Допоможіть оцінити August Francotte

Gosh

Новачок
Добрий день. Прошу домогти встановити рік і взагалі ідентифікувати цю рушницю. Самостійно багато шукав, але вона мабуть дуже стара щоб щось знайти. Знайшов, що цифри 458 можуть значити 4 квартал 1858 року, але це не точно. Стволи зверху нанесено мабуть позолотою damask. Стволи по «рекомендації» дільничого були деактивовані. Орієнтовна ціна теж цікава, на аукціонах дивився але там молодші моделі років на 70-80.
 

Вкладення

Varjag229

Слідопит
Гляньте на зріз стволів - там стінки вже як папіросний папір. Навіть патронами з димним порохом ризиковано було стріляти. А так, масо-габаритний макет чудовий.
 

Gosh

Новачок
Гляньте на зріз стволів - там стінки вже як папіросний папір. Навіть патронами з димним порохом ризиковано було стріляти. А так, масо-габаритний макет чудовий.
Про які патрони ви пишете, воно ж дульно-зарядне. У основи там стінки більше 3мм. Ви ж не рівняйте те, що робили в 19 сторіччі, з тим, що клепали в союзі. Мій пост був про те щоб дізнатись більше деталей про рушницю у тих хто дійсно володіє інформацією.
 

kef

Зброяр
Ті написи і є всією інформацією. Можливо ще якись клейма можуть доповнити і все .
Чи Ви хочете знати про власників які нею володіли в часи її виготовлення ?
Колись в дитинстві читав совєтського письменника - Прішвина де описано як розряджали 'шомполки' з минулорічного полювання.Там або 'курок' відлетить або дим з тріщин йде із дамаських стволів і порада - віддай дружині най борошно сіє так як стволи вже в латунних 'латках' були або тріснули від 'втоми'.
Дамаську сталь знищив чорний порох та свинець ,що призвело до корозії металу. І звістно що час та роки використання. Тому то і такі тоненькі стінки в ств.парі.
Залиште її собі на згадку про рідних Вам людей. Моя Вам порада. Немає нічого вічного в житті . Навіть метал і той має свій термін придатності ,тобто /життя/.
 
Зверху