На допомогу новоспеченному мисцивцю

dascom24

Новачок
В цьому році вирішив стати мисливцем. Маю рушницю іж 43м. Хотілося б почути від вас дорогі форумчани про особливості цієї рушниці. Які використовувати заводські патрони та як правильно заряджати свої, для кучної стрільби (який використовувати краще порох, контейнери та пижі). Буду радий чути рекомендації власників такої зброї, чи мав в минулому.
 

greyder

Мисливець
Читай форум тут є великий об'єм інформації по цікавлячим питанням, яка зібрана з досвіду багатьох людей.
 

Pavel1988

Снайпер
Доброго дня! Щодо заводських патронів в кожного своя думка, одному подобається одне іншому зовсім інше, хтось буде хвалити імпортні а комусь і ТАХО вогонь. Щодо самозаряду то Вам сюди http://uoor.com.ua/forum/index.php?forums/Патрони-гільзи-і-кулі.12/ тут досить багато є тем які чудово розкриті. там можете поставити і вже більш конкретні питання. По рушниці запитайте в Сергія він же хитрый лис в нього якраз 43м здається. А так удачі в починаннях та як найшвидше віднайти "свій патрон"!
 
Останнє редагування:

1gena73

ветеран форуму
надійна команда
Если нет никакой базы и опыта, то однозначно начинать нужно с заводских. А если начать со всего сразу - изучение своего ружья, учиться стрелять, учиться охотиться, учиться заряжать патроны, то будет сразу же много ошибок и розочарований. Под "базой" имеется ввиду охотничье снаряжение для зарядки, которого нужно немало и это недешево для начинающего.
 

Рітос

Новачок
Лично я пользуюсь патронами, которые заряжаю сам. Если есть и у Вас такая возможность то Вы сам себе хозяин в этом направлении. Не советую сейчас все бросать и начинать заряжать патроны, это, как говорил мне бывалый старый охотник, целая наука, а безопасность так вообще, я думаю, обсуждать не надо. Для начала почитайте литературу, там очень много полезного и важного, а еще лучше, пригласите товарища, который сможет Вам показать как это делать. Как говорится, лучше один раз увидеть, чем сто... Вот когда Вы уже будете сами патроны заряжать, Вы сможете определится и по навеске пороха, дроби и подобрав правильный номер картечи (согласованность с сужением ствола), с помощью мишени Вы и добьетесь пристрелки своего ружья и оптимальной кучности боя. От себя бы посоветовал не жалеть патроны для стрельбы по мишене для пристрелки ружья, будучи на охоте с не пристрелянным ружьем, эти патроны все-равно будут бесполезны (с личного опыта). Успехов!!
 
Останнє редагування:

vanhant

ветеран форуму
надійна команда
Маю рушницю іж 43м. Хотілося б почути від вас дорогі форумчани про особливості цієї рушниці. Які використовувати заводські патрони та як правильно заряджати свої, для кучної стрільби (який використовувати краще порох, контейнери та пижі). Буду радий чути рекомендації
Заходь в личку і я стану твоїм початковим інструктором ;) сам колись таким був :p
 

dascom24

Новачок
Всім дякую за відповіді. Я вже заряджав сам (порох нобель спорт 1,55 гр, пиж-контейнер, дроб 32 гр) відстрілював на 35 метрах по мишені, зі слів мого брата в нього 16 кал. (стаж мисливця 6 років) мала кучність, приблизно 10-12 дробин(4) в ціль. Можливо я щось робив не правильно і скільки дробин повино влучати в ціль такого розміру.
 

Копатыч

Зброяр
В цьому році вирішив стати мисливцем.
та як правильно заряджати свої, для кучної стрільби
На хрена Вам патроны, для "кучной" стрельбы?
Вот если Вы зашли с другой стороны, т.е. написали, что "мужики, перелопатив Форум, и прочатав много информации, мне не ясен тот или иной ньанс", вот тогда ДА, а так Вы пошли по пути "меньшего сопротивления", раскажите, что и как, лично для МЕНЯ.
Не гоже молодой человек - читайте, запоминайте, ломайте свои копья, а если что не ясно, милости просим - с вопросами.
 

vitmah

ветеран форуму
надійна команда
Всім дякую за відповіді. Я вже заряджав сам (порох нобель спорт 1,55 гр, пиж-контейнер, дроб 32 гр) відстрілював на 35 метрах по мишені, зі слів мого брата в нього 16 кал. (стаж мисливця 6 років) мала кучність, приблизно 10-12 дробин(4) в ціль. Можливо я щось робив не правильно і скільки дробин повино влучати в ціль такого розміру.
все как у Вас, только дробь №1 и контейнер не разрывал:
5.JPG
 

KFoR

Зброяр
Та кучу ви можете зібрати за рахунок пониження швидкості, але чи воно вам треба? Зберусь з силами і відстріляю 1.55/32 нобеля з обтюратором, пробкою і стаканчиком vs п/к.
 

роман!!!

Слідопит
Вітаю! В інтернеті купа інформації по всіх аспектах пов"язаних з полюванням. Заряжаєте самі? Гут! Підглянути провірені рецепти можете на цьому форумі,але відповідь на всі питання дасть тільки відстріл. Досвідчений мисливець запропонував вам допомогу,не соромтесь питайте. Але головне це безпека-зброя не пробачає помилок і авантюристів.Особисто я,порох переважую два рази: перший в мірці в яку насипаю з банки,а потім безпосередньо в гільзі. Береженого і Бог береже!
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Артур, його ще до БИГЛЕМАНа послали.
еее! ще тижні 3 Олег "поза зоною...", а навів ці посилання тому що там різна інфа - і гарна і погана, тому що рушниця "не фонтан", але зі своїми обов"язками справляється - у мого товариша така, купляв разом з ним у Первомайську, вибирали з 2х рушниць, вибрали ІЖ-43е, горіх. стволи в середині кращі, ніж на моєму 27му. полює на все з ним так як рушниця єдина, рушниця коротких та середніх дистанцій, кулею хрестить жахливо і не зрозуміло як. в якості першого ружа - саме те.
 

Optimum

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Особисто я,порох переважую два рази: перший в мірці в яку насипаю з банки,а потім безпосередньо в гільзі
На китайских электровесах? И каждЫй раз тарируете гильзу?
Достаточно одного раза, но на аптекарских весах и сразу засылать обтюратор пыжи или контейнер, чтоб не всыпать двойную дозу, хотя некоторые ружья и 2ю дозу сокола выдерживали.
 
Зверху