Потрібно поміч, по паштетам

rfyjt13

Слідопит
Хочу зробити паштет з дичини(мікс) фазана, куріпки, , зайця. Щоб довго стояла. Перебірав морозилку ,знайшов пів мішка тогорічного
 

venator_

Мисливець
Доброго здоров'я!
Якщо Вас не відлякує те, що м'ясо набрало сторонніх запахів за цей період зберігання і повністтю позбутися їх не вийде - то можливо спробувати. Лише потрібно буде добавити чи щоковини, чи підчеревини, бо так буде дуже сухе і "давке".
Поважаючи Ваш вік, можу запропонувати свою допомогу з автоклавом. В особистих залишив свій номер, телефонуйте.
З повагою.
 

rfyjt13

Слідопит
Доброго здоров'я!
Якщо Вас не відлякує те, що м'ясо набрало сторонніх запахів за цей період зберігання і повністтю позбутися їх не вийде - то можливо спробувати. Лише потрібно буде добавити чи щоковини, чи підчеревини, бо так буде дуже сухе і "давке".
Поважаючи Ваш вік, можу запропонувати свою допомогу з автоклавом. В особистих залишив свій номер, телефонуйте.
З повагою.
Дякую
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Один охотник поведал очень добротный рецепт, поделюсь им и я)
Паштет печеночный в горшочках.
Куриная печень – 1-1,5 кг. (свежих, охлажденных, можно брать и не куриную печень, но с куриной получается нежней);
Молоко – 1 литр;
Лук – 2 шт.;
Морковь – 2 шт.;
Масло сливочное – 300 грамм(1,5 пачки +-);
Яйца куриные – 2 шт.;
Сахар – 1 ч.ложка;
Коньяк - 100 грамм;
Корица молотая – 0,5 чайной ложки;
Мускатный орех молотый – 0,5 ч.ложки;
Перец красный – 1 стручок(на любителя по вкусу, не обязательно);
Перец черный, соль по вкусу;
Тимьян(свежий или сухой).


Печень хорошенько промываем холодной водой и заливаем литром молока примерно на час-полтора


Лук и морковь произвольно режем, слегка поджариваем(минут 5-7) на некотором количестве растительного масла, добавляем тимьян. Далее кладем чайную ложку сахара и вливаем коньяк, и тут же добавляем корицу, перец, мускатный орех, стручок красного перца(по вкусу, перец красный не обязательно). Хорошо перемешиваем, снимаем с огня и даем остыть. Ветки тимьяна нужно выбросить. Данную поджарку мельчим блендером, добавляя к ней сливочное масло(200 грамм, остальные 100 грамм оставляем на потом), смешиваем до однородности


Затем печень отцеживаем от ненужного молока, перебиваем их блендером, через крупный дуршлаг протираем от пленок, соединяем с поджаркой, добавляем сырые яйца, солим и перебиваем всё это дело до однородной массы


Разливаем в горшки, сверху кладем по веточке тимьяна и по одной лаврушке, ставим в разогретую духовку на полчаса (дольше не нужно, будет немного другой вкус)




Минут за пять до готовки, заранее хорошенько растопить остальные 100 грамм сливочного масла и сразу по готовности, снять крышки и пролить им сверху ещё горячие горшки с набухшим паштетом (это нужно для того чтобы он не сох, и так он дольше хранится)


Даем остыть, потом храним в холодильнике. Неделю-две простоит гарантированно.
Приятного, это изумительно!)))




 

яяя

Мисливець
Рецепт моїх батьків:
Варимо зайця в воду лавруха ,сіль, чорний перець.
Відділяємо м'ясо , і мелемо на м'ясорубці 2 рази.
Робимо зажарку з моркви і цибулі, десь 30% об'єму м'са, в кінці добавляємо розтоплене вершкове масло десь 5-10% від маси паштету. Зажарку теж пропускаємо через м'ясорубку і змішуємо з м'ясом, добавляємо бульйон, до потрібної консистенції паштету.
Так само робив козу. Думаю з птиці теж буде смачно.
Сало тут не варто добавлять, м'якість дасть бульйон, і не перебьє смак дичини. Паштет можна заморожувати, але в гермитичній ємності,(судок, бвнка) після розморозки теж смачно.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Куриная печень – 1-1,5 кг.
нічого проти не маю печінок, але не зловживайте таким продуктом як печінка, особливо курей вирощених на птахофабриках - печінка, це фільтр, який відфільтровує та затримує 95% всіх антибіотиків, гормонів та стимуляторів росту. що входять в комбікорм, а ми їх потім споживаємо.
це так - про всяк випадок. дітям не давайте куплені!!! тільки з домашньої курки, яку виростила власна мама чи бабуся і не за 56 днів, а за 8-10 місяців без ГМО...
все імхо
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму

kef

Зброяр
Мені з цим трохи легше, знайомий тримає власну не велику ферму(кури, качки, муларди), все на натуральних кормах, купуємо тільки в нього.
Така ферма була раніше в кожному господарстві . За їі рахунок жили.(чи виживали).
У нас було що року штук 50 гусей.качок.курей.індиків. Але індики то є дурна птиця. бродяча.
Зараз немає натуральних кормів. Усе хімією обробляється. Навіть тих курчат годують (старт та фініш). Бо інакше загнуться. Такий час настав.
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Зараз немає натуральних кормів.
Старт да, але знаючи ту людину, і сам своїми очима бачу, що в кормах в нього зерно, ячмінь кукуруза......., дерть сам меле з тих же перелічених злаків, а також великі грядки садить кабачки, гарбузи, буряки... Так купити в нього дорожче, але якісно. Ну хіба що може комбікормами він птицю вночі підгодовує)))).
А так Ви праві, саме якісне це коли теща з села привезе))).
Ну тема не про те. З ПОВ.
 
Зверху