М'яка картеч так само як і дроб дає гірші показники бою.Надто мяка картеч недобра не лише в плані меншої пробивної дії.
М'яка картеч так само як і дроб дає гірші показники бою.Надто мяка картеч недобра не лише в плані меншої пробивної дії.
це зрозуміло, щоб зменшити це - використовують буферні состави. Вони збільшують площу тиску і зменьшують деформацію. На скільки деформація критична для осипу не зовсім зрозуміло, та використання більш жорсткого амортизатора вирішує частково це.За рахунок великого діаметру, проміжки між картечинами великі ( низька насипна щільність).
Как описано в книжках до момента страгивания (начало движения) картечины не «проседают», а нижние начинают давить на верхние и верхние двигаются не столько в верх, а в «сторону» где меньше сопротивление и образуется эффект «просидания« столба дроби (картечи). Понятно что если картеч мягкая то деформация больше, и «лепёшки« образуются легко.картечини верхніх рядів просітають і вклинюються в проміжки між нижніми.
А у ліі є такий діаметр??Долго следил за темой. В результате откопал зачем-то когда-то купленную пулелейку Lee .319 под шар диаметром 8,1мм. Отлил из чистого свинца. В контейнер ложатся по 3 в ряд. Три ряда весят чуть больше 28 грамм. Четыре ряда - 37,5.(в окончательном варианте будет с сурьмой) Картечь не собирал. Собираю ради эксперимента и для пострелух. Знаю что под пулю порох согласно весу снаряда подбирать нельзя, нужно медленнее. Собирать планирую с ровенским обтюратором, пробкой и стаканчиком, закрутка. До этого картечь не собирал. Из пороха 206V, 206S, Д20, C7, A1. Вопрос. Навеску брать как для дроби согласно веса или сдвигать в сторону более медленного пороха(например брать навеску не 206V на 28 грамм, а к примеру Д20 на 30 или 32грамма).
Колись бувА у ліі є такий діаметр??
Во блин!Ещё и у кого то сохранились такие древние артефакты...Я такой упаковки от лейки не видел лет десять точно!Это самая что ни на есть оригинальная америкосовская лейка Лии!Колись був
Але вона двомісна - багато не налиєш з неї.Во блин!Ещё и у кого то сохранились такие древние артефакты...Я такой упаковки от лейки не видел лет десять точно!Это самая что ни на есть оригинальная америкосовская лейка Лии!
Знайшов свій старий зошит з відстрілами картечі: капсюль " Жевело", порох " Сокол" 2.1 гр ( на банці 2.3х35), пиж войлочний 10 мм, прокладки - на порох 1 3мм, на пиж 1 мм, на картеч 1мм. Картеч в верхній частині з контейнера 5.95х 25шт ; спорядження таке ж картеч 5.5х32-тільки не в контейнері, картеч 5.8х28 . Вся картеч пересипана крохмалом. Стріляв з ТОЗ-34. Мішені не зберігав, але показники були хороші.це зрозуміло, щоб зменшити це - використовують буферні состави. Вони збільшують площу тиску і зменьшують деформацію. На скільки деформація критична для осипу не зовсім зрозуміло, та використання більш жорсткого амортизатора вирішує частково це.
Как описано в книжках до момента страгивания (начало движения) картечины не «проседают», а нижние начинают давить на верхние и верхние двигаются не столько в верх, а в «сторону» где меньше сопротивление и образуется эффект «просидания« столба дроби (картечи). Понятно что если картеч мягкая то деформация больше, и «лепёшки« образуются легко.
По этой причине мне не совсем понятен принцип согласования картечи. Ведь перестроение происходит в переходном конусе между патронником и стволом. И если там вытянулся картечный столбик, то по барабану как там «красиво»смотрится разложенная картечь в состоянии покоя в ДС. Все это для безконтейнерного снаряжения.
А взагалі хтось бачив магазинні картечні набої закриті зіркою?
Так, але на скільки мені відомо картеч відливалась із 1% сурми. Цю інформацію я не можу доказати, бо спеціально її не зберіг. Читав уже давно коли ще починав лити дріб, і шукав гости, пропорції, склад свинцю і тд.М'яка картеч так само як і дроб дає гірші показники бою.
Если брать советский гост 7837 https://drive.google.com/file/d/1I9D0gQUHzlJpjhoRWFRZdZvTqqmW2D8W/view?usp=drivesdkТак, але на скільки мені відомо картеч відливалась із 1% сурми.
Тут скорей наоборот «в чем необходимость твёрдой«А в чем необходимость такой мягкости?
Безопасность ствола или деформация при попадании в цель - увеличивая тем самым зону поражения?
Я думаю, что тогда люди тоже чем то руководствовались если решили, что такой твердости хватит.А в чем необходимость такой мягкости?
Безопасность ствола или деформация при попадании в цель - увеличивая тем самым зону поражения?
Все те саме можу сказати про свинцеву "Полева", не один кабан був в мене, що після пострілу йшов як після промаху... А потім лягав замертво... А от від Бренеке, якщо гарно попав, то на місці. Доречі, з Полева влучання були чіткі, передня камера, легені, навіть одного разу серце майже відбив, а він далі біжить.... Але вони шили тушу....У меня был случай когда косуля была прошита мною на вылет. Пуля свинцовая, Рубейкина, пробила внутренности, разбила в хлам печень и вышла с другой стороны. Косуля смогла пройти еще метров 200.
В " ОиХ" не памятаю за який рік є відстріл куль СССР ( різні) і куля Бреннеке ГДР. Куля ГДР набагато твердіша і показники бою кращі.Так, але на скільки мені відомо картеч відливалась із 1% сурми. Цю інформацію я не можу доказати, бо спеціально її не зберіг. Читав уже давно коли ще починав лити дріб, і шукав гости, пропорції, склад свинцю і тд.
Кулі теж здається відливались із 1%.
А в наш час де є завод по виготовленню картечі чи дробу який виконує всі норми згідно гостів? Хто як хоче так і лиє.