Новорічний і не лише, гусак (качка) в духовці!
Про те як готувати гусака, качку було багато усього, але хочу внести і свій внесок!
Рецепт перевірений часом і не одним поколінням, доопрацювання і поліпшення, тільки вітаються!
Нездорова критика, нехай тільки поліпшить рецепт!!!
Отже, почнемо!!!
НЕОБХІДНО:
Основні, які не вимагають доопрацювань інгредієнти!)))
1. Гусак або качка в кількості не менше однієї тушки!)))
2. Часник
3. Перець горошок, який буде змелений нами, якщо лінь, то пакетик меленого перцю
4. Сіль
5. Цукор
Можливо допрацьовувати!
У нашому випадку!
1. Два яблука середніх розмірів
2. Дві цибулини середніх розмірів
3. Набір спецій :
3.1. Баночка гірчиці
3.2. Паприка
3.3. Набір французьких і італійських трав
Почнемо!
Тушку гусака помити і дати стекти воді, можна скористатися серветками.
Ножем, різкими ударами зробити проколи по всій туші, процес не показую з етичних міркувань!)))
Тушку відкладаємо до наступного етапу!
Беремо дві голівки часнику чистимо і пропускаємо через чеснокодавку, що вийшло рясно (повторюю, рясно) солимо і залишаємо хвилин на 10 щоб часник пустив сіль.
Після 10 хвилин додаємо чорного перцю і спеції по вибору, перемішуємо!!!
Ось що отримуємо у результаті.
Після чого, намазуємо тушку усередині і зовні отриманою сумішшю.
Беремо тушку гусака, беремо чайну ложку цукру і насипаємо в те місце де знаходилася печінка до потрошіння!.
Яблука і цибулю ріжемо великими шматками і всередину гусака!
Раніше тушку зашивав, тепер користуюся зубочистками.
Тушку обмазати гірчицею.
Раніше після усіх проведених робіт отриману тушку ложили в гусятницу, але тепер є рукав для запікання!
Ось його я і використовую!
У рукав гусака іноді додаю картоплю цілу, теж прикольно!
Тепер можна чекати, нехай настоюється і вбирає в себе аромат!
По досвіду, тушку в рукаві відправляємо в холодну духовку, нагрівається вона разом з нашим гусаком.
Температура близько 250 градусів, але дивимось корегуємо в процесі приготування.
Буває що рукав лопається, але це рідкісно.
Гусак готується близько 3 годин.
Про те як готувати гусака, качку було багато усього, але хочу внести і свій внесок!
Рецепт перевірений часом і не одним поколінням, доопрацювання і поліпшення, тільки вітаються!
Нездорова критика, нехай тільки поліпшить рецепт!!!
Отже, почнемо!!!
НЕОБХІДНО:
Основні, які не вимагають доопрацювань інгредієнти!)))
1. Гусак або качка в кількості не менше однієї тушки!)))
2. Часник
3. Перець горошок, який буде змелений нами, якщо лінь, то пакетик меленого перцю
4. Сіль
5. Цукор
Можливо допрацьовувати!
У нашому випадку!
1. Два яблука середніх розмірів
2. Дві цибулини середніх розмірів
3. Набір спецій :
3.1. Баночка гірчиці
3.2. Паприка
3.3. Набір французьких і італійських трав
Почнемо!
Тушку гусака помити і дати стекти воді, можна скористатися серветками.
Ножем, різкими ударами зробити проколи по всій туші, процес не показую з етичних міркувань!)))
Тушку відкладаємо до наступного етапу!
Беремо дві голівки часнику чистимо і пропускаємо через чеснокодавку, що вийшло рясно (повторюю, рясно) солимо і залишаємо хвилин на 10 щоб часник пустив сіль.
Після 10 хвилин додаємо чорного перцю і спеції по вибору, перемішуємо!!!
Ось що отримуємо у результаті.
Після чого, намазуємо тушку усередині і зовні отриманою сумішшю.
Беремо тушку гусака, беремо чайну ложку цукру і насипаємо в те місце де знаходилася печінка до потрошіння!.
Яблука і цибулю ріжемо великими шматками і всередину гусака!
Раніше тушку зашивав, тепер користуюся зубочистками.
Тушку обмазати гірчицею.
Раніше після усіх проведених робіт отриману тушку ложили в гусятницу, але тепер є рукав для запікання!
Ось його я і використовую!
У рукав гусака іноді додаю картоплю цілу, теж прикольно!
Тепер можна чекати, нехай настоюється і вбирає в себе аромат!
По досвіду, тушку в рукаві відправляємо в холодну духовку, нагрівається вона разом з нашим гусаком.
Температура близько 250 градусів, але дивимось корегуємо в процесі приготування.
Буває що рукав лопається, але це рідкісно.
Гусак готується близько 3 годин.