Герои этой войны

AIRBORNE

Мисливець
Батько і син. Степан та Ярослав Біласи. ГЕРОЯМ СЛАВА !
Обоє були на Майдані. Тато працював на польовій кухні поблизу Палацу Свободи (Жовтневий палац). З Майдану пішов волонтером. А син Ярослав - на фронт. Щасти вам, патріоти рідної землі ! Повертайтеся живими та з Перемогою !

 

AIRBORNE

Мисливець
Легенда сучасної Української армії та гордість України.
Генерал-майор ЗСУ Андрій Ковальчук має стільки бойового досвіду, що його вистачить на декілька успішних військових кар'єр.
80 бригада ДШВ під його командуванням брала участь у багатьох військових операціях на Сході. Лиман, Миколаївка, Слов'янськ, Щастя, Луганський аеропорт – місця, де гартувалась бойова звитяга українського Героя. Так, завдяки вправним командирським рішенням Андрія та підготовки двох рейдових загонів вдалося розблокували аеропорт та відкрити до нього дорогу.
Військова кар’єра генерал-майора Ковальчука – приклад для українських воїнів та привід для гордості ЗСУ.
Вітаю з днем народження, Генерал-майоре! Бажаю козацького здоров'я та сил!

Фото: Роман Ніколаєв

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зигфрид. Немец. Экс-военнослужащий бундесвера.
С начала российской агрессии воюет в ВСУ простым солдатом (минометчиком). Очень точно и честно, со знанием дела и немецкой скрупулезностью формулирует, чем украинская армия отличается от немецкой, что такое "совок" и почему в Украине происходит то, что происходит. В какой то мере - это ответ на вопрос, почему половина военных на фронте голосовали против Порошенка.
"..я бы очень приветствовал, если бы "смылось" кастовое разделение между солдатом и офицером... такого "я командир - ты говно" - в воюющей армии просто не должно быть... "
"...в бундесвере мы минимум два раза в неделю бегали вокруг казарм... восемь километров. Впереди - командир роты, майор. Все - в спортивной форме, без каких-то знаков различия.."
"...дневальный... вместо того, чтобы заниматься физической или боевой подготовкой, человек весь день сидит в казарме и ждет когда зайдет командир, чтобы крикнуть "равняйсь, струнко..." - большего бреда даже сложно себе представить... "
"...слишком много бумажной волокиты, слишком много офицеров в украинской армии, мало рядовых и практически нет толкового сержантского состава".
"..такое ощущение, что военные, которые должны принимать решения, брать на себя ответственность, - не готовы к этому... это замораживает развитие".
"...Украина уже давно должна была начать процесс перевооружения под натовский калибр. Почему этого не происходит, - я не понимаю"
"..читать какая у нас прекрасная армия, сильная и могучая... за четыре года ни одной баталии не выигравшая и даже не начавшая...читать какое у нас прекрасное вооружение, и не видеть ничего этого на передке"
"...я сталкивался с минометом "Молот". Редчайшее дерьмо.. нас хотят "перевооружить" на молоты, отчего у меня уже седеют последние волосы"
"..создается такое ощущение что в Украине две армии - одна которая реально воюет, и другая, созданная манипуляторами общественным сознанием..."
"...совок - это общий термин для психологического явления, при котором не признаются свободы другого человека, его свободного пространства..."
"...даже общешкольное образование в Украине немного отстает от того, как это принято по немецким нормам... познания в географии, физике, химии.."
"..для современной политической верхушки Украины общепринято говорить одно, подразумевать второе, делать третье, - в Европе этого просто не понимают. Потому что у нас принято говорить, думать и делать одно и то же."

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Викторович, 58 лет: Я воюю за детей...
Он воюет с весны 2014-го года. Викторович один из самых взрослых и самых опытных бойцов в своем подразделении. Украинская "Википедия" пишет о нем как о герое, сайт оккупантов "Трибунал" - как о карателе.
 

AIRBORNE

Мисливець
Підполковник Євген Межевікін. Герой України, Народний Герой України, Кавалер Ордену Богдана Хмельницького. Знищив п'ять російських танків. Евакуював з підбитої БМП 11 поранених бійців та екіпаж, будучи пораненим, прикривав відхід десантників з ДАП. Дякуємо, що живий!

 

AIRBORNE

Мисливець
Цей хлопчина отримав орден "За мужність" наймолодшим серед усіх - у 18 років! Дмитро Махов, юний кулеметник, самостійно стримав вогняну атаку терористів і дозволив забрати з поля бою десятки поранених. Під час атаки бойовиків Дмитро отримав вогнепальне поранення обличчя, однак не залишив своїх товаришів без вогневого прикриття. Не зважаючи на нестерпний біль у правій скулі, напівсліпий від кровотечі, він лише міцніше стиснув руків’я кулемета. Сміливі й рішучі дії юного воїна дозволили особовому складу зайняти кругову оборону, організувати евакуацію загиблих та поранених бойових побратимів та дати гідну відсіч терористам. Лікарі місяць боролися за його життя...
Тепер Герой знову на війні... Українці пишаються тобою, Дмитре !
 

AIRBORNE

Мисливець
Аліна, медик-волонтер Правого Сектора. На передовій їх команда - одні з найкращих. Дівчині 23-три роки, з яких 5-ть пов'язані з війною. Дякуємо тобі, і успіхів в твоїй безцінній праці.
Наші дівчата красиві, ніжні, але коли настане нелегкий час то міняють підбори на берці, сукню на камуфляж.

 

AIRBORNE

Мисливець
ГЕРОЯМ СЛАВА!..Знайомтеся, це – «Батя». До війни він був священнослужителем, а тепер воює на передовій у складі однієї із десантних бригад.
Поза фронтом «Батю» звуть Павло – позивний хлопці дали йому ще в «учєбці», коли дізналися, що раніше їх новий товариш служив священником.
«Я, - каже військовий, - ще з дитинства мріяв служити в армії, у самих крутих військах – десантних. Тоді сиріт не брали, і я за покликанням серця вступив до Одеської духовної семінарії. Закінчив, прийняв сан… Але в мою країну прийшла війна. Це стало чимось переломним у моєму житті».
Вдома на «Батю» чекає дружина та четверо дітей. Він вже звик до запитань на кшталт: «А як же священник може воювати?» Каже, що на них відповідає фразою з фільму: «Я прийшов сюди не вбивати, я прийшов захищати!»

 

AIRBORNE

Мисливець
Це неймовірна історія сильної людини. 42-річний киянин, боєць 25-го батальйону «Київська Русь» Дмитро Котов на псевдо Кот, залишившись без ніг, піднявся на Говерлу, стрибнув із парашутом і двічі брав участь у марафонах морської піхоти у Вашингтоні.

Він постійно відвідує поранених у шпиталі, відкрито розповідає про себе та про те, як вчився ходити.

 

AIRBORNE

Мисливець
Вчора, 11-го травня, в селі Приозерне Кілійського району Одеської області відбулося прощання з 32-річним Денисом Козьмою ("Дід"), старшим матросом 137-го ОБМП 35-ї ОБрМП, який 1-го травня зник під час бою біля села Миколаївка. 8-го травня в районі КПВВ "Олександрівка" з боку найманців рф відбулася передача нашій стороні тіла загиблого Дениса. У нього залишилися мати, брат і донька... Попрощатися з побратимом приїхали товариші по службі. ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ!
P.S Денис мій земляк Одещина втратила ще одного гідного сина....




 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Вважаю,що ці ГЕРОЇ заслуговують не меньш поваги...

D6hLAcUXsAANBLQ.jpg
 

AIRBORNE

Мисливець
Лікар із Тернополя Віталій Тригук вже чотири роки рятує наших Воїнів на передовій. А спочатку був на Майдані, витягуючи з того світу наших Героїв. Доземний уклін таким Лікарям !
 

AIRBORNE

Мисливець
Дівчина на цьому фото - Олександра Каладжиєва, волонтерка військового шпиталю у Дніпрі. Наприкінці липня 2014-го року Саша прийшла до госпіталю на чотири години і залишилася на п’ять років. За цей час вона зустріла тисячі поранених, але дозволила собі заплакати при них лише один раз... Саша, тримайся ! Дякуємо за все...
 

AIRBORNE

Мисливець
Эй, окупанти, подивiться з КИМ воюєте ?! Ганьба вам... Україночки - найкрасивіші дівчата в світі ! Десантно - штурмова бригада...
 

AIRBORNE

Мисливець
Гордість України !! Наші красуні Анастасія Однораз - фельдшер зенітно-ракетного дивізіону і старший матрос Юлія Ширяліна - медична сестра медичної роти 36-ї бригади ! Дівчатка, нехай вас Бог оберігає !
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
О них говорят только после смерти...
В публичном пространстве о бойцах спецподразделения «А» СБУ вспоминают, как правило, после их гибели. Редкое исключение – после выхода на пенсию. При жизни/на службе – гриф секретности. Ни слова, ни фразочки.К сожалению, сегодня тот день, когда мы можем рассказать вам о тех, кого «нет на войне», но кто ценой собственных жизней, тихо и без огласки, спасает нас каждый день.
Ровно год назад, 26 мая 2018 года, возле поселка Крымское погиб боец «А», прапорщик Юрий Журавлев. Он был родом из Димитрова (сейчас - Мирноград) Донецкой области, поэтому получил позывной Шахта. Юрий воевал на Донбассе с самого начала. Он прошел десятки боевых ротаций, но подробности о его подвигах рассказывать нельзя. Окоп, где во время выполнения операции 26 мая 2018-го находился Журавлев и полковник Руслан Муляр, прицельно обстреляли. Полковник Муляр погиб на месте, а Шахта доехал до госпиталя, хоть в его сердце потом нашли десятки осколков вражеских снарядов.За несколько недель до гибели Юрий Журавлев отметил 45-летие. Он любил бокс и шутил самые классные в мире шутки. Шахта – полный кавалер ордена «За мужество» (третий – посмертно) и рыцарь ордена Богдана Хмельницкого. В прошлом году Журавлева посмертно удостоили звания Народный Герой, но такие, как он, достойны звания Герой Украины.
На фото: Юрий Журавлев, позывной "Шахта" (12.05.1973 - 26.05.2018 гг.).
 
Зверху