Гільзи одностріл

Patso

Снайпер
О, це вже цікаво...
І як "вибирали" зайву "пустоту" ???
Чи без заморочок, ПК Рись зняв всі питання;)?
Ніяк не забирав. Порох пересипався як і в оригіналі. Заряджав без контейнера. На порох товста картонна прокладка, корковий пиж і дріб. Швидкість не міряв, по відчуттях постріл нормальних. Пптрони розстріляв по тарілках- бились нормально.
 

igor21

Слідопит
Швидкість не міряв, по відчуттях постріл нормальних. .
А цікаво б було подивитись...
Наскільки я розумію, в цих патронах одна з модифікацій пороха для нарізного Lovex (принаймні, іншого в чехів начебто нема). А для досягнення результату в гладкому завдання цього внутрішнього стаканчика - не допустити стискання пороху пиж-контейнером (такі стаканчики були і в деяких Губертусах). До речі, 36грамові патрони Фортуна пару років тому мені дуже сподобались, хоча заявлена виробником швидкість там 385м/с. На Форумі десь бачив відстріли їх через Хрон - відхилення від заявленої швидкості - мінімальне, швидкість стабільна.
А от наш Крук полюбляє щільне спорядження, та й Нобелі - легенький піджим...
Тож і цікавить швидкість, особливо ії відхилення ("разброс скорости") від середньої...
 

am_ua

Мисливець
В 16-м они без стаканчика внутри?
А то в 12-м есть и без стаканчика, и со стаканчиком (Фортуна и Корона) под "ихний" порох...
Мені попадались в 16 к юніор зі стаканчиком. Якраз в ньому і всі плюси. Плюс якісний і товстий пластик.
 

am_ua

Мисливець
1.1гр. с7, 686, пиж-контейнер на 24-26гр, в нього крохмаль і кругла підкаліберна куля 25гр без закрутки. На 80м з коліматором супер. Це для тренувань, дробових на таких гільзах не споряджав.
 

igor21

Слідопит
1.1гр. с7, 686, пиж-контейнер на 24-26гр, в нього крохмаль і кругла підкаліберна куля 25гр без закрутки. На 80м з коліматором супер. Це для тренувань, дробових на таких гільзах не споряджав.
Так это если не полузаряд в 16кал, то 4/5 заряда для пострелух...;)
 

am_ua

Мисливець
Стабільність супер за рахунок стаканчика який мінімізує стиск пороху. Грубий і якісний пластик компенсує відсутність закрутки в такому патроні. Куля вставляється з певним зусиллям.
 

am_ua

Мисливець
Для точности - полностью согласен.

Для охоты нам надо, чтоб мамонта через хобот и ж...пу навылет...:D:D:D
Так в хобот також треба попасти... Точність для мене важливіша. Ми ж не йдемо на медведя в барлозі, де потрібно щось найтяжче і найекспансивніше.
 

am_ua

Мисливець
Про швидкість сказати не можу, бо треба мати хронограф. Пробивна здатність влаштовує. Швидкість стабільна, тому що стабільні влучання у ціль. Постріл комфортний.
 

karman1410

Мисливець
Хлопці е в мене гільзи азот так от кращої для релуода я не знаю хоча е кількасот гільзи різних виробників
 

am_ua

Мисливець
12к є багато варіантів, а 16-го нажаль набагато менше. Старі совдеповські мені також подобаються, але приходиться переробляти їх під еврокапсуль. Гільзи з високою юбкою дають краща результати.
 
Зверху