Мисливські настоянки.

Дід Юрко

Новачок
Дід Юрко, вітаю! Зацікавив Ваш рецепт настоянки. Підскажіть будь-ласка як робити підготовлену джерельну воду та як додавати 2 великі лимони (різати, якщо так то якими скибочками) ? Також цікавить чи можна таку настоянку зробити вже з розведеного дистильованою водою спирту, якщо так, то яка повинна бути його міцність?
Підготовлена вода - джерельна вода злегка підігріта для кращого розведення меду. Коли немає джерельної води .роблю так - кип'ячена вода ,охолоджена до 30-35 градусів і тоді розпускаю мед. Змішувати з спиртом потрібно практично холодну воду. Лимон ріжу кубиками,для легшого видалення з бутлі. Градус напою оптимальний в межах 45 градусів. На літо роблю легший.на зиму в межах 50. Експериментуйте і все буде гууууууууууд. Єдине - мусить бути добрий спирт.
 

valeron69

Новачок
Даа, действительно рецепт от Дида Юрка оригинальный и оч вкусный. Спасибо!!!
 

taisonn

Мисливець
Зубровку получил, настоял на самжене, сегодня опробовали - КЛАССС!!!! Спасибо!!!! БОЛЬШОЕ!!!!
Не выгодная вещь!(быстро заканчивается!!!!)
 

Vitalij11111

Мисливець
Вітаю, товариство! Оце вчора вперше і собі забадяжив експеримент під назвою Варенуха!
4 літра очищеного і вимороженого самогону, 800 мл. меду, по маленькій жменьці сушених вишень, яблук,груш, абрикос,смородини, 2 лаврові листки, 3 гвоздички, чайну ложку кориці, пів чайної ложки перцю горошком. Рецепт піддивився в інтернеті. Ну там ще треба було інжир і корінь імбирю, але в мене не було, а в селі нема де взять. По рецепту каструлю з цією"бадягою" треба обмазать пісним тістом (кришка щоб не пропускала пари) і в духовку на годин 8-10. Але ми живем у вік високих технологій тому я вирішив піти швидшим шляхом. Перелив усе в мультиварку-скороварку, поставив на 45 хв програму боби з тиском, щоб не виходила пара і коли воно зварилося ,виключив і залишив на ніч щоб поступово охололо. Вранці коли відкрив то ще було гаряченьке. Запах бомба. Колір як узвар.Сьогодні попробую і чомусь мені здається, що зовсім не дурне воно получилось! Вийшло градусів 45, рекомендовано пити як гарячим з термоса (на зимовому полюванні миттю зігріває) так і холодним.
P.S. В с.Суботів Чигиринського району в кабаку продають варенуху по ціні від 400 до 900 грн за пляшку :confused: Більше ніде не бачив її.
Можливі різні варіації по кількості меду та пряностей, а також варіанти з сухофруктами типу екзотики :) Пробуйте!
P.p.s. Всю тему не читав, якщо вже десь було про варенуху то звиняйте!
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
рекомендовано пити як гарячим з термоса (на зимовому полюванні миттю зігріває)
там дописано - в гарячому стані ця штука ще й з ніг кидає, а іноді, з трусів виштовхує, що не дуже позитивно сприймається другою половиною.
 

Vitalij11111

Мисливець
Попробували вчора з кумом потроху варенухи , веселенький такий напій вийшов. З ніг не кидало, але бере зразу :confused:
Смак сподобався , але кум зауважив, що якби трохи менше спецій. В інший раз положу менше, а в цю добавлю меду і горілки, щоб не таке концентроване було. ;)
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Рецепт:
2 л ожини
0.7 кг цукру
0.5 л спирту
1 л горілки
1 стопка меду
1 стопка рому
1-2 гвоздики

Ожини в слоїку пересипаємо цукром. Зверху вливаємо стопку меду. Слоїк накрити тканиною(марлею) і поставити в тепле та сонячне місце(підвіконня) на 10 днів.(фото у попередньому пості :))
Після цього часу залити спиртом і відставити ще на десять днів в темне місце. Увага!!! Після того, як додали спирт, слоїк закрити щільною кришкою.
Десять днів пройшло - зливаємо рідину до окремого слоїка, а ожини чавимо товкачем і заливаємо горілкою з ромом, та додаємо гвоздики. Ставимо знову на десять днів. Зливаємо рідину процідивши через марлю. З'єднуємо першу і другу рідину та проціджуємо через фільтр до кави(можна лійку виложити ватою і процідити). Розливаємо настоянку по пляшках і забуваємо про неї на пів року... Витривалих чекає неперевершений смак...
Починаю і я робити настоянку з ожини по рецепту Богуна, перекопав багато рецептів в неті але цей найцікавіший, вчора пересипав цукром і "накрив" медом.
Думаю вийде смакота:rolleyes:, чекаємо:)
IMG_20150827_223739[1].jpg
.
 

роман!!!

Слідопит
Даю рецепт який припав до смаку моїм друзям-мисливцям. Подарував мені його старий технолог горілчаного заводу. Беремо 2,5 літри спирту, додаємо підготовлену джерельну воду з розчиненими 4 склянками доброго меду.Об'єм води 2,5 літри. Додаємо 2 великі лимони та 2 великі пекучі перці. Через тиждень лимон забираємо,проціджуємо та ставимо на зберігання. Через місяць дегустуємо і тішимося життям. Меду можна дати менше, якщо хтось не любить солодкого. Перець для більшої гостроти можна порізати на кусочки. Добре витримати градус в межах 45-50 градусів. Готую в 5 літровій бутлі від італійського вина. Смачного !!!!!!
Добрий вечір! Дякую за рецепт! На минулих вихідних зробив за Вашими вказівками на пробу. Тільки підскажіть,будь ласка,після того як забрали лимон і процідили,перець залишаєм чи видаляєм разом з лимоном? Дякую!!!
 

Дід Юрко

Новачок
Добрий вечір! Дякую за рецепт! На минулих вихідних зробив за Вашими вказівками на пробу. Тільки підскажіть,будь ласка,після того як забрали лимон і процідили,перець залишаєм чи видаляєм разом з лимоном? Дякую!!!
Перець для гостроти залишаю, полоску розміром 2на2 см залишаю у пляшечці.
 

Ivar

Новачок
Панове мисливці! Хочу поділитися рецептом дуже смачної та ароматної настоянки. Всім рекомендую один раз спробувати!
Настоянка найкраще виходить на спирту, хто не має беріть самогон або горілку.
Необхідно:
Спирт 96% - 0,5 л.;
Вода;
Одна-дві столові ложки цедри лимону(свіжої);
Гвоздика - 10 цвітків;
Кориця - 1 палочка;
Кардамон - 1 чайна ложка;
Перець чорний - 8 горошин;
Аніс - 1-1,5 чайна ложка;
Цукор - 100-150 гр.
Змішати 0,5 спирту та 0,5 води. Отримаємо 45-46%.Корицю та кардамон бажано роздавити. Засипати в банку цедру лимона, гвоздику, корицю, кардамон, черний перець та аніс і залити розведеним спиртом. Настояти від 7 до 15 днів в зілежності від уподобань та якості спецій (я більше 10 днів терпіти не можу). Потім профільтрувати через марлю. Змішати 0,2 (для настояники 42% - 0,1) л. води та цукор (білу пінку зняти) і вилити у настоянку. Готову настоянку перелити в бутилки та поставити в прохолодне мінімум на 2 дні (чим довше постоїть - тим яскравіше смак). Смачного!
 

Alex31

Новачок
Доброго времени суток!
пользуюсь данным ресурсом. там много различных рецептов настоек, ликеров...
удобно тем что все рецепты - видео рецепты.
там есть перцовка, хреновуха, калгановка и т.д
кому интересно- ссылка ниже.
https://www.youtube.com/user/alkofan1984
 

ктв

Мисливець
Собрал боярышник.Помыл,очистил от хвостиков и остатков цветка.
Залил водкой и в темном помещении при комнатной температуре на 21день.
Ежедневно слегка взбалтывал. Перелил ч.з марлю в бутылки.
По крепости 25-30 градусов. На вкус песня.
В качестве аперитива 30-50 мл. то что нужно.
На 2 трехлитровые банки(ягод на 70% объема) ушло 3.5 л.водки.Выход 3,5 бутылки о,7л.
Рекомендую.
 

Вкладення

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Вино з терену.
Назбирав терену.
Ох, дуже вже я люблю терен.
Так от, назбирав відро терену. Ставимо в мильницю на кілька днів на вулицю щоб ягоди ще набрались природніх бактерій.
Насипаємо в металеву миску тонким шаром і чавимо товкачем і висипаємо в баняк і так всі ягоди треба перечавити. До ведра перечавлених ягід додаю відро води і завязую баняк марлею на тиждень.
Як ягоди забродили відціджую їх і жмих треба добре віджати бо в ньому ще багато соку. До віджатого соку додаю 300 грам цукру на 1 літр і в бутель під гідрозатвор.
Через два місяці розливаємо по бутилках і чим більша витримка тим смачніше буде.
Смачного, споживайте помірно.
IMG_20151030_203742[1].jpg
IMG_20151030_211720[1].jpg
IMG_20151107_123744[1].jpg
 
Останнє редагування:

Дід Юрко

Новачок
Друже Гуцул ! Був проїздом в Моршині і купив в одного "мєстного травного авторитета" корінь джинджури. Дав він мені його попробувати,то гірчило мені в роті цілий день.В попередніх постах бачив Ваш рецепт куди входила дженджура, маю прохання дати точний рецепт, а то як дам жменю того зілля то гірчити буде до Різдва. Наперед вдячний!
 
Зверху