Іж-18 -ем

трудяга2

Мисливець
допоможіть будьте ласкаві шановане товариство оцінити дану рушничку в 20 кал. Продае один мужичок одностволочку в 20 кал . шата не має ні вертикального ні горизонтального. прогари також відсутні. про дерево говорить не буду - біда.(біду в топку) ствол -зовні ну десь на процентів65 збереглося вороніння .всередині присутні як раковини -так і сип але що мене засмутило - всередині де невеличкі очаги сипу перерозші в раковини співпадають з ззовнішніми з повною відсутністтю вороніння - таке враження що було вздуття а його зачеканили але якісно. зі слів продавця вздуття не було але хто скаже що було при продажі.але на питаня -чи стріляв він кулями він виніс мені пару куль але всі вони каліберні - при звужені чок. фото немає. рушниця експортна. в кого які думки - викладайте.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
в кого які думки - викладайте.
якщо дозволите, то скажу. у випадку, коли всі Ваші припущення є правдою на фоні описаного зовнішнього вигляду рушниці, то навіть думати про придбання не варто! це суцільний металобрухт. є за 4500-5000 тис у магазині одноствольний Хатсан. а втім... це лише моє ІМХО
 

трудяга2

Мисливець
дякую за відгук - мене цікавить думка людей які розуміють у зброї . так як раніше я не мав досвіду використання одностволок я розумію що раковини -це не критично і в нормальному догляді за рушницею вони не будуть збільшуватись.мене занепокоїло ( всередині де невеличкі очаги сипу перерозші в раковини співпадають з ззовнішніми з повною відсутністтю вороніння - таке враження що було вздуття а його зачеканили).А так як в 20 кал товщина стінок ствола навідь візуально здається міцною то з раковинами можна ще довго полювати.він запросив 2000 гр. мене цікавить думка товариства чи справедлива ціна і чи можливо знайти ствол до даної рушнички. власне мені і не подобається в цій рушниці саме ствол.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
.він запросив 2000 гр
за 3 можна в ідеальному стані знайти, варто пошукати.
якщо є раковини - то рости вони будуть - хром вже почав відлущуватись, так що справа часу.
товщина стінок 20ки більша бо тиск у стволі більший, якщо господар стріляв каліберними кулями з чока, то реально могли бути вздуття - це розтягнення металу, порушення структури, з усіма наслідками. купувати ствол до рушниці - те саме що купувати ще одну рушницю з оформленням номерної частини + підгонка його до колодки.
 
Зверху