере наполнения ямы трупами Гиммлеру стало плохо и его вырвало! Бах-Залевский заметил это и сочувственно сказал, что расстрельная команда, эти палачи также потрясены этим зрелищем, мол, тяжёлая эта работа. «Посмотрите в глаза этих людей. У них уже нет нервов на всю оставшуюся жизнь. Мы выращиваем здесь невротиков и варваров!». Гиммлер обратился к палачам с патриотической речью, а командирам пообещал подумать о проблеме. [11], [12]

Проблема была решена двояко. Во-первых, в массовых убийствах стали применять газ, теперь палач не должен был стрелять непосредственно в свою жертве. Во-вторых, чтобы люди с ценной «арийской крови» всё-таки не портили свои нервы, для грязной работы можно было привлекать советских коллаборационистов. Впервые это продемонстрировали украинские «западенские» националисты, совместно с немцами устроившие казни евреев в захваченных областях Западной Украины в 1941 году. Потом в массовых еврейских погромах отличились прибалты, желающие выслужиться перед новыми хозяевами.

Ход войны показал, что подразделения полиции из советских коллаборационистов могут использоваться и для расстрелов, и для охраны концлагерей. Правда, часто выходили накладочки… Например, 152-й «Schutzmannschaft-Bataillone» («Батальон вспомогательной полиции порядка»), состоявший из крымских татар, с января 1943 года охранял концлагерь, находящийся на территории совхоза «Красный», где за 2,5 года оккупации было уничтожено 8 тыс. жителей Крыма. Бывший военнопленных старший лейтенант Красной Армии В. Файнер вспоминал: «Издевательства над военнопленными… не имели предела. Добровольцы-татары вынуждали (какого-нибудь военнопленного) показывать на себя, что они евреи, затем… выдавали несчастного, за что получали 100 марок». [13] На лицо явный непрофессионализм, граничащий с прямым обманом немцев.

Для охраны концлагерей всё-таки необходимы были коллаборационисты не только верные, надёжные, но и обученные конвоированию, стрельбе, вербовке информаторов и капо (надсмотрщики без оружия из заключённых). Кандидат должен был быть достаточно психически уравновешенным, чтобы не застрелиться в течение службы. И бережным - ведь надо было не просто уничтожить заключённого - надо было получить с его смерти максимальную выгоду! Так, только из Освенцима за 6 недель в Германии было распределено 222269 мужских костюмов и комплектов белья, 192652 комплектов женской одежды, 99922 комплектов детской одежды. [11] Ещё волосы шли на мягкие тапочки для экипажей подводных лодок, золотые зубы переплавляли в слитки и сдавали в Рейхсбанк на счет СС, стекла очков шли на новые очки для немцев. Это были очень нужные люди в системе немецкого «нового европейского порядка». Надо было воспитывать кадры…

На фото внизу -
Україський «травник» в чине обер-вахмана. Многие курсанты были совсем мальчишками. Убийство для них было забавой...
 

Вкладення

Крук

Мисливець
PETROPAVEL;127739 сказав(ла):
Не превращайте наш форум в свой партийный филиал SSвободы !
И не врите относительно своих навязываемых нам праздников
А ви в що перетворюєте наш форум шановний????????
Не задавали собі таке питання?????
Та я вам аналогічних фактів знаєте скільки можу навести, сторінок не хватить. Що ви ніяк не заспокоїтесь, на вас вже навіть ніхто уваги незвертає.
Але як говориться в одному народному прислів"ї "Якщо пес немає що робити,то яйця лиже" !
Нехочу нікого образити. Більше тут писати небуду нічого.
 

dima-63

Новачок
Крук;128428 сказав(ла):
А ви в що перетворюєте наш форум шановний????????
Не задавали собі таке питання?????
Всякое действие вызывает противодействие! Все общественные форумы должны быть де политизированны! Попробовали бы на Ганзе или Попгане писать нечто подобное уже бы ушли бы в бан и на долго! А тут "Фашисты Герои" и всем пофиг! И этому способствуют не люди которые вам противодействуют а вы сами!
Лично я считаю что модераторы должны пересмотреть правила и убрать все темы с форума порождающие расприи и межнациональную вражду!
 
Статус
Закрита.
Зверху