Техника безопасности (написанная КРОВЬЮ) !!!

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Написано хорошо,последовательно и информативно,остается только выполнять!
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
К сожалению, у нас туго с "правилами". То, что вы изложили, не есть правила, утвержденные в Украины. Ранее подобное было Правилами,официально утвыержденными. А теперь почитайте приказ № 129/2007, и увидите жалкие, выхолощенные останки...
ПыСы. Но знать и выполнять написанное в посту № 101 - важно для сохранения жизни и своей, и товарищей по страсти!
Здоровья и удачи!
 

Шарапов

Мисливець
$voron;9740 сказав(ла):
техника безопасности писана кровью, ответте на один вопрос сколько спирта в этой крови?
Не завжди для біди потрібна горілка. Приблизно на третє полювання мене взяли старі мисливці - вони ходили майже з пелюшок. Повертаємося з лісу - старші попереду, я йду ззаду і придивляюся, як себе треба поводити. Не знаю чого, але відстань тримаю від них метрів 3-4. У всіх рушниці на плечах. Дивлюся, передній щось мацає ззаду по курковці біля курків. Ще секунда і - постріл. Я перелякатися не встиг. А він побілів і каже, хотів перевірити чи спустив курки. А про патрони забув. Тепер відразу після полювання першим ділом виймаю набої і тільки тоді починаю рухатись. Та ще й нагадую присутнім....
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Во, дедусь, как с зятьком справился!..
Но вывод один: нефиг стрелять по неясно видимой цели!
Но стрелял метко - прямо в глупую голову.
Хотя. возможно, зять просто устал и шел забрать тестя с вышки. А тот только этого и ждал!..
 

PetrenkoAO

ветеран форуму
надійна команда
В Петриковском районе во время охоты мужчина получил ранение головы

Во время охоты в лесопосадке вблизи с. Гречневое Петриковского района Днепропетровской области 36-летний мужчина получил дробное ранение головы.



В ходе изучения всех обстоятельств происшествия, полицейские установили, что один из охотников шел по лесопосадке и зацепился за лежащий ствол дерева. Не удержавшись на ногах, при падении, он выстрелил из своего охотничьего оружия.

Как ни прискорбно, но этот злосчастный выстрел попал в потерпевшего. После оказания медицинской помощи с диагнозом огнестрельное дробное ранение головы, в бессознательном состоянии санитарной авиацией он был госпитализирован в реанимационное отделение больницы им. Мечникова.

Правоохранители осмотрели место происшествия и домовладение подозреваемого. Из дома подозреваемого было изъято двуствольное ружье, кобуру, патронаж с 8-ю патронами и стреляную гильзу.

Следственным отделом Петриковского отделения полиции Новомосковского ОП ГУНП в Днепропетровской области сведения по данному факту внесены в единый реестр досудебных расследований по признакам ст. 128 Уголовного кодекса Украины «Неосторожное тяжкое или средней тяжести телесное повреждение», которая предусматривает ограничение свободы до 2-х лет.


 

cagor

Слідопит
:(Ой йой, как нехорошо, надеюсь все обойтется для потерпевшего.
 

фандоринъ

ветеран форуму
надійна команда
1998 г. Первый сезон по пушному. Облава. С фланга в бурьяне встает лисовин и идет вглубь загона. Иду в матне. Рядом стааарый дядя-начальничек, отстал и плетется метрах в 70 позади-справа. Ко мне лис ближе. Подымаю ружье и периферическим зрением вижу, что дяденька тоже вскидывается. В последний момент опускаю ружье и отворачиваюсь спиной к нему. Бах-бах. Удар в спину и в пятку. По спине потекла горячая струйка. Все... Мама...
Первая дробина №00 застряла в каблуке "кирзача", вторая пробила термос с чаем в рюкзаке за спиной.
Больше мы с этим дядей не ходили...
 
Останнє редагування:

cagor

Слідопит
Вот этим и обьясняется нежелание принимать в колектив новеньких, лучше с теми кого знаешь, и знаешь что от них ожидать. Меня на открытии на утку три раза обсыпало дробью, я понимаю что она уже падала с верху и опасности не несла но первый раз чуть не нырнул под воду хоть и стоял по косточки в воде.
 

охотник70

Мисливець
Не зміг пройти мимо теми.Падало зверху у вигляді дробу багато разів в основному но качаче відкриття,декілька разів знаходив на дні човна дріб два і чотири нулі.В когось залишилось після заячих полювання,для чого заряджати патрони на качку?Раз на воді отримав дробиною в вісок ,добре що по касательній,набило тільки шишку з горох.Стрілок стріляв по лисиці яка пропливала ,я був за очеретом.Після декількох нецензурних речень на його адресу ,його як вітром здуло.Було ще пару подібних випадків зі мною і моїми знайомими мисливцями.Головне що все закінчилося без постраждалих,окрім одного випадку коли на полюванні загинув один з найкращих моїх товаришів,хай земля буде йому пухом і царство небесне...
 

Hovarf

Слідопит
Охота на зайца...самый старший наш охотник,взял внука взрослого с собой...он с ним ходил на охоту иногда вместе...Дал ему курковку а сам рядом ходил... сходимся на краю поля...я подхожу к краю они уже стоят ,остаётся метров 15 к ним, такой выстрел ... дед слова не может промолвить, а внук дрожащим голосом =я спускал курки= хорошо что рядом с дедом заряд прошёл... как он в нас не засадил.
Аналогичный случай был и со мной. 1991 год, 5 - й курс лесотеха, охотимся на зайца. В бригаде около 10 - ти человек, - я самый младший (студент). Идем "подковой" по полю и сходимся к машине. Возле машины все разряжаются. Делаю это и я (а у меня курковка - тозовка). Прижимаю правый курок и нажимаю не на первый , а на второй крючек - заряд дроби уходит в светлое ноябрьское небо, прямо над головами о...уевших стариков - охотников. Вы себе не можете представить, каких "эпитетов"я тогда получил. Прошло более 20 - ти лет, а этот неприятный эпизод помню до сих пор. Поочередность спуска курков в двустволках с внешними курками - должна быть отработана до автоматизма. При спуске курков - стволы обязательно вверх или в сторону. Исходя из своего "горького" опыта никогда не рекомендую начинающим охотникам ружья - двустволки в внешними курками.
 

Hovarf

Слідопит
Вспомните статистику несчастных случаев на охоте при СССР и сегодня...
Ну, уважаемый коллега, здесь Вы немного ошибаетесь. При СССР - "самолеты не падали, поезда с рельсов не сходили, корабли не тонули, глобальных аварий , катастроф, крушений не происходило" (вплоть до Чернобыля - которого утаить было невозможно). И несчастных случаев на охоте - соответственно - вроде бы и не было. Все это происходило исключительно на - "загнивающем" западе.
 

Hovarf

Слідопит
А чому "необхідно більш уважно ставитись до техніки безпеки" лише "з курковками"?
Безперечно, що люба зброя - будь то з зовнішніми чи внутрішніми курками, вимагає дотримання техніки безпеки. Але я також дотримуюсь цієї думки, що курківки - вимагає підвищеної уваги тому, що вона не має запобіжника.
 

Hovarf

Слідопит
1998 г. Первый сезон по пушному. Облава. С фланга в бурьяне встает лисовин и идет вглубь загона. Иду в матне. Рядом стааарый дядя-начальничек, отстал и плетется метрах в 70 позади-справа. Ко мне лис ближе. Подымаю ружье и периферическим зрением вижу, что дяденька тоже вскидывается. В последний момент опускаю ружье и отворачиваюсь спиной к нему. Бах-бах. Удар в спину и в пятку. По спине потекла горячая струйка. Все... Мама...
Первая дробина №00 застряла в каблуке "кирзача", вторая пробила термос с чаем в рюкзаке за спиной.
Больше мы с этим дядей не ходили...
Да, повезло. В рубашке родились.
 

Ivan1989

Мисливець
Так як я новачок в мисливстві тема дуже цікава, вчора перечитав її всю від самого початку і до крайнього повідомлення. Читав про вистріл з курковкі при неповному зведенні курка і про "постановку курка на прєдохранітєльний взвод" так от взяв ТОЗ Б і спробував недовзвести курок і спустити його на бойок вистріл цілком можливий так як він з нормальним зусиллям ляпнув по бойку. Ніякого прєдохранітєльного взвода нема, або деталі які за нього відповідають зносились.
 

Taras-toz34

Мисливець
Свіженьке....

На полюванні 40-річний житель села Литвинів Підгаєцького району підстрелив сам себе.
Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження задокументували працівники Підгаєцького відділення поліції. Про пацієнта з наскрізним пораненням дробом правоохоронців поінформували працівники районної лікарні. Неприємність трапилася в урочищі Зарва, куди потерпілий з компанією мисливців вирушив на полювання. Чоловік вистежив звірину і став переслідувати здобич. Та перечепився та покотився в яр. Під час падіння рушниця і вистрелила, пробивши руку наскрізь Поранений зумів зателефонувати одному з товаришів та попрохав підібрати його на дорозі. Сам вибрався з яру на шлях та сів в авто. Вже в транспорті помітив, що кровить ще й живіт. Дробини пробили черевну порожнину. Потерпілого з діагнозом нacкpiзне пopaнeння пpaвoї киcтi pyки, пpoникaюче пopaнeння чepeвнoї пopoжнини з пoшкoджeнням внyтpiшнiх opгaнiв госпіталізували до peaнiмaцiйного вiддiлeння райлікарні. Пацієнта прооперували. Наразі його стан стабільний. Відомості про подію внесли до ЄРДР згідно статті 128 ККУ, повідомляє відділ комунікації НП Тернопільської області.
Ссылка на источник: https://te.20minut.ua/Kryminal/neschasniy-mislivets-prostreliv-sobi-ruku-i-zhivit-10577238.html
 

роман!!!

Слідопит
Років чотири тому брав участь в колективному полюванні на лиса. Після чергового загону рушниці склали до грузового буса, а самі на пасажирів поїхали до чергового лісочка. По приїзді мій товариш подає рушниці мені, а я видаю їх назовні. Раптом бах-постріл і удар по нозі. Контейнер застрях в підлозі буса в 5 см від ноги. Відчуття, м'ягко кажучи, не зрозумілі, але..., знімаю чобіт і бачу сім дробин, які виглядають навильоті з внутрішньої сторони чобота. Охотнічек, який почав полювати, коли я ще не народився, не розрядив рушницю і навіть не поставив на запобіжник. Мені повезло, а дядьку ні....
 

север

ветеран форуму
надійна команда
"Вечером 30 ноября двое жителей одного из сел Козелецкого района (отец и сын) автомобилем выехали на охоту. Из-за неосторожного обращения с ружьем в автомобиле сын выстрелил отцу в живот. Парень повез раненого в Черниговскую областную больницу, но мужчина скончался по дороге в медучреждение", – отмечают правоохранители.
http://www.segodnya.ua/criminal/syn...-na-ohote-v-chernigovskoy-oblasti-775751.html
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Вставлю і я свої 5 коп...
Два роки тому, під кінець полювання на зайця, поїхали ми з напарником на полювання. Такий день був, що ніхто з бригади не зміг вирватися.
Мій товариш Вова взяв з собою свого лабрадора. Собака гарна, але безтолкова, зовсім без чуйки і ганяє як теля.
Черговий раз зібралися переїхати на інші ярки, Вова сідає в машину і пускає на переднє сидіння свого собаку, а я рішив сісти з-заду водія (яка різниця, де їхати). Вова поклав свою ІЖ-43 на пол і спер на сидіння. Після того, як рушили, в машині пролунав постріл і набралося диму. Поки я вкурював, Вова, якогось чорта почав бити собаку...
Заряд пройшов навиліт через спинку сидіння і, якби я там з-заду сидів, то мені знесло б черепок. А так: прострілене сидіння, випуклість в дахові авто і висипалось заднє скло. Напарник не поставив на запобіжник зброю, а пес лапою вдарив по курках.
На слідуюче полювання Вова бере з собою суку гончу. Сходилися перед обідом в ярку, він вів свою собаку на ланцюжкові, а проти нього йшов його зять. Тут між ними пробігає заєць, Вова стріляє і в цей момент сука рвонула за зайцем. Мені здалося, що він вистрелив в зятя. Можете представити мій стан, коли коси на голові підняли шапку...
Після тих випадків я стараюся весь час слідкувати на полюванні за Вовкою, особливо на привалах і, думаю, що морду треба було йому бити, а не псові. елементарна людська безпечність.
 
Зверху