Мисливські настоянки.

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Тоді добре, але треба вже брати нЕ кІЛІШКІ а бОКАЛИ
нє, знову не так! треба встигнути, поки сусіда немає вдома. щоб потім як приїде, встигнути випити ще з ним. а вдоволена господиня таку поляну накриє...;)
 

igarek

Мисливець
Зубрівку завжди настоюю на самогоні,хоча можна й на розведеному спирту та горілці.
Самограй попередньо очистивши марганцівкою розливаємо в пляшки і додаємо по третій частині стебла,якщо трава велика.
Якщо маленька можна пів стебла,Зазвичай стоїть близко тижня-двох.Напій набирає приємного запаху,та ледь помітного зеленкуватого кольору.
Додавання великої кількості зубрівки в настойку не рекомендується-шкідливо для здоров*я.Траву збирають літом,висушують та зберігають в темному сухому місці.
На 1л настоянки-1 стеблина.Використовувати можна на дві порції.Важливо не спутати зубрівку з схожою травою(на базарах бабки можуть впарити пирій з якоюсь гидотою ),бо замість приємного смаку та запаху-отримаємо перевід нервів та горілки..
Споживайте помірно.Всіх зі святами.Христос Воскрес
 
Останнє редагування:

Дід Юрко

Новачок
Даю рецепт який припав до смаку моїм друзям-мисливцям. Подарував мені його старий технолог горілчаного заводу. Беремо 2,5 літри спирту, додаємо підготовлену джерельну воду з розчиненими 4 склянками доброго меду.Об'єм води 2,5 літри. Додаємо 2 великі лимони та 2 великі пекучі перці. Через тиждень лимон забираємо,проціджуємо та ставимо на зберігання. Через місяць дегустуємо і тішимося життям. Меду можна дати менше, якщо хтось не любить солодкого. Перець для більшої гостроти можна порізати на кусочки. Добре витримати градус в межах 45-50 градусів. Готую в 5 літровій бутлі від італійського вина. Смачного !!!!!!
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
1 склянка - це "чайний стакан" - є по 200 мл, є по 250. до речі,т настоянка ця буде мати різний смак у кожного хто її робитиме - дуже вже у меду нестійкий склад. не додавайте ріпаковий мед - трохи неприємний, як на мене, запах, на вигляд схожий на смалець і тягнеться навіть кристалізований. певно був би добре липовий або гречаний, можливо соняховий. хто встигає відкачати мед між акацією та соняшником - виходить мед з різнотрав"я - аромат шалений. все це ІМХО
 

Дід Юрко

Новачок
Люблю спілкування з розумними людьми. В результаті обоворення отримаємо суперовий напій. Повторюсь - не менше двох, не більше чотирьох склянок. Хто хоче випити по 50 грам з кобітами добавляє 4 склянки. а хто просто до лісу то 2. Ріпаковий мід взагалі рекомендую виключити,при тих об'ємах хімії яку валять на ріпак .такий мед добрий на гостинець для тещі. а не на козацький напій.
 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
такий мед добрий на гостинець для тещі.
ех та якби ріпак сіяли навколо 3-4го енергоблоку.... лампочки не треба булоб, світилася б вона дивним зеленуватим сяйвом...
Хто хоче випити по 50 грам з кобітами добавляє 4 склянки
якщо кобіти файні, то треба ще й ложку трутневих личинок перетертих з медом з"їсти!;);)
 

Maska

Новачок
Дід Юрко, вітаю! Зацікавив Ваш рецепт настоянки. Підскажіть будь-ласка як робити підготовлену джерельну воду та як додавати 2 великі лимони (різати, якщо так то якими скибочками) ? Також цікавить чи можна таку настоянку зробити вже з розведеного дистильованою водою спирту, якщо так, то яка повинна бути його міцність?
 
Зверху