Яка найменша собака на качку ?

Стас1976

Новачок
Якби я вибирав найменшого пса для полювання- взяв би кучерявого фокса. Ягд, як на мене, надлишково азартний. Ця "надлишковість" шкодить в індивідуальній охоті.
З того гнізда, де крупні пси- крупніші за стандарт. імхо крупному легше в літньо-осінній траві, що є плюсом, а також менше буде в нори лазити. Хоча останнє не факт.))
Фокс достатньо азартний, в'язкий, витривалий, має добрий нюх.
Чому?
1. Окрім качки є ще заєць, робота по кров'яному слідові. Те, що ТС зараз не бачить доцільності в собаці на інших полюваннях- не значить, що завтра буде так само. Собачку вибираємо на десяток з лишнім років.
2. Фокс може працювати +/- в третині качачих угідь так само результативно як драт, в третині угідь- працювати, але менш результативно ніж драт, а в третині угідь зовсім погано. (Драта багато рекомендували вище, то з ним і порівнюю. Плюс сам маю). Ну й що? полюйте в перших двох видах угідь. Ви ж не нервуєте, коли птиця летить за 60 метрів, а у ваша рушниця впевнено стріляє до 40.
3. В кармані носити гребінець. Після полювання вичісувати реп'яхи.)))
4. осінь- зима ходити подалі від лисячо - борсукових нір. Якщо Ваш пес буде любитель "шахтарювати"- возити в багажнику лопату, сокиру, лом, пару робочих рукавиць, змінну футболку, сорочку, фонарік, аптечку)))
та й усе.
 
Зверху