Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

Monya

S-Moderator
Команда форуму
"Східний Корпус" Цивільний Корпус "Азов" | Харків


Друзі!

ЦК АЗОВ Харків вітає командира роти особливого призначення "Східний Корус" та голову нашого осередку Олега Ширяєва! Сьогодні в Києві він був нагороджений медаллю "За військову службу Україні".

Командире, ми бажаємо тобі ще більше сил та наснаги! Працювати з тобою - це честь для кожного з нас, адже ти - гідний керівник та вірний друг!
gjPSWcrjn38.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Полк Днепр-1
МЕДИЧНА СЛУЖБА ПОЛКУ "ДНІПРО-1" ЗВЕРТАЄТЬСЯ ЗА ДОПОМОГОЮ У ЗБОРІ МЕДИКАМЕНТІВ ТА ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ БІЙЦІВ, ЯКІ ПРОХОДЯТЬ СЛУЖБУ І ЗАХИЩАЮТЬ НАС НА СХОДІ.

Все зібране потрібно для відправки нашим бійцям у Авдіївку, Широкіно, Маріуполь та Красноармійськ.

Медичне обладнання:

1. Турнікети (джгути артеріальні);
2. Декомпресійні ігли;
3. Термометри;
4. Орофарінгальні трубки;
5. Назофарінгальні трубки;
6. Медичні рюкзаки;
7. Імобілізаційні шини для верхніх кінцівок;
8. Імобілізаційні шини для нижніх кінцівок;
9. Комір Шансо;
10. Евакуаційні ноші;
11. Разові скальпелі та замінні леза до них;
12. Затискачі хірургічні;
13. Ножиці хірургічні та тактичні;
14. Кардіограф;
15. Кисневий балон;
16. Портативна маска Амбу;
17. Дефібрилятор;
18. Маска Есмарха;
19. Цитрограф;
20. Виносний портативний сатурометр;
21. Разові набори для зняття швів;
22. Переферійні внутрішньо – венні катетори;
23. Джгути венозні;
24. Пластир широкий.

Медичні препарати:

1. Противірусні:
Гропринозин(таб), аміксин ІС (таб), ремантадин (таб), фармацитрон (саше), колдрекс (саше);
2. Антибіотики:
Амоксіциклін (таб), тетрациклін (таб), лебофлоксацин (таб), ампіцилін (таб), доксициклін (таб), аміназин (порошок);
3. Знеболювальні / Протизапальні:
Спазмалгон (таб), кетанов (таб), нурофен (таб), немігезік (таб), німе сіл (порошок), німесулід (порошок);
4. Гіпотензвні препарат:
Папазол (таб), каптопрес (таб), папаверин (амп), магнію сульфат (амп);
5. Антигістамінні препарати:
Лоратидін (таб), супрастін (таб);
6. Мазі:
Фіналгон, вольтарен;
7. Абсорбуючі засоби:
Єнтеросгель, аиоксил (саше);
8. Протидіарейні засоби:
Фуразолідон (таб), лоперамід (таб), фталазол (таб), ніфуроксазид (таб);
9. Проти ізжоги:
Гастроцид, ренні, альмагель;
10. Краплі для носу:
Фармазолін, нокспрей;
11. Краплі ушні:
Офтальмодек;
12. Препарати від кашлю та ангіни:
Гєвалекс (спрій), інгаліпт (спрій), аскоріл (сироп), бронхолітин (сироп), септефріл (таб), мукалтін (таб), амброксол (таб);
13. Інфузійні розчини у пластиковій упаковці.

-----------------------------------------------------------------------------------
Довідки та збір медикаментів:
+38 067 539 33 12 (Аліса)
Адреса: Дніпропетровськ, вул.Лешко-Попеля, 14а
За репост дякуємо!
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
С 18 часов до 6 утра террористы продолжили вести провокационный огонь в сторону позиций украинских войск на донецком на артемовском направлениях.
Как информирует Цензор.НЕТ, об этом говорится в сообщении пресс-центра АТО в Facebook.
По данным штаба захватчики вели огонь из гранатометов, крупнокалиберных пулеметов и стрелкового оружия в направлении Верхнеторецкого, Авдеевки, Песков и Опытного.
На артемовском направлении с этого же вида вооружений террористы обстреливали Луганское и Майорск.
"Также наемники вели прицельный огонь по нашим позициям неподалеку Авдеевки из противотанковых, автоматических гранатометов, а также из стрелкового оружия. Всего с 18.00 до 6 утра состоялось 22 обстрела", - отметили в штабе. Источник: http://censor.net.ua/n362369


Боевики НВФ ОРДО применили реактивные системы залпового огня БМ-21 "Град"
Как информирует Цензор.НЕТ, об этом говорится в сообщении пресс-центра АТО в Facebook.
"Украинская сторона СЦКК заявляет, что, несмотря на значительные усилия, прилагаемые ВС Украины для соблюдения режима "тишины" и выполнения минских договоренностей, НВФ ОРДО продолжают цинично нарушать режим прекращения огня", - сказано в сообщении.
По данным штаба, в течение вчерашнего дня боевики более 25 раз нарушали режим тишины, используя стрелковое оружие и автоматические гранатометы.
"Вечером 25 ноября НВФ ОРДО осуществили очередную провокацию, применив РСЗО БМ-21 "Град", которые должны были быть отведены согласно минским договоренностями. Начиная с 20:04, в течение 20 минут были осуществлены сначала одиночные пуски, а потом залп РСЗО БМ-21 "Град" из района населенного пункта Спартак в сторону населенного пункта Горловка. Всего было выпущено более 20 ракет. Оба населенных пункта находятся под контролем боевиков", - говорится в сообщении .
В СЦКК уверены, что цель данной провокации - это очередная циничная попытка дискредитации ВС Украины и подтверждения нежелание боевиков ОРДО выполнять минские договоренности: "Попытки подразделений ВС Украины соблюдать режим тишины в эти сутки были сорваны провокациями боевиков. Подразделения ВС Украины готовы адекватно реагировать на любые провокации террористов и способны дать достойный отпор врагу". Источник: http://censor.net.ua/n362367
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
"Всі ми вірим в одне і мрієм про одне".

Фільм про людей, які до війни не мали нічого спільного, але сьогодні їх об'єднала одна мета, одна ідея та міномети.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
Розпочнімо день із позитивного відео, яке вкотре доводить, що кінь - найкращий друг людини :)
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
Хочеш миру - готуйся до війни

Напередодні Центр військово-політичних досліджень в особі свого керівника Дмитра Тимчука повідомив: "У колах середньої командної ланки ДНР і ЛНР поширюється інформація (в якості чуток) про підготовку масштабного наступу російсько-терористичних військ на Донбасі в грудні".

Раніше Тимчук повідомляв, що в ДНР поширюється інформація про поновлення боїв на Маріупольському напрямку з 1 грудня.

На тлі одержуваної інформації про активізацію переміщень терористичних банд в прифронтовій смузі і численних провокацїй з боку окупованих територій у вигляді щоденних обстрілів розміщена Центром інформація швидше все-таки ближча до реальності, ніж до порожніх чуток.

Сьогодні ж начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко видав розпорядження, згідно з яким з 00:00, 25 листопада військовослужбовцям ЗСУ в зоні АТО заборонено відкривати вогонь.

"На підтвердження безумовних устремлінь України до мирного врегулювання ситуації на Донбасі, начальник Генерального штабу - головнокомандувач ЗС України видав розпорядження, згідно з яким з 00:00 25 листопада військовослужбовцям ЗС України заборонено відкривати вогонь. Про це українська сторона СЦКК поінформувала представників СММ ОБСЄ та російську сторону центру", - роз'яснює розпорядження прес-центр Антитерористичної операції.

Подібне розпорядження військового керівництва України, що суперечить очевидній ситуації на фронті, лише підтверджує наближення нової фази повномасштабного протистояння, оскільки, скоріш за все, є ходом інформаційної війни, покликаним зайвий раз звернути увагу всього світу на те, що Україна прагне миру. Тобто, ймовірно, Генштаб уже знає про підготовку наступу терористів і створює інформаційний фон, на якому цей наступ буде виглядати актом абсолютно злочинної агресії.

Інше пояснення даного розпорядження можна виразити лише в нецензурних епітетах на адресу тих, хто його прийняв. Це можуть зробити наші читачі в коментарях, наприклад.

Нам же лишається процитувати самих себе, привівши уривок з раніше опублікованої статті: «Москва намагається максимально ефективно використати час, виграний за рахунок мінських домовленостей, для підготовки до наступного етапу атаки на Україну. Плацдарми у вигляді ДНР і ЛНР, що забезпечують інформаційне маскування концентрації російського наступального потенціалу, створені; дії, спрямовані на підрив української економіки, йдуть повним ходом... Тому ми вкотре повторюємо: якщо Україна хоче миру, то вона зобов'язана посилено
готуватися до війни».
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
Прес-центр АТО надає інформацію про те, що минулої доби з 18.00 до 6 ранку відбулося 22 обстріли позицій сил АТО.
Як повідомлялось, 25 листопада, НЗФ ОРДО здійснили чергову провокацію, застосувавши РСЗВ БМ-21 "Град", які мали бути відведені згідно з Мінськими домовленостями.
З району населеного пункту Спартак в сторону населеного пункту Горлівка, починаючи з 20:04 протягом 20 хвилин було здійснено спочатку одиночні пуски, а потім залп РСЗВ БМ-21 "Град". Загалом було випущено більше 20 ракет.
Раніше повідомлялось, що українська сторона ввела режим припинення вогню в односторонньому порядку в зоні АТО з 25 листопада.
З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї загарбники вели вогонь у напрямку Верхньоторецького, Авдіївки, Пісків та Опитного.
На Артемівському напрямку з цих же видів зброї терористи обстрілювали Луганське та Майорськ.
Також найманці вели прицільний вогонь по наших позиціях неподалік Авдіївки з протитанкових, автоматичних гранатометів, а також стрілецької зброї.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
ІСТОРИК - БОЄЦЬ ПОЛКУ АЗОВ, АРТДИВІЗІОН, 1 ГАУБИЧНА БАТАРЕЯ, КОМАНДИР ДРУГОГО ВЗВОДУ.
Родом з Івано-Франківщини.

На війну приїхав у жовтні 2014 року в складі полку АЗОВ. Вважає, що коли прагнеш змін, треба щось робити для цього. Тому прийняв рішення відправитися на війну.

Брав участь у Широкинській наступальній операції, а згодом і в обороні селища Широкине.

У цивільному житті захоплювався футболом, грав за районну команду.

МРІЯ: Родина.

ГАСЛО: Ніколи не здавайся!
SGCUYkgJPfQ.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
РЕДІС: «Для мене це кровна помста. Я продовжив ту саму війну, але на іншій ділянці фронту».

Інтерв'ю з командиром 1 роти полку АЗОВ - Редісом

«Дивіться, – сказав він – справа в тому, що у мене прадід за національністю карел. Він народився і виріс у Фінляндії. Брав участь у зимовій війні проти Совка. Коли почалась Друга Світова війна, Совок напав на Фінляндію, з цілью захопити карельський перешийок , щоб ліквідувати небезпеку можливих арт обстрілів по Ленінграду, як відомо, радянсько-фінський кордон проходив всього в 32 км від Ленінграду – найбільшого центру радянської промисловості і другого за величиною міста карїни. Ну і, само собою, мирні перемовини ні до чого не превели, розпочалась війна. Моєму дідові було 9 років. Вся сім'я там загинула, а дід дивним чином вцілів і переїхав в Україну.
У Київ.
І тут вже влаштувався, працював у метробуді, 44 роки, до речі. Тут свою дружину зустрів – мою бабусю. І я тут народився. І, знаєш, таке відчуття, що я продовжив ту саму війну, але на іншій ділянці фронту, війну проти окупаційного режиму Кремля. У мого діда була така жахлива ненависть до комунізму, до більшовизму, до Совку...і, уявляєш, втратити свою родину? Тобто, всі його брати загинули, рідня. Я не знаю, чи їх убили або кудись забрали в полон. Але він жив у такому районі – це була Східна Карелія, Суоярвський район, це на північ від Ладозького озера. І там було дуже багато «краснопьорих». Можна провести таку паралель як наш Донбас. Тобто, населення як би проросійське живе на території України. Так само Фінляндія: багато росіян, багато карелів, у яких національна свідомість була знищина радянською владою. І він був проти цього. Але уяви, що у тебе зараз родичі, які живуть в Новоазовську – і проукраїнські, у яких є рушниця, які не хочуть здаватися просто так. Він обрав такий шлях – ціною свого життя відстояти свою землю».

- А ти сам звідки?

- Київ. Вийшло так, що я ріс у діда. Він мене виховував, і до 7 років я зростав там, потім переїхав до батьків, почав ходити до школи. Але дід завжди для мене був авторитетом, і я підтримував його ідеї. Я не можу сказати, що він мені їх нав'язав, він просто багато розповідав, і я свідомо розділяв його погляди. Для мене це кровна помста. У мене була мрія воювати проти росіян, і я не міг цим шансом не скористатись. Я задоволений, що так склалось.

- Коли почався Майдан, що ти робив, про що думав?

- Довелось протистояти системі, виборювати справедливість на вулицях міста, намагалися робити корисні речі вузьким колом людей. Це було невеличке тренування перед АТО, до війни треба готуватись поступово. Коли почались бойові дії на сході, я швидко закінчив всі свої справи, звільнився з роботи і вирушив на фронт.

- А далі був Іловайськ?

- Спочатку була Мар'їнка. Це був наш перший бойовий досвід – штурм міста. Після чого був Іловайськ, а далі все пішло по накатаній.

- У якому підрозділі ти був з самого початку?

- 1 рота, 1 взвод. Тоді «Бородачі» тільки формувалися. Буба був взводним, дав невеличку владу Мосе – Мосе був командиром 1 відділення. Там був Мосе, Петюня, Колізей і я, Тоді було всього 4 людини, трохи пізніше приїхав Дрозак. Я був гранатометником, собі у розрахунок другим номером взяв свого друга Мокрого. А 17 липня було поповнення новачками, ми теж порозбирали людей, і так потроху почали формувати взвод.

Продовження інтерв'ю читайте
у свіжому номері газети "ЧОРНЕ СОНЦЕ" №23
вже у п'ятницю, 27 листопада
xDGTCla7BdY.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
У МИРГОРОДІ ВІДКРИЛИ ПАМ’ЯТНУ ДОШКУ БІЙЦЮ АТО ДМИТРУ КОРЯКУ

На фасаді однієї зі шкіл Миргорода відкрили меморіальну дошку випускнику закладу Дмитру Коряку, який загинув у зоні АТО

У День Гідності та Свободи 21 листопада відбулося урочисте відкриття пам’ятної дошки воїну АТО Дмитру Коряку. Її відкрили в рідному місті бійця — у Миргороді, на фасаді школи № 5, у якій він навчався.

— На захід завітали побратими Дмитра. Військові поділилися спогадами про свого товариша. Для них він був світлою і вольової людиною, надійним другом. Квіти до меморіальної дошки поклала і мати загиблого бійця. Вона подякувала за увічнення пам’яті її сина, — повідомили в прес-службі Миргородської міськради.

Насамкінець усі присутні вшанували пам’ять загиблих на Майдані та в зоні проведення АТО хвилиною мовчання.

Нагадаємо, у 2014 році Дмитро Коряк став добровольцем полку «Азов» Національної гвардії України. Хлопець загинув у лютому, перебуваючи в зоні АТО, під Маріуполем. У Полтаві його пам’ять вшанували пам’ятною дошкою на будівлі центрального корпусу ПолтНТУ імені Юрія Кондратюка, який він закінчив.
H8Ruf8Yk61E.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
"Східний Корпус"
Бойовики продовжують використовувати важке озброєння. Цього разу НЗФ обстріляли Горлівку із «Градів»

Терористичні угруповання т.з. «ДНР», з метою дискредитації Збройних сил України, використали реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град» по Горлівці. Таку інформацію надає прес-центр штабу АТО з посиланням на представників української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації.

«Вввечері 25 листопада НЗФ ОРДО здійснили чергову провокацію, застосувавши РСЗВ БМ-21 «Град», які мали бути відведені згідно з Мінськими домовленостями. Починаючи з 20.04, протягом 20 хвилин було здійснено спочатку одиночні пуски, а потім залп РСЗВ БМ-21 «Град» з району населеного пункту Спартак в сторону населеного пункту Горлівка. Загалом було випущено більше 20 ракет. Обидва населених пункти знаходяться під контролем бойовиків.

Мета провокації - це чергова цинічна спроба дискредитації ЗС України та підтвердження небажання бойовиків ОРДО виконувати Мінські домовленості. Намагання підрозділів ЗС України дотримуватись режиму тиші цієї доби були зірвані провокаціями бойовиків», - йдеться у повідомленні прес-центру.

Нагадаємо, що вперше після тривалої перерви, бойовики використали «Гради» 17 листопада. Тоді вони обстріляли околиці міст Красногорівка та Гірник.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Полк Днепр-1
1 ч · отредактировано ·



В`ЯЧЕСЛАВА МАКАРЕНКО, БІЙЦЯ «ДНІПРО-1» НАГОРОДЖЕНО ПОСМЕРТНО ОРДЕНОМ ЗА МУЖНІСТЬ III ступеня

25 листопада бійця полку «Дніпро-1», В’ячеслава Макаренко, було нагороджено посмертно орденом “За мужність” III ступеня (Указ Президента України №663/2015 про відзначення державними нагородами України).

Загинув 29 серпня 2014 р під час виходу з Іловайського котла т.зв. "Зеленим коридором" на дорозі поміж с. Новокатеринівка та х. Горбатенко. Був упізнаний за тестами ДНК. Перепохований 28 жовтня 2015 р. у Дніпропетровську.

Вічна пам`ять нашому Герою!
 

Admin

Administrator
Команда форуму
Прес-центр СБУ

На Дніпропетровщині СБУ виявила схованку з арсеналом зброї та боєприпасів


Поблизу села Романки Покровського району Дніпропетровської області співробітники Служби безпеки України виявили схрон зі зброєю та боєприпасами.

Зі спеціально обладнаної у лісосмузі схованки правоохоронці вилучили шість автоматів АКС, автомат АКМ, три цинки з набоями калібру 5,45 мм, цинк з набоями калібру 7,62 мм, шістнадцять магазинів для автоматів системи «Калашникова», три приклади і чотири рукоятки для АКС та шість пристроїв компенсаторів для автоматних стволів. Автомати були загорнуті у папір та целофанову плівку, а схованка накрита пластиковими листами і присипана землею.

Співробітники СБУ встановлюють походження зброї та ймовірність використання її для вчинення диверсій.

За даним фактом слідчими Управління СБ України відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

25.09.2015.jpg
PM116image006.jpg
PM192image004.jpg



На Донеччині СБУ виявила схованку з вибухівкою неподалік залізниці

Неподалік залізничної станції «Кліщіївка» Артемівського району, що на Донеччині, Служба безпеки України спільно з Нацгвардією та поліцією виявила у лісосмузі схрон з військовими засобами ураження.

Правоохоронці вилучили зі схованки півтора кілограма пластиду, шістсот грам тротилу в шашках, протипіхотні міни МОН-50 та ОЗМ-72, гранати Ф-1 із запалами та електродетонатори.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

PM388image004.jpg
PM952image002.jpg


У Луцьку СБУ затримала терориста ДНР, який допомагав росіянам захоплювати Крим


У Луцьку Служба безпеки України затримала члена терористичної організації «ДНР».

У 2013 році 56-річний безробітний лучанин переїхав до АР Крим. Під час анексії півострову прихильник комуністичних ідей, який мріє про відродження СРСР, блокував військові частини Збройних сил України. За свої злочини сепаратист отримав нагороду від міністерства оборони Російської Федерації – медаль «За возвращение Крыма».

У травні 2014 року бойовик на прізвисько «Комісар» приєднався до незаконних збройних формувань терористів «ДНР». Через брак грошей комуніст, який не гребував жити за пенсію матері, повернувся на Волинь з наміром підзаробити на нелегальному видобутку бурштину.

Під час затримання у терориста вилучено бойову гранату, яку він намагався продати.

Слідчим відділом Управління СБ України у Волинській області розпочато кримінальне провадження. Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


PM506image002.jpg
PM292image004.jpg

 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
У зоні проведення АТО з 18:00 до 23:00 26 листопада бойовики 14 раз відкривали провокаційний вогонь у напрямку українських позицій, майже весь вогонь зосередивши на Донецькому напрямку.
Про це прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook.
"З гранатометів, зенітних установок, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї найманці били по Пісках, Опитному і Красногорівці. Красногорівку також було обстріляноз 82-мм мінометів", - йдеться в повідомленні.
Один раз в Маріупольському напрямку зі стрілецької зброї був обстріляний Чермалик.
З 23:00 до ранку в зоні АТО було тихо.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
КОСТЯ - БОЄЦЬ ПОЛКУ АЗОВ, АРТДИВІЗІОН, 1 ГАУБИЧНА БАТАРЕЯ, ПЕРШИЙ НОМЕР РОЗРАХУНКУ.
Родом з Львівщини.

На війну приїхав 20 грудня 2014 року в складі полку Азов. Пройшовши Майдан зрозумів, що це не кінець. Війна на Сході – продовження боротьби за країну.

Брав участь у Широкинській накступальній операції та обороні селища Широкине.
Студент Академії праці і соціальних відносин.

МРІЯ: Сильна, незалежна країна, одна з найсильніших в Європі.

ГАСЛО: Вперед й ані кроку назад!
17801661_47957771.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
МАР’ЇНКА – БОЙОВЕ ХРЕЩЕННЯ ДЛЯ БАГАТЬОХ

ЗІ СПОГАДІВ КРИМА:

Наша піхота швидко зайняла свої місця за танками і БПМ 51-ї мотострілецької бригади. Ми теж почали прибавляти руху і стали біля машини. По трасі їхали автомобілі та автобуси, деякі намагалися повернути в бік Мар'їнки. Наші зупиняли їх, деякі водії намагалися суперечити, говорили, що їм потрібно саме туди.

Ще на під'їзді ми помітили найвищу будівлю елеватора, що стояв на в'їзді в селище, воно ідеально підходило для розгортання антен зв'язку, про що ми й повідомили нашому командуванню, яке дало добро на заняття елеватора.

...Тут виявилася проблема, про яку нагадав Марконі. Вона полягала в тому, що ретранслятор радіосигналу міг працювати автономно не більше години. Це означало, що весь батальйон міг залишитися без зв'язку під час бою найближчим часом. Згодом проблему вирішили - зняли акумулятор з нашого «ГАЗика». П'ятнадцять поверхів вниз і з акумулятором вгору, і ось ми вже підживлюємо ретранслятор.
Проблему з «харчуванням» для ретранслятора було трохи відсунуто, але вона не зникла. Я, Наливайко і Величар спустилися вниз і
пройшлися
по навколишніх сараях. У цей час в ефірі повідомили, що «Гради» б'ють по околиці Мар’їнки. І дійсно кілька снарядів впало в соняшники через дорогу від нас. Ми пішли до далеких будівель, шукаючи необхідне нам. Офіс елеватора був розбитим і вже спустошеним. На столі лежала записка, де дирекція елеватора просила не грабувати приміщення «Хліб потрібен усім" - свідчила приписка в кінці.

Акумулятор сідав, Кваснєвський відключив його, поставивши в «ГАЗ» на зарядку. Ситуація була не з приємних. Якщо зараз відключиться зв'язок, нам усім буде непереливки, та й скільки хлопців може загинути у такому випадку просто від дружнього вогню?! Марконі відверто висловлювався за запозичення акумулятора у першій ліпшій проїжджаючій повз машині. Я думав про те, чи підкорюся цьому наказу ... але ситуацію врятував водій. Уважний Вовчик вже півгодини як бродив десь і, прийшовши назад відкликав мене вбік.

Туди, де стояв саме ВІН! Жаданий акумулятор, знайдений Вовчиком біля якихось гаражів в цій же промзоні. Знову забіг наверх, підключив до ретранслятора і диво сталося - «акум» виявився робочим.

Крим, боєць танкової роти АЗОВу

Військову історію про "Штурм Маріїнки" повністю читайте в газеті "ЧОРНЕ СОНЦЕ"



Олександр Семибратов
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
Танк, що не має аналогів: в Україні, на навчально-тренувальній базі полку АЗОВ будують броньованого монстра під назвою "Азовець".

Сюжет телеканалу ICTV.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
"Східний Корпус"
Україна видала Росії раніше затриманих російських військовослужбовців

Двох бійців Внутрішніх військ Росії, які напередодні незаконно перетнули кордон з Україною, передали представникам прикордонної служби ФСБ РФ. Про це повідомляє російське інформаційне агентство «ТАРС» з посиланням на керівника прес-служби Внутрішніх військ РФ Василія Панченкова.

Там також запевняють, що російські військовослужбовці «ненавмисно перетнули кордон , були без зброї і не знали, що знаходяться в зоні суміжної держави». За словами Панченкова, в Україні вже провели над ними суд і винесли постанову про адміністративне правопорушення.

Раніше Держприкордонслужба України оприлюднила на своєму канали в YouTube допит затриманих військових.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
За повідомленням прес-центру АТО з 18 години вчорашнього дня до 6 ранку терористи 10 разів відкривали неприцільний вогонь в районах Авдіївки, Мар’їнки, Зайцевого та Луганського.

Так, з озброєння БМП та стрілецької зброї терористи провокували українських військових на вогонь у відповідь в районі Авдіївки. А неподалік Мар’їнки загарбники застосували 82-мм міномет.

З автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів терористи вели обстріли в районі Зайцевого та Луганського.

Як повідомлялося, минулої доби з 6 ранку і до 18 години терористи двічі вели вогонь з озброєння БМП та стрілецької зброї по Крансогорівці та один раз зі стрілецької зброї по Піскам.

Війна на Донбасі не припинялася ні на мить, але тепер її характер залежить виключно від розстановки сил на глобальній геополітичній арені - Росія побоюється вести війну на два фронти, і, по суті, тримає населення окупованих територій Донецька і Луганська в заручниках, все ще не наважуючись остаточно згорнути проекти маріонеткових квазіреспублік.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
ГАНС - БОЄЦЬ ПОЛКУ АЗОВ, АРТДИВІЗІОН, 1 ГАУБИЧНА БАТАРЕЯ, ЗАРЯДЖАЮЧИЙ.
Родом із Полтавщини.

На війні з листопада 2014 року. Брав участь в обороні селища Широкине.

У цивільному житті працював у різних галузях. Був водієм, кухарем, будівельником.

МРІЯ: Отримати ліцензію пілота

ГАСЛО: Щоб соромно не було!
VQ0t_0t6zJs.jpg
 
Зверху