Благовіщення Пресвятої Богородиці

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Благові́щення Пресвято́ї Богоро́диці — християнське свято, що відзначає подію, коли архангел Гавриїл провістив Діві Марії, що вона непорочно зачне від Святого Духа і народить Сина Божого — Ісуса Христа.
У православ'ї входить до ряду дванадесятих свят. Є третім за значенням святом після Великодня і Різдва Христового. У Католицькій церкві Благовіщення має найвищий статус торжества.
Єрусалимська, Українська греко-католицька церква, Грузинська, Сербська, українські помісна та автокефальна церкви і деякі інші святкують Благовіщення 7 квітня за григоріанським календарем (7 квітня за григоріанським календарем відповідає 25 березня за юліанським календарем).
Константинопольська, Олександрійська, Антіохійська, Румунська, Болгарська, Кіпрська, Елладська (Грецька), Албанська, Польська, Американська і деякі інші церкви східного обряду, а також Римсько-католицька церква і протестантські деномінації святкують Благові́щення 25 березня за григоріанським календарем.

Вітаю, колеги, зі святом. Бажаю всім здоров"я, миру, вдачі!
Annunciation_by_El_Greco_(1570-1575,_Prado).jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Вітаю вельмешановне товариство із велик святом Благовіщення Пресвятої Богородиці!
Сьогодні, 7 квітня, православні християни святкують Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії. Це одне із найголовніших свят у церковному календарі.
Благовіщення означає "блага" або "добра" звістка. Свято встановлене на згадку про подію, коли Діві Марії з'явився архангел Гавриїл і повідомив їй благу новину, що вона стане матір’ю сина Божого Ісуса Христа...
"Радуйся Благодатна! – вимовив Гавриїл. Господь з Тобою! Благословенна Ти між жонами". "Господня раба: нехай буде мені згідно з словом твоїм", – сказала йому у відповідь Марія...
З Благовіщенням вітаю...
Миру вам в душі бажаю...
Адже в цей день Гавриїл Марії Діві сповістив...
Що буде син її від Бога, й така її тепер дорога.
Із святом Вас усіх друзі!

1586241608-4715.jpg
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
 
Зверху