Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Ситуация на Донбассе остается спокойной. Боевики только четыре раза нарушили перемирие, - пресс-центр АТО
Сегодня, 1 сентября обстановка в зоне АТО оставалась спокойной.

Об этом Цензор.НЕТ сообщили в пресс-центре АТО.
В сообщении отмечается: "Бандформирования с полуночи и до 18 часов 4 раза нарушили перемирие. Однако характерные признаки обстрелов, больше свидетельствуют о хаотичности и несистемности огня в сторону наших позиций.
Так, около 8 утра, по опорному пункту сил АТО в поселке Счастье, что на Луганщине, бил вражеский миномет 82 калибра.
Вблизи Донецка в 15 часов боевики обстреливали наши позиции в Марьинке. А в половине 6 вечера, по украинскому опорному пункту, что на юг от Авдеевки, преступники вели огонь из гранатомета и стрелкового оружия.
Также на Артемовском направлении, около 15 часов, противник из стрелкового оружия и гранатомета обстреливал наши позиции в Санжаровке.
В общем, 1 сентября - в день знаний, школьники Донбасса, их родные и близкие наконец-то почувствовали настоящий покой. Дети смогли без страха сесть за парты. А их родители в очередной раз осознали, что ценность мира, прежде всего, в безопасности их детей".
Источник:http://censor.net.ua/n350124

В Краматорске задержана снайперша, год назад работавшая на "ДНР", - Аброськин
Милиция задержала в Краматорске девушку, которая в 2014 году была снайпером террористов.

Как сообщает Цензор.НЕТ, об этом в Фейсбуке начальник милиции Донецкой области Вячеслав Аброськин.
"Сегодня в Краматорске сотрудники Донецкой милиции задержали гражданку А., 1992 года рождения. Во время оккупации боевиками Краматорска в прошлом году, эта "мадам" была снайпером, обстреливала позиции наших военных в районе Станкостроя. После освобождения города украинскими военными отдала свою винтовку подельнику", - написал он.
Аброськин также отметил: "Отлов пособников террористов продолжаем".Источник:http://censor.net.ua/n350122
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
В районе населенного пункта Счастье Луганской области расстреляли сводную мобильную группу.
Как информирует Цензор.НЕТ, об этом в Facebook написал председатель Луганской военно-гражданской администрации Георгий Тука.

"Сейчас я не чиновник. Сейчас я - волонтер! Сейчас я - простой мужик. Расстреляна сводная мобильная группа. Погибли двое ребят и четверо раненых. Один из погибших - мой ДРУГ!!! МОЙ ЛИЧНЫЙ ДРУГ!!! Честнейший парень, патриот и настоящий Герой! Воин и волонтер. Андрея просили перейти в другой сектор, а я упросил его еще поработать в районе Счастья. Этот разговор был вчера. А сегодня утром Андрюху убили... Я догадываюсь, чьих рук это дело", - написал он.
Источник:http://censor.net.ua/n350189


В ходе OSINT-разведки были обнаружены фото современного российского комплекса радиоразведки "Торн" на базе автомобиля КамАЗ.
Об этом сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на издание InformNapalm.org.



Место фото идентифицировано по адресу: Донецк, ул. Взлетная, 11а - это многоэтажный дом, который уже разрушен и расположен возле аэропорта города Донецк.
Информации в открытых источниках об этом комплексе очень мало, в сети есть только одно фото этого комплекса для сравнения. А вот, что сообщают Вести.ru про комплекс "Торн" в 2013 году: " Способен почувствовать противника на расстоянии до 2 тысяч километров. "


Камаз комплекса радиоразведки "Торн" на фоне разрушенного дома, который служит как щит для российской армии на Донбассе. Также виден танк с надписью "сомали" и другая российская военная техника с горами боеприпасов.
Источник:http://censor.net.ua/p350254


UKR.NET
Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки й співробітництва в Європі не підтверджуєне повне припинення вогню 1 вересня на Донбасі.
«Ми не можемо підтвердити повне припинення вогню в перший день навчального року», – заявив заступник голови місії ОБСЄ Александер Гуґ.
За його словами, тоді спостерігачі місії чули близько 30 вибухів у і навколо Донецького аеропорту.
Загалом минулого тижня місія ОБСЄ зафіксувала 406 вибухів поблизу Донецького аеропорту, зауважує Гуґ.
На зустрічі тристоронньої контактної групи, що відбулася 26 серпня в Мінську, переговорники висловили намір забезпечити тривале припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.
1 вересня відбулася відеоконференція тристоронньої контактної групи за участю сепаратистів Донбасу, усі учасники онлайн-зустрічі підтвердили:обидві сторони конфлікту на Донбасі повністю дотримуються режиму припинення вогню.


КИЇВ. 2 вересня. УНН. Минулої доби терористи “ЛНР” почали посилено обладнувати укриття для особового складу та техніки вздовж бахмутської траси у Луганській області. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив координатор групи “Інформаційний спротив”, народний депутат Дмитро Тимчук, передає УНН.
“Уздовж Бахмутськой траси відразу на декількох ділянках бойовики посилено обладнають укриття і капоніри для особового складу і бойової техніки, у тому числі для танків. За даними групи ІС („Інформаційний спротив“ — ред.), південніше селища Фрунзе терористами обладнується район зосередження для 2-х батальйонів”, — повідомив Д.Тимчук.
Раніше повідомлялось, що згідно із даними Д.Тимчука, у кількох районах Донецька зафіксовано переміщення колон транспорту і бойової техніки в район східної частини міста.
Нагадаємо, що на півночі окупованого терористами Луганська минулої доби, 1 вересня, також зафіксовано перекидання танків та живої сили бойовиків.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
Василь Шкляр написав про батальйон "Азов"

— Не прихильник писати книжки погарячих слідах. Завжди вважав, що мусить минути час від якоїсь події. Але знайомство зцими людьми зчинило вмені вибух,— каже письменник Василь Шкляр, 64роки.

У харківському видавництві "Клуб сімейного дозвілля" готують до виходу його нову повість "Чорне сонце".
— Це давній український сакральний символ, що зображений на емблемі добровольчого полку "Азов", — продовжує літератор. — Маю з цими хлопцями давню дружбу. Якось з ними на війні трапилась містично-філософська історія. Коли в Широкиному згоріла бібліотека, не збереглося жодного видання. Уцілів лише "Кобзар" Тараса Шевченка. Хлопці подарували мені цю книжку. Я ж у свою чергу вирішив зробити їм свій віддарунок, написавши про них.
Головний герой "Чорного сонця" — реальний вояк "Художник". Василь Шкляр змінив його позивний на "Маляр". Всі інші прізвиська й імена лишив.
— Уперше так роблю у своїй творчості. З одного боку, це полегшує роботу, бо бачиш живі характери. Нічого не доводиться вигадувати. Але можеш когось зачепити. Давав рукопис "Чорного сонця" прототипам персонажів і безпосереднім учасникам подій. Один волонтер лише обурювався. Злякався, що в його вуста вклав критику влади, сучасної української верхівки. Моя книжка просякнута болем і смутком, але має багато сцен, написаних з гумором. Фактично написав історію полку "Азов". Як він постав: таємничими чорними чоловічками на Донбасі. Вони поїхали туди таємно, як брали Маріуполь. Іловайськ — один із центральних епізодів книжки. Наші генерали сказали, що місто майже чисте і його треба лише прочесати. Про перші жертви. Згадуються хлопці, яких уже нема, зокрема наймолодшого "азовця" 18-річного Андрія Снітка з Волині (загинув під Іловайськом. — "ГПУ").
З криворіжцем "Художником" Шкляр познайомився 2011-го. Пізніше зустрічався з ним на Майдані у столиці.
— Ще за окупаційного режиму Януковича в Кривому Розі мала бути моя презентація "Чорного Ворона". Шукали для неї велике приміщення. Так от "Художник" вперше в житті одягнув костюма і краватку. Пішов до директора театру і набрехав йому, що він представляє молодіжну організацію "Партії регіонів". Директор витріщив очі, але дозволив провести в театрі велелюдну акцію. Саме на ній до мене підійшов "Художник" і сказав: "Покажіть, де можна померти за Україну". Особливо люблю цих націоналістів зі сходу і півдня за їхню простоту і прямоту.

#ЦК_АЗОВ_Київ #Цивільний_корпус_Азов #ЦК_Агітація #ЦК_Історія #Азо
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
Сюжет на телеканалі СТБ про Олену Мосійчук - військового медика полку "Азов".
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Полк Днепр-1
7 ч ·



ПОЗИВНИЙ "ЮРИСТ"
Заступник командира 4-ї роти полку "Дніпро-1", майор міліції.
Історія Юриста - це історія про те, як кабінетні міліціонери стають міліціонерами бійцями.
Восени минулого року, у званні майора міліції він вирішив покинути все і піти на службу до першого в Україні добровольчого підрозділу. Серед усіх добробатів обрав саме "Дніпро-1", оскільки завжди вважав його найкращим і найбільш бойовим. І не помилився.
Отримав звання старшина і відбув до проходження служби в сектор "М", до селища Лебединське, яке знаходиться у двох кілометрах від Широкіного і має стратегічне для Маріуполя значення.
Юрист мріє, про одне - про мир після перемоги.
І хоч "друзі" з Донецьку та Луганську передають йому привітом і кажуть, що не чекають у гості, він впевнений, що скоро пояснить їм у якій країні вони живуть.
І ми обов'язково переможемо.
Все буде ‪#‎Дніпро1‬
11951350_1629556930659803_3129929233921336431_n.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
11949544_1629586387323524_7722503675910221354_n.jpg
Полк Днепр-1
5 ч ·



ПОЗИВНИЙ "ШУТТ"

Командир 4-ї роти полку "Дніпро-1", колишній міліціонер, харизматичний лідер і справжній вихователь молодого покоління бійців.
Мешканець Кривого Рогу, Шутт ще минулого року вирішив - якщо сидіти у тилу, війна прийде додому.
Більш за все він хоче, щоб його діти росли у вільній країні і не боялися мати власну думку.
Обрав саме полк "Дніпро-1". Проходив службу у Пісках, Маріуполі, Лебелинському.
Завжди приділяє увагу особовому складу роти, виховує, навчає, відточує навики, щоб бійці були справжніми професіоналами.
ШУТТ працює та віддає себе нашій спільній справі.
Тому ми переможемо!
Все буде ‪#‎Дніпро1‬
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда

Олександр Бригинець
У нас в Краматорську маленька радість - один з наших заводів (СКМЗ) виробив одну гарну штучку, що легша і надійніша, ніж інша штучка, яку виробляли в РФ і СРСР)))) Це ствол до Молота. В Україні проблема зі стволами - їх у нас не виробляють, доводиться завозити... А от у Молота буде наш краматорській українский ствол
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
3 вересня 2014 року село Побєда, що на Луганщині та позиції ЗСУ біля нього зазнали удару з РСЗВ «Смерч» та «Град» з території Російської Федерації. В результаті обстрілів загинуло 78 українських військових.
kjtb8mMuCvE.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
Полк Днепр-1
10 ч · отредактировано ·



ПОЗИВНИЙ ШАМАН
Боєць 2-ї роти полку "Дніпро-1".
Один з тих мешканців Деіпропетровщини, які першими вирішили добровольно стати на захист нашої держави.
На початку бойових дій вступив до батальйону "Донбас" у складі якого приймав участь в операціях по звільненню Карлівки, Красногорівки, Пісків.
На його руках помер наймолодший боєць батальйону "Студент". Але він не здався і продовжив боротьбу.
Потрапив до Іловайську.
Там втратив багатьох друзів. І ледь не втратив віру у майбутнє, отримавши важке поранення та контузію.
Піднявся на ноги.
Вступив до взірцевого добровольчого підрозділу - полку спецпризначення "Дніпро-1", де разом із побратимами виконував бойові завдання к Пісках.
У полку "Дніпро-1" знайшов нову сім'ю.
Вірить. Воює. Захищає.
Тому ми переможемо.
Все буде ‪#‎Дніпро1‬
11951300_1629776937304469_5597228850868116657_n.jpg
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Сегодня, в течение дня, обстановка в зоне АТО оставалась спокойной.
Об этом Цензор.НЕТ сообщили в пресс-центре АТО.
В сообщении отмечается: "С 6-00 утра и до 18-00 зафиксирован один случай применения врагом оружия. Около 17 часов, со стороны Ясиноватой, боевики обстреляли из стрелкового оружия наш опорный пункт в районе Авдеевки".
В информации говорится: "Стоит добавить, что затишье дало очередной толчок для работы украинским подразделениям гражданско-военного сотрудничества. Так, наши офицеры во взаимодействии с фондом "Волонтерская сотня", к началу нового учебного года доставили канцелярские принадлежности, школьную форму, портфели для учеников Марьинки и Красногоровки. Кроме того, офицеры сил АТО провели со школьниками занятия по экстренной эвакуации при артобстреле и оказании первой медицинской помощи".
"Также специалисты гражданско-военного сотрудничества осуществляют сопровождение вынужденных переселенцев из Марьинки. Люди пользуясь перемирием, и реальным спокойствием в районе Донецка, пытаются вывезти личные вещи из помещений, которые еще недавно круглосуточно находились под огнем боевиков", - резюмируют в пресс-центре.Источник:http://censor.net.ua/n350438


UKR.NET
Боевикам "ДНР" надоело "отдыхать": украинских бойцов обстреляли из минометов на блокпосту "Марьинка"



Ситуация в зоне проведения антитеррористической операции остается напряженной. В течение суток российские наемники продолжали нарушать режим прекращения огня. Об этом говорится в сообщении пресс-службы Государственной пограничной службы Украины.
Эту новость Донбасса передает "Час Пик" со ссылкой на «Пресса Украины».
По данным пограничников, их подразделение, которое несет службу на блокпосту «Марьинка» обстреляли из минометов. Огонь вели сепаратисты, которые находятся на неконтролируемой территории в населенном пункте Александровка. К счастью, никто из украинцев не пострадал.
Также бойцы ГПСУ заявляют о воздушной разведке, которую осуществляют террористы с помощью беспилотников. В пределах Донецкой области пограничные наряды зафиксировали полет 2 БПЛА.
Кроме того, пограничники продолжают пресекать незаконное перемещение товаров и грузов вдоль линии разграничения.
«Всего за сутки пограничными нарядами и сводными мобильными группами, которые действуют в зоне проведения АТО, задержано 3 транспортных средства», - рассказали в пресс-службе.
Отмечается, что в автомобилях обнаружены алкогольные напитки, мясная продукция и живые свиньи на сумму свыше 300 тысяч гривен. Надлежащих документов на товар водители не имели. Теперь транспортные средства с товарами переданы представителям фискальной службы для принятия правового решения.

Вперше за чотири доби бойовики застосували важке озброєння
КИЇВ. 3 вересня. УНН. Вперше за чотири доби бойовики застосували важке озброєння. Про це під час брифінгу повідомив речник АП з питань полковник Олександр Мотузяник, передає УНН.
“Вперше за чотири доби бойовики застосували важке озброєння. Обстрілявши із мінометів колібру 120 мм українські позиції біля села Новотошківське, що на бахмутівській трасі”, — повідомив він.
Як повідомляв УНН, 2 вересня 2015 року в зоні АТО було поранено одного українського військового.


radiosvoboda.org
У штабі АТО повідомляють, що на Донбасі ситуація залишається спокійною.
За даними українських військових, з 6:00 ранку і до 18:00 зафіксований один випадок застосування бойовиками зброї, близько 17:00 бойовики обстріляли зі стрілецької зброї опорний пункт сил АТО біля Авдіївки.
Сепаратисти з угруповання «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, заявляють про три обстріли з боку Збройних сил України минулої доби, а бойовики угруповання «ЛНР», яке також в Україні визнане терористичним, заявляють, що за минулу добу ЗСУ здійснили 5 обстрілів.
26 серпня у Мінську відбулися зустрічі Тристоронньої контактної групи та чотирьох робочих підгруп. Як повідомив представник ОБСЄ у контактній групі Мартін Сайдік, переговорники на зустрічі у Мінську висловили намір забезпечити тривале припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.
1 вересня відбулася відеоконференція тристоронньої контактної групи за участю сепаратистів Донбасу, усі учасники онлайн-зустрічі підтвердили: обидві сторони повністю дотримуються режиму припинення вогню.
 

Копатыч

Зброяр
Тука: Мобильную группу под Счастьем расстреляли свои
04.09 // 00:17
Share on vk
Share on odnoklassniki_ru
Share on mymailru
Share on google_plusone_share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

К расстрелу членов мобильной группы сил ВСУ по борьбе с контрабандой террористы "ДНР" и "ЛНР" не имеют отноешния. Волонтера и сотрудника фискальной службы убил кто-то из своих, из бойцов украинской армии. Об этом сообщает губернатор Луганской ОГА Г. Тука. Его другом были погибший волонтер.

“Я не сомневаюсь в этом, так-как накануне были угрозы и попытки “договориться”. Это было убийство, к которому ДРГ боевиков не имеет отношения. Это сделал кто-то из наших. Речь идет про 92-ю бригаду”, - заявил Тука.
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
В конце минувших суток обстановка в зоне АТО оставалась стабильной.
Как информирует Цензор.НЕТ, об этом говорится в сообщении пресс-центра АТО в Facebook.
Согласно сообщению штаба, незаконные вооруженные формирования, в целом, соблюдали режим тишины, а единичные случаи применения врагом оружия были хаотичными и провокационными.
Отмечается, что около 20 и 22 часов, боевики из стрелкового оружия и гранатометов обстреливали опорный пункт украинских сил южнее Авдеевки, в половине 9 вечера, со стороны Спартака, по украинским позициям в Опытном бил 82-миллиметровый миномет наемников.
"В общем, на протяжении 3 сентября, бандформирования 5 раз нарушали перемирие. Уже сегодня, 4 сентября, после полуночи боевики дважды из стрелкового оружия вели огонь по опорному пункту сил АТО в Опытном", - сказано в сообщении.Источник:http://censor.net.ua/n350477

Radiosvoboda.org
Ситуація в зоні конфлікту на Донбасі далі є стабільною, повідомляє 4 вересня зранку прес-центр штабу АТО.
«Незаконні збройні формування в цілому дотримувалися режиму тиші. А поодинокі випадки застосування ворогом зброї були хаотичними і провокативними», – ідеться в цьому повідомленні.
Упродовж 3 вересня українські військові нарахували 5 випадків порушення перемир’я з боку сепаратистів.
4 вересня вночі двічі зазнав обстрілу зі стрілецької зброї опорний пункт сил АТО в Опитному, додають у штабі.
Сайти сепаратистів не містять повідомлень речників угруповань «ДНР» чи «ЛНР» про події останніх годин. Увечері 3 вересня в угрупованні «ДНР» заявили про три випадки порушення режиму припинення вогню з боку українських військових за останню добу.
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
За минувшие сутки в результате боевых действий в зоне АТО с украинской стороны погибших военнослужащих нет, 2 воинов подорвались на растяжках.
Как информирует Цензор.НЕТ, об этом в субботу, 5 августа, на ежедневном брифинге в УКМЦ представитель Администрации Президента Украины по вопросам АТО полковник Андрей Лысенко.
Отмечается, что подорвались воины к северу от Горловки.
Как сообщалось ранее, по данным штаба АТО, наиболее напряженная ситуация за прошедшие стуки была в районе Марьинки Донецкой области.
Источник:http://censor.net.ua/n350651


Президент Украины Петр Порошенко заявляет, что на Донбассе уже неделю соблюдается перемирие.
Как сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой УНИАН, об этом он заявил сегодня, 5 сентября, выступая во время посещения Национальной академии прокуратуры Украины.
"Сегодня первая неделя, когда на фронте не стреляют. Первая неделя, когда, наконец, начали работать Минские договоренности", - заявил Порошенко.
В то же время он отметил, что есть погибшие и раненые, в том числе, на растяжках и в ДТП.
"Но в боевых столкновениях, от обстрелов, сегодня не погибают", - утверждает Порошенко.
"Эта неделя - твердая надежда на то, что усилия Украины, усилия моей команды, мои усилия - обеспечить мир, дадут нам возможность строить новое, эффективное государство, которое мы с вами будем славить", - подчеркнул президент.
Источник:http://censor.net.ua/n350637


03.09.15 13:06
Боевики на Донбассе впервые за четыре дня режима прекращения огня применили тяжелое вооружение, - спикер АТО. Карта
Боевики в основном соблюдают режим тишины. Однако, на луганском направлении наблюдалось обострение ситуации. Террористы впервые за четыре дня применили тяжелое вооружение, 120-мм минометы, которые запрещены минскими соглашениями.
Об этом заявил сегодня на традиционном ежедневном брифинге представитель Администрации Президента Украины по вопросам АТО полковник Александр Мотузяник, передает Цензор.НЕТ.
Луганское направление. Вчера обстановка здесь была наиболее беспокойной. За прошедшие сутки, между 6 и 7 утра во вражескую засаду попала украинская мобильная группа по борьбе с контрабандой. Это произошло между Счастьем и Славяносербским. Наши воины отразили нападение враждебной ДРГ, также оперативно подошло подкрепление из состава военнослужащих ВСУ. В ходе боя погибли 2 человека - волонтер и офицер налоговой милиции ГФС, еще 6 военнослужащих были ранены. На других участках фронта силы АТО вчера потерь не понесли.
Читайте также на "Цензор.НЕТ": Боевики обстреляли Крымское: ранен украинский военнослужащий, - МВД
Также впервые за 4 дня боевики применили тяжелое вооружение, обстреляв из 120-мм миномета украинские позиции вблизи с.Новотошковское, на Бахмутской трассе. Вражеские провокации произошли вблизи Счастья и Крымского, где боевики открывали огонь из стрелкового оружия.
В Попаснянском районе Луганской области, на Светлодарской дуге, вблизи Горловки, на участке фронта Дзержинск - Ясиноватая вчера было спокойно.
Донецкое направление. Два вражеских обстрела были зафиксированы вблизи Донецкого аэропорта - на юг от Авдеевки и вблизи Спартака. Боевики применили стрелковое оружие и гранатометы.
Несколько беспокойнее было вблизи Красногоровки и Марьинки - между 18 и 22 часами враг 4 раза открывал огонь по украинским военным из стрелкового оружия.
Источник:http://censor.net.ua/p350378

Хто з вас, суки, бреше? Хлопці з передової дзвонили і казали, що 1-го та 2-го вересня їх валили, як в перший раз, на що вони також давали відповідь. То хто, блядь, бреше?!
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
За минувшие сутки российско-террористические войска 14 раз нарушили перемирие на востоке Украины.
Об том говорится в сообщении пресс-центра АТО, информирует Цензор.НЕТ.
В конце вчерашних суток обстановка вдоль линии разграничения была спокойной. С 18 часов и до полуночи, незаконные вооруженные формирования трижды нарушали режим тишины. В основном это были провокационные и хаотичные обстрелы.
Так, около 19 часов боевики из гранатомета вели огонь по нашему опорному пункту, который расположен на юг от Авдеевки. Также в 21.55 преступники били из гранатомета по украинским позициям в Марьинке. А почти в 23 часа, враг из стрелкового оружия обстреливал наши подразделения в Зайцево, что на Артемовском направлении.
В целом, на протяжении минувших суток, пророссийские бандформирования 14 раз нарушили перемирие.
Уже сегодня, 6 сентября с полуночи и до 6 утра, зафиксирован 1 случай применения противником оружия.
Около 1 ночи боевики открыли огонь из стрелкового оружия по нашему опорному пункту в Луганском.
Уже сегодня, 6 сентября с полуночи и до 6 утра, зафиксирован 1 случай применения противником оружия.
Около 1 ночи боевики открыли огонь из стрелкового оружия по нашему опорному пункту в Луганском.Источник:http://censor.net.ua/n350707

UKR.NET
Оперативне зведення штабу АТО на 06:00 – 06 вересня


Наприкінці вчорашньої доби обстановка вздовж лінії розмежування була спокійною.
За фактами, які повідомив сьогодні вранці речник штабу АТО підполковник Анатолій Стельмах, з 18:00 і до опівночі незаконні збройні формування тричі порушували режим тиші. Здебільшого це були провокативні і хаотичні обстріли.
Так, близько 19:00 бойовики з гранатомета вели вогонь по нашому опорному пункту, що на південь від Авдіївки. Також о 21:55 злочинці били з гранатомета по українських позиціях у Мар’їнці. А майже о 23:00 ворог зі стрілецької зброї обстрілював наші підрозділи в Зайцево, що на Артемівському напрямку.
Загалом, упродовж минулої доби, проросійські бандформування 14 разів порушили перемир’я.
Вже сьогодні, 6 вересня, з опівночі і до 6 ранку зафіксований 1 випадок застосування противником зброї.
Близько 1 ночі бойовики відкрили вогонь зі стрілецької зброї по нашому опорному пункту в Луганському.

Бойцы АТО в Зайцево попали под обстрелы террористов


Украинский военнослужащий на Донбассе
Российско-террористические войска обстреляли опорный пункт украинских военнослужащих в Зайцево Донецкой области.
Об этом сообщает пресс-центр АТО в Facebook.
Атака террористов с использованием стрелкового оружия была совершена около 23:00 субботы, 5 сентября.
О возможных потерях в рядах защитников Украины не сообщается.
Кроме того, около 19:00 террористы из гранатомета вели огонь по опорному пункту сил АТО к югу от Авдеевки.


radiosvoboda.org

Спостерігачі ОБСЄ повідомляють про відсутність шести реактивних систем залпового вогню «Град» на місці зберігання на території, контрольованій угрупованням «ЛНР». Про це йдеться у звітімоніторингової місії за 4 вересня, оприлюдненому увечері 5 вересня.
ОБСЄ інформує, що спостерігачі відвідали два місця зберігання важкого озброєння угруповання «ЛНР».
«У першому з них представники «ЛНР» дозволили спостерігачам побачити зброю тільки на відстані, тому члени місії не змогли звірити серійні номери. У другому місці спостерігачі побачили, що шість раніше наявних там реактивних систем залпового вогню «Град» були відсутні. Члени «ЛНР» заявили, що всю зброю було переміщено в інше місце для зберігання», – мовиться в повідомленні.
У звіті немає даних, про яке місце йдеться.
На тих місцях для зберігання озброєнь української сторони, які 4 вересня відвідали спостерігачі, вони виявили цього дня все зареєстроване там озброєння.
Спостерігачі місії ОБСЄ щодня відвідують деякі з місць зберігання відведених важких озброєнь і повідомляють у своїх звітах про порушення, виявлені під час цих відвідин. У більшості випадків вони виявляють ці порушення з боку обох сторін конфлікту. Лише в окремі дні стається так, як у наведеному звіті, – що з якоїсь однієї зі сторін спостерігачі не знаходять порушень у тих місцях зберігання, які вони того дня змогли відвідати.
Президент України Петро Порошенко заявив 5 вересня, що на Донбасі вже тиждень виконуються мінські домовленості щодо припинення вогню.




Около 21:55 преступники били гранатомета по украинским позициям в Марьинке.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
Естонські військові запросили бійців полку АЗОВ на змагання зі стрільби. Раніше естонські товариші неодноразово надавали гуманітарну допомогу для полку. Бажаємо успіху нашим побратимам у змаганнях!
fZWoNC0G_d4.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
СТЕП – БОЄЦЬ ПОЛКУ "АЗОВ" 1 сотня, 3 чота, Стрілок.
Родом з Сєвєродонецька.

Вступив у ряди полку в липні 2014, після того як сепаратисти захопили рідне місто. До війни вчився в СХМТ на автомеханіка, займався тайським боксом.

Мрія: Щоб настав час розплати з тими кого вважав раніше друзями, та поїхати на футбол в Луганськ.

Гасло: Друг за друга!
ZJfr8ZxMGNQ.jpg
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
Запорізькі майстри "воскресили" джип для бійців АЗОВУ.

Знову на передову. Старенький американський позашляховик повертається в зону АТО. Після довготривалого ремонту оновлена бойова машина знову на ходу. І на днях відправляється в розпорядження полку АЗОВ.

Джип Гранд Черокі 1993 року випуску в зону АТО відправляється не вперше. У минулому році автомобіль доставили на Схід волонтери. Після - машину повернули на ремонт запорізьким майстрам.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
КРИВАВЕ ПОБОЇЩЕ ПІД ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ: ХТО ВИНЕН ?

Криваві події 31 серпня під Верховною Радою сколихнули не тільки українську спільноту, а й міжнародну громадськість. Під час депутатських голосувань за внесення змін до Конституції України про децентралізацію біля приміщення Парламенту відбулася сутичка між бійцями Нацгвардії та прихильниками «Свободи», у результаті якої троє людей загинула, і більше сотні отримали тяжкі поранення та травми.
І поки журналісти та користувачі соціальних мереж дискутують про причетність до трагедії представників російських спецслужб, Президент таврує всіх клеймом зрадника, а представники ЄС і далі наполягають на необхідності внесення пункту про децентралізацію до Конституції України, правоохоронні органи активно шукають винуватців трагедії, а політична еліта, для якої учорашні події можуть стати вирішальними, вкотре займається переділом владного «пирога».
У той день стало очевидно, що політичне майбутнє нинішньої демократичної коаліції під великим питанням. Одним з підтверджень цього, наприклад, стало виключення з Самопомочі п’ятьох депутатів, які під час голосування підтримали положення про децентралізацію. Серед них і «обличчя» політичного об’єднання – Ганна Гопко, яка у Facebook такий крок своїх колег пояснила необхідністю продемонструвати європейським партнерам готовність України виконувати свої зобов’язання та здійснювати раціональні зміни задля євроінтеграції.
Таким чином, перспектива створення нової широкої демократичної коаліції, про яку говорять політичні аналітики, виглядає більше, ніж реалістично в контексті майбутніх місцевих виборів, на які окремі політичні сили покладають великі надії. Зокрема, Опозиційний блок неодноразово робив гучні заяви про початок масштабної суспільно-політичної дискусії після оголошення результатів місцевих виборів. Крім того, лунали думки з приводу того, що Опозиційний блок зацікавлений у проведенні дострокових парламентських виборів, плацдармом для яких стануть місцеві. Не дивно, що звучать заяви про необхідність розпуску діючого Парламенту, дії якого спричинили чергове кровопролиття в українській столиці.
Коаліція, створена внаслідок Революції Гідності та дострокових виборів, тріщить по швах, демонструючи свою недієздатність, і в цьому провина всіх учасників політичного процесу.
Не можна забувати і про Президента, який не зміг донести до суспільства значення даної реформи для подальшої долі України та надає перевагу традиційним для української політики домовинам із сумнівними політичними силами, ніж з партнерами по коаліції.
Тим часом правоохоронні органи активно займаються пошуком винних у трагедії. Громадське здивування викликали озвучені відразу після подій під Верховною Радою звинувачення на адресу представників та керівництва ВО «Свобода» у причетності до сутичок. Зокрема, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй офіційній сторінці у Facebook опублікував обвинувачення на адресу Олега Тягнибока. Підставою для цього стали аматорські відео, на яких зафіксовано, як він провокує мітингувальників збоку «Свободи» до конфлікту з правоохоронцями. У відповідь на коментарі з приводу відсутності доказів та необхідності довести вину О.Тягнибока міністр зазначив, що озвучив свою позицію в якості політичного діяча, а не вершителя правосуддя, але він переконаний, що винні понесуть суворе покарання. Політологи при цьому називають такий крок міністра дещо необачним і пояснюють все спалахом емоцій.
Після Революції Гідності та приходу до влади нової коаліції у лексиконі українського соціуму з’явився термін «перезавантаження влади» - на словах воно нібито відбулося, але учорашні події продемонстрували, що владна верхівка діє по старих правилах. Лякає той факт, що політичні ігри вітчизняних можновладців вкотре призвели до людських жертв.
У цьому контексті хотілося б згадати про сумнозвісні події у Мукачевому, які відбулися майже місяць тому. Тоді теж звучали заяви про те, що винних буде знайдено і покарано. Насправді ж цей епізод завершився призначенням нового губернатора області та службовим розслідуванням щодо кількох працівників Митної служби. А головні винуватці трагедії залишилися непокараними. Крім того, досі непокараними залишаються винні у збитому ІЛ-76, Іловайському котлі, трагедії в Дебальцевому. Тож виходить, що українська влада не зробила правильних висновків з цієї ситуації і отримала черговий спалах народного невдоволення під стінами Верховної Ради.
Революційні події 2013-2014 рр. в Україні продемонстрували, що будь-якому терпінню є межа. І такі події стали «тривожним дзвінком», який це доводить, а українській владі залишається лише робити висновки.
 

Monya

S-Moderator
Команда форуму
АЗОВ
Тренувальний табір АЗОВА. День 5.
#Азов #полк_Азов
 
Зверху