Заряжать или покупать?

Грищенко

Снайпер
якби той пан не розкрив посилку на місці? якби приніс додому та побачив там 10 банок Крука?
Отже, все відносно, з однієї сторони добре, а з іншої можуть бути нюанси не дуже дешеві та приємні
Кстати,кто будет получать посылку на Новой Почте,-когда будете вскрывать для осмотра на предмет соответствия присланного ожидаемому,поднимите глаза вверх,-увидите камеры видеонаблюдения.Все,что они фиксируют,пишется на серваки.Так что...
 

senya2011

ветеран форуму
надійна команда
А из-за одной неправельной буквы в вашей фамилии они могут(по непонятным мне причинам) до того когда я приду за посылкой вскрыть её и проверить что там находится особенно небольшой по габаритам и тяжеловатый предмет а если ещё и отсылали неподалёку линии АТО тогда вообще. А мотивирует работник тем что буква не та и вправе может мне не выдавать посылку а вернуть владельцу или же роспросит что там откуда и Ф.И.О отправителя да ещё и подколоть мол он розрешение не спрашивает. Была ситуация год назад неделю с Новой почты звонили чтоб забрал проплаченую посылку 15кг, устал обьяснять что ничего не заказывал пришлось звонить отправителю чтоб тот перенабрал получателя а тот в свою очередь связался с почтой что таки он получатель. P.s - ой как тяжело рвать гланды через ж...
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
з приводу спорядження набоїв в домашніх умовах: пам"ятаю цей процес з раннього дитинства, коли тато споряджав, а мені дозволялось сидіти тихо і нічого не чіпати, що привчало і до дисципліни, і до навичків самого споряджання, коли в 16 років з"явилась моя перша рушниця, я вже все сам вмів та знав чого скільки класти та як закручувати закруткою. виходячи з цього, процес спорядження набоїв є невід"ємним процесом виховання юного мисливця, тому є архіважливою справою.
сам споряджаю набої постійно невеликими партіями по 50-60 штук - дичини небагато, тому рідко коли вистрілюю за полювання патронташ, але полюю 2-3 дні в тиждень (перо), тому споряджаю мінімум раз в місяць. з приводу фабричних патронів: від випадку до випадку купую ТАХО або РІО як найбільш бюджетні варіанти. якось випала нагода придбати по заводських цінах 2,39 грн. за набій, коли в магазині він коштував 3,90 - хоча і хреновий, але чому не взяти? і набої відстріляв і гільзи залишились, тому не гребую і досить дешевими набоями, але не на відповідальні полювання.
це лише моє бачення питання як сільського мисливця, з товаришем потрапили якось в неділю в те місце де полювали пани в суботу напередодні - назбирали гільз майже 2 сотні - теж здешевшує патрони.
 

Грищенко

Снайпер
На волне обсуждения этой темы решил заглянуть на сайт "Козаки".И шо я там таки увидел?Начали торговать пневматикой и флоберами:eek:.Что-то терзают меня смутные подозрения,что это не от избытка клиентов по основному их профилю,-все для снаряжения патронов и ухода за оружием.Видать с нынешними ценами с покупателями туговато:(.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Видать с нынешними ценами с покупателями туговато:(
по-перше початок міжсезоння, ще небагато мисливців зробили ревізію припасів, тому купують ті, хто "хворі" полюванням або практичною стрільбою і мають вільні кошти;
по-друге всі починають діставати іх заначок ЦБ, чухати латунки, пробувати капати дріб, шукати войлок - вже економія на той самий порох та капсулі, які сам не зробиш, хоча якщо так піде - доведеться діставати свій диплом хімічного факультету та робити "димняк";
по-третє інтернет з форумами і інтернет-магазинами є кругом, більшість невеличких провінційних магазинів саме тут закуповують продукцію як кожен з нас, питання: нащо платити більше і давати заробити на своїй ліні? певний ризик з доставкою є але...
як ПС: я розумію підвищення цін на імпортні комплектуючі (імпортні порохи, капсулі, гільзи), але нащо гилити за наші шосткінські капсулі та порох у магазинах? добре там здорожчала доставка, але ж не в рази!!! був в кизлярі порох Крук в жовтні 125 грн банка, сьогодні 300, а партія та сама - 08.10.2014 року. цікавий маркетинг типу "ці буйнопомішані і за 500 купуватимуть?"
 

Грищенко

Снайпер
порох Крук в жовтні 125 грн банка, сьогодні 300, а партія та сама - 08.10.2014 року. цікавий маркетинг типу "ці буйнопомішані і за 500 купуватимуть?"
А ведь будут брать,будут.Пусть и не все и не много,но будут:(.Что-то это положение вещей мне напоминает советскую торговлю,когда брали по любой цене,ибо дефицит.Только вот кажется мне,что в этот раз он искусственный:confused:.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Что-то это положение вещей мне напоминает советскую торговлю,когда брали по любой цене,ибо дефицит.
дочекаємось того, що буде з-під поли та на вагу золотого піску.
як я не категорично відносився до латунок, навіть продати хотів, а тепер косо поглядати на них став... мабудь буду на перше перо споряджати - голуб, перепел, качка з підйому
 

Грищенко

Снайпер
дочекаємось того, що буде з-під поли та на вагу золотого піску.
Из под полы,-навряд-ли,а вот то что втридорога,-наверняка:(.Скорее всего скоро охота станет достоянием лишь определенных сословий,как впрочем и было всегда.
 

ij27

Мисливець
Из под полы,-навряд-ли,а вот то что втридорога,-наверняка:(.Скорее всего скоро охота станет достоянием лишь определенных сословий,как впрочем и было всегда.
Да. но непонятно чем мотивируют такие цены????
 

Рамс

Новачок
Из под полы,-навряд-ли,от то что втридорого наверняка:(.Скорее всего скоро охота станет достоянием лишь определенных сословий,как впрочем и было всегда.
Согласен с Вами! Если еще добавить стоимость топлива на доезд к угодьям, оплаты лицензий/отстрелочных, а для начинающего еще и кучу мелочей, которые сейчас порядочно стоят, то...
Я в этом году друзьям на Д.Р. заказал УПС, начал сам крутить патроны, выходит себестоимость 5,70-5, 90 грн. (б/у гильза (однострел), порох Nobel Sport, дробь 32 гр. в контейнере.
Удивительно приятное ощущение! В межсезонье одно из самых любимых занятий!
А теперь вопрос: говорят срок годности пороха 4-5 лет, а через 6-7 что будет? Осечки, плохое воспламенение, слабое давление, или что-то еще? Просто как-то видел использование 30-ти летних патронов в папковых гильзах, и был очень удивлен!
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
говорят срок годности пороха 4-5 лет, а через 6-7 что будет?
при збереженні його в темному сухому приміщенні у герметично закритій тарі - то все нормально. я ще стріляю запасами Крука 2008 року випуску.(зберігаються в дивані на якому сплю). товаришу подарували Барс 1978 року випуску, з навіскою 2,54г, я йому спорядив 30 патронів з навіскою 2,4, але рушниця вставала на диби, тай синець після першого пострілу - відмовидись він нього, тому всю партію розрядили.
висновок: якшо пройшов незначний термін пілся закінчення строку придатності, а відкривши банку ви почули єфірний запах, не побачили порохового пилу чи злиплихся грудочок - стріляйте і не думайте, але навіску краще на 0,1 г зменшити.
Просто как-то видел использование 30-ти летних патронов в папковых гильзах
то вже колекційні патрони, а люди не дуже розумні, якщо не шкода голови, то пошкодувати варто рушницю, якшо просто пшикне - півбіди а якшо вибухне???
 

Грищенко

Снайпер
вопрос: говорят срок годности пороха 4-5 лет, а через 6-7 что будет? Осечки, плохое воспламенение, слабое давление, или что-то еще?
Ниже вам расширенно ответили.От себя лишь добавлю,-хранить обязательно в герметичной таре,иначе порох может испортиться и за год-два,-выветривается эфирный растворитель и давление при выстреле начинает повышаться на произвольную величину.Несколько лет назад была подобная проблема у одного из российских производителей патронов,Феттер вроде ,не буду точно утверждать.Так вот,у них партия готовых патронов лежала в складе,где было очень жарко.Перед отправкой дилерам решили отстрелять(на всякий случай) на баллстволе и ужаснулись,-давление скакало от 50 до 120 атмосфер выше расчетного.Что они потом делали с этой партией патронов не помню,но факт имел место быть.
 

$$Васян$$

Мисливець
Вы лично отстреляли 2000шт заводских патронов от мельничук до ВР? И незнаете разницы между таховской асканией (говно)! и ВР и самокрутом? И ВЫ спрашиваете сколько стоит разрешение на ношение и хранение гладкоствола? А лису вы добивали когда бракошили? Зачем ВЫ врете? Все ваши посты нестыкуются между собой..... Кстати в 50году тоз-бм еще невыпускали! Без обид.....
А вмене бм 51 року вот недавно взяв. А тепер збираю все на 16 кал.
 

$$Васян$$

Мисливець
Товариші а як точно взнати чи бм чи б ? Вопрос інтересний в доках бм. С уважением.
 

$$Васян$$

Мисливець
На колодке номер іде чотири цифри дифіз ідві цифри . на стволах номер на лівому стволі і рік повністю на правому .на цевйо номер дифіз ідві цифри буду мати можливість сфоткаю.
 

Optimum

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Да не в номере дело, а в колодке, у Б она сужакэется к стволам, как на фотг, а БМ ровная!
 
Зверху